|
alabaster princess
|
 |
« Odpowiedz #15 : Luty 04, 2010, 08:12:07 » |
|
z chin do europy koszty przesylki nie dosc, ze sa bardzo wysokie to na dodatek niestabilne i ceny zmieniaja sie co jakis czas.
|
|
|
|
|
|
spanie jest dla mieczakow!
|
|
|
|
|
|
Miaka
|
 |
« Odpowiedz #16 : Luty 04, 2010, 08:13:14 » |
|
z chin do europy koszty przesylki nie dosc, ze sa bardzo wysokie to na dodatek niestabilne i ceny zmieniaja sie co jakis czas.
tak? a to nie przeszkadza wysylce do Niemiec byc 50% tanszej niz do polski co na to powiesz?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
alabaster princess
|
 |
« Odpowiedz #17 : Luty 04, 2010, 08:15:58 » |
|
okej. koszty wysylki do europy WSCHODNIEJ. jesli tak bardzo cie to interesuje, to skontaktuj sie z nimi lub wejdz na strone EMS china. polska i wiekszosc krajow europy wschodniej sa w zupelnie innej kategorii niz niemcy i duzo nizej (czyli z wyzsza cena). wlasciwie wysylka do tych krajow jest po prostu najdrozsza w tamtym cenniku.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Miaka
|
 |
« Odpowiedz #18 : Luty 04, 2010, 08:17:20 » |
|
okej. koszty wysylki do europy WSCHODNIEJ. jesli tak bardzo cie to interesuje, to skontaktuj sie z nimi lub wejdz na strone EMS china. polska i wiekszosc krajow europy wschodniej sa w zupelnie innej kategorii niz niemcy i duzo nizej (czyli z wyzsza cena)
no wlasnie, to mnie frapuje bardzo i dlatego zastanawialam sie czy nie lepiej zamowic z qcutexP. (dziwnym trafem Izreal tez nalezy do tej oplaty wschodnio europejskiej  )
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
alabaster princess
|
 |
« Odpowiedz #19 : Luty 04, 2010, 08:22:30 » |
|
qcute tez wysyla EMSem Shipping Method:
1. All items will ship by EMS / DHL. i nie sadze, zeby bylo taniej, bo nadal nie podaja kosztow wysylki do europy wschodniej (i izraela  ) na stronie
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Miaka
|
 |
« Odpowiedz #20 : Luty 04, 2010, 08:30:28 » |
|
qcute tez wysyla EMSem Shipping Method:
1. All items will ship by EMS / DHL. i nie sadze, zeby bylo taniej, bo nadal nie podaja kosztow wysylki do europy wschodniej (i izraela  ) na stronie http://qutieland.com/info.php?topic=guidenie no podaja i jest niestety podobnie 88$ a nie 92$ jak w mg
|
|
|
|
« Ostatnia zmiana: Luty 04, 2010, 08:32:19 wysłane przez Miaka »
|
|
|
|
|
|
lamiette
|
 |
« Odpowiedz #21 : Luty 04, 2010, 08:31:16 » |
|
pax, dziewczyny!  pisałam do qcute, wysyłka jest podobna. oni mówią że to właśnie z powodu kwalifikacji przez EMS nas do strefy wschodniej i oni nic na to nie poradzą. proponowali że mogą wysłać do znajomych w Niemczech jeśli takich mam, ale nie mam ^^
|
|
|
|
|
|
"For the record, Bodyline is on the freaking dirt-cheap end of the spectrum. They must use elves chained to sewing machines to produce that shit, or possibly unicorns." http://la-miette.blogspot.com/
|
|
|
|
Tovah
|
 |
« Odpowiedz #22 : Luty 04, 2010, 08:41:48 » |
|
Miaka, poza tym, dwie sukienki to okolo 4 kg - nie liczylabym, ze przesylka bedzie tania...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
hebiichigo
|
 |
« Odpowiedz #23 : Luty 04, 2010, 08:46:05 » |
|
Huh, na pewno nie tyle ;=
Przesylki z japonii sa duzo tansze.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Tovah
|
 |
« Odpowiedz #24 : Luty 04, 2010, 08:57:58 » |
|
Ale juz ustaliłysmy, ze mowimy o przesyłce z Chin. 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
alabaster princess
|
 |
« Odpowiedz #25 : Luty 04, 2010, 08:58:19 » |
|
ja sprawdzalam na ich lj, ciagle zapominam, ze maja strone
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Kar Lin
|
 |
« Odpowiedz #26 : Luty 04, 2010, 09:14:37 » |
|
A to nie jest przypadkiem tam, że najpierw idzie paka do pośrednika, a potem do nas? Jakiś SS tak robił i wychodziły dziwne ceny, chyba nawet reklamowali się na naszym forum 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
alabaster princess
|
 |
« Odpowiedz #27 : Luty 04, 2010, 09:22:31 » |
|
chyba generalnie w ss paczki ida najpierw do ss a dopiero potem do nas  jakby sie dalo wysylac bezposrednio do polski to nie byloby potrzeby korzystania z ss
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Kar Lin
|
 |
« Odpowiedz #28 : Luty 04, 2010, 09:28:03 » |
|
Był jakiś pośrednik w Chinach, nie musiało to lecieć np. do innego kraju  Chodzi mi o to, że pośrednik może mieć siedzibę poza krajem, z którego kupuje i koszt wysyłki kurierskiej jest jakby liczony podwójnie Boże, nie mogę się wysłowić dzisiaj.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Miaka
|
 |
« Odpowiedz #29 : Luty 04, 2010, 09:44:50 » |
|
Miaka, poza tym, dwie sukienki to okolo 4 kg - nie liczylabym, ze przesylka bedzie tania...
na liczniku cen mashimaro jest napisane ze sukienki sa <1,5 kg i tyle tez to kosztuje jak skladasz zamowienie, wiec nie sadze, ze bedzie 4kg z dwich
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|