|
Juka
|
 |
« : Maj 13, 2009, 10:09:25 » |
|
dla wszystkich, ktorzy koffciaja "repliki" XD sluchajta - kto z was ma jakis namiar na ss z taobao? na sprawdzone oczywiscie, bo wyguglowac sobie moge: http://www.taobaoagent.com/
|
|
|
|
« Ostatnia zmiana: Maj 13, 2009, 10:11:56 wysłane przez Juka »
|
|
Does your depravity know no bounds?
|
|
|
|
|
|
|
|
Kar Lin
|
 |
« Odpowiedz #2 : Maj 13, 2009, 01:17:10 » |
|
Qutieland sprzedaje sporo rzeczy z TAOBAO, chyba nawet taniej od MG.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
alabaster princess
|
 |
« Odpowiedz #3 : Maj 13, 2009, 02:49:13 » |
|
ja narazie zamawialam przez mashimaro ale jak to wyszlo i czy wyszlo Dx to sie dowiecie dopiero na poczatku czerwca
|
|
|
|
|
|
spanie jest dla mieczakow!
|
|
|
|
Himiko
|
 |
« Odpowiedz #4 : Maj 13, 2009, 05:27:08 » |
|
koszty wysyłki są mordercze XD Mashimaro mi powiedziała, że z reguły koszt wysyłki wynosi tyle same co wartość rzeczy, którą kupujemy..
|
|
|
|
|
|
"See, the bright light... it ain't heaven, son. It's just a muzzle flare.."
|
|
|
|
alabaster princess
|
 |
« Odpowiedz #5 : Maj 13, 2009, 06:06:32 » |
|
mnie w sumie ciekawi bo zaplacilam za swoja 520zl ale cena mnie nie zdziwila bo to commission a sukienka jest szyta custom size i zamowilam dluzsza niz pierwowzor... a nie prosilam mashimaro o rozbicie ceny na koszty przesylki i oplate za SS o.o bede musiala do niej napisac. ciekawe czemu tak drogo za ta przesylke swoja droga.
|
|
|
|
« Ostatnia zmiana: Maj 13, 2009, 06:09:25 wysłane przez alabaster princess »
|
|
|
|
|
|
alabaster princess
|
 |
« Odpowiedz #6 : Maj 26, 2009, 06:49:45 » |
|
mysle, ze moge polecic mashimaro girl. dziewczyny dopilnowaly, zeby moja sukienka byla w odpowiednim rozmiarze i kolorze, dosc szybko odpisywaly na moje maile i cierpliwie odpowiadaly na moje glupie pytania ^^" zamowienie zostalo zrealizowane wczesniej niz w ciagu zapowiadanych 30 dni, przesylka szla do mnie 5 dni. zanizyly tez wartosc przesylki.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
alabaster princess
|
 |
« Odpowiedz #7 : Lipiec 29, 2009, 03:38:14 » |
|
UWAGA - przy zamowieniach z qutie land trzeba im napisac, zeby dolaczyli do paczki rachunek! bo oni tego zwykle nie robia (tak wynika z maila, ktory otrzymalam od nich przed chwila) i w takim przypadku kazda paczka zamawiana od nich bedzie stawala na cle, bez wzgledu na wartosc czy ilosc rzeczy w srodku.
|
|
|
|
« Ostatnia zmiana: Lipiec 29, 2009, 03:57:33 wysłane przez alabaster princess »
|
|
|
|
|
|
Miaka
|
 |
« Odpowiedz #8 : Luty 04, 2010, 06:05:59 » |
|
Patrze sobie wlasnie na mashimaro shopping estimator i zamawiajac dwie sukienki razem z przesylki na terenie Chin i % dla nich wychodzi to 144$. Natomiast przesylka do Polski (z niewiadomych powodow bedac najdrozsza mozlliwa wysylka z Chin O_o) wyniesie wtedy 92$. Dla zamawiajacych nie widze tutaj wogole sensu  . Czy zakupy z qcute sie nieco bardziej moze oplacaja?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
hebiichigo
|
 |
« Odpowiedz #9 : Luty 04, 2010, 07:04:44 » |
|
Czy ja wiem? Raz zaplacilam za przesylke z qutielandu 250 zl chyba O_o
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Miaka
|
 |
« Odpowiedz #10 : Luty 04, 2010, 07:06:14 » |
|
Czy ja wiem? Raz zaplacilam za przesylke z qutielandu 250 zl chyba O_o
to wciaz mniej niz 92$, a co zamawialas?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Tovah
|
 |
« Odpowiedz #11 : Luty 04, 2010, 07:33:33 » |
|
Na Qutie koszt zamowienia jednej sukienki to okolo równowartości samej sukienki, cała masa zamówień zza granicy tak wygląda. 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Miaka
|
 |
« Odpowiedz #12 : Luty 04, 2010, 07:42:45 » |
|
Na Qutie koszt zamowienia jednej sukienki to okolo równowartości samej sukienki, cała masa zamówień zza granicy tak wygląda.  jakos z baby zawsze przesylki mialam po 60-80 zl? : / cos wyglada na to, ze z Chin tak drogo.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
alabaster princess
|
 |
« Odpowiedz #13 : Luty 04, 2010, 07:51:58 » |
|
z chin do europy koszty przesylki nie dosc, ze sa bardzo wysokie to na dodatek niestabilne i ceny zmieniaja sie co jakis czas.
miaka, baby jest firma, ktora ci wysyla po prostu swoje produkty. a qutieland i mashimaro to shopping service, to oni robia za ciebie zakupy, uzeraja sie ze sprzedawcami, sprawdzaja paczke, przepakowuja, wysylaja do ciebie. nadal takie dziwne, ze jest taka roznica w cenie? za shopping service w japonii tez sie wiecej placi.
|
|
|
|
« Ostatnia zmiana: Luty 04, 2010, 08:01:29 wysłane przez alabaster princess »
|
|
|
|
|
|
Miaka
|
 |
« Odpowiedz #14 : Luty 04, 2010, 08:09:36 » |
|
z chin do europy koszty przesylki nie dosc, ze sa bardzo wysokie to na dodatek niestabilne i ceny zmieniaja sie co jakis czas.
miaka, baby jest firma, ktora ci wysyla po prostu swoje produkty. a qutieland i mashimaro to shopping service, to oni robia za ciebie zakupy, uzeraja sie ze sprzedawcami, sprawdzaja paczke, przepakowuja, wysylaja do ciebie. nadal takie dziwne, ze jest taka roznica w cenie? za shopping service w japonii tez sie wiecej placi.
Alabaster rozmawiamy tutaj o koszcie wysylki, czyli tym 92$ nie o cenie sukienki wraz z shopping servicem, poniewaz to nie kosztuje duzo, raptem 144$ za dwie sukienki. Przeczytaj najpierw posta wyzej  .
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|