|
Sumire
|
 |
« : Lipiec 10, 2006, 08:33:42 » |
|
Skoro już poruszony został temat ciemnoskórych lolit, odgrzebaliśmy stary temat puszystych dziewoj, może więc podyskutujemy na kolejny kontrowersyjny temat Panowie lolity- i nie chodzi mi o style około lolicie stworzone specjalnie dla męskiej części ludzkości: Kodona, Dandys, EGA, Neogothic itd- ale w panów wbijających się w typowe lolity. Wiadomo że nie każdy ma to szczęście wygląda jak Riku (o tym że ta śliczna dziewczyna z kart G&L Bible to facet dowiedziałam się dopiero kiedy usłyszałam wywiad z nim i coś mnie tkneło że ten głos to raczej dziewczęcy nie jest XDDDD ), Mana, Toshiya z Dir en grey, Aya z Psycholi. Ja osobiście tak jak lubię japońskich chłopców w tym typowo dziewczęcym ubiorze (i w dużej ilości makijażu który 'pracuje na ich sukces'), tak mam mieszane uczucia względem europejskich i amerykańskich Lolów. Oczywiście zdażają się chlubne wyjątki, ale... W mężczyznach cenię męskośc- nie przeszkadza mi kiedy chodzą w spódnicach i gorsetach ( a kto mnie zna wie że jest wręcz odwrotnie- mam fetysz na tak ubranych osobników), ale jeżeli są to męskie spódnice i męskie gorsety. Tony koronek, tiulowych halek, pantalony, słodkie ozdoby na głowę raczej trochę się gryzą z przykładowym nie-azjatyckim typem urody. Oczywiście wszystko zależy od uwarunkowań fizycznych delikwenta- przykładowa kwadratowa szczęka i umięśnione nogi wystające spod bufiastej spódnicy trochę rażą ^^" ale jeżeli jest to słodki chłopaczek to czemu nie. Zwłaszcza jeżeli sie naprawdę postara wyyglądac jak panna a nie jak facet przebrany za pannę.
|
|
|
|
|
|
Nie ma potrzeby się tym krępować, Spock. To zdarza się ptaszkom i pszczółkom.
Ptaki i pszczoły nie są Wolkanami, kapitanie.
|
|
|
|
|
|
Arachne
|
 |
« Odpowiedz #1 : Lipiec 10, 2006, 08:39:52 » |
|
No własnie, zalezy to od typu urody i to jest jedyny problem w tej kwestii. Sumire zgadzam sie z tobą w 100% i tez bardzo mi sie podobają ( ładni ) panowie lolity i panowie w spoódnicach i gorsetach. Czyli tak jak z lolitami murzynkami i grubymi, nie wszystkim to pasuje, ale myślę ze nie mozna nikogo potepiać za to ze sie tak a nie inaczej ubrał chociaz to wcale fajnie nie wyglada. Badzmy tolerancyjni.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
najeli
|
 |
« Odpowiedz #2 : Lipiec 10, 2006, 08:54:28 » |
|
szczerze mowiac... moj mezczyzna powinien byc zlly, brudny i "brzydki". tak co by sie nie rozpisywac - moj wyimaginowany ideal to Wolverine:P
a poza tym... jestem w kwestii odziezowej baaaaaaaaaaaaaaaardzo liberalna. czyli robta co chceta. a jak bedzie zle wygladac to najwyzej bedzie sie z czego posmiac:P (o ja wredna:P) anyway... jak Sumire piszesz... wszystko jest kwestia odpowiedniego postarania sie, bo tak naprawde nawet z duzego faceta da sie zrobic sliczna dziewczynke... kwestia ilosci makeupu, gorsetow wyszczuplajacych i modelujacych i oczywiscie odpowiedniej kasy za tym stojacej...
naj
|
|
|
|
|
|
upon the Bosh - like world...
|
|
|
|
PhillyaB.V.
|
 |
« Odpowiedz #3 : Lipiec 10, 2006, 09:06:24 » |
|
ta no własnie chyba dlatego nieumiem sobie znalesc faceta bo moim ideałem jest własnie gosc lolita xD" nie no Sumire ja tak miałam kiedys z Ayą XD" za cholere niemogłam uwiezyc ze to facet dopiero jak go zobaczyłam bez peruki dałam sobie to przetłumcazyc xD Riku czasem występuje w męskich sesjach xD
|
|
|
|
|
|
.Urlop.
|
|
|
|
Sumire
|
 |
« Odpowiedz #4 : Lipiec 10, 2006, 09:42:57 » |
|
najeli ja też uwielbiam Wolverine XD zaraz poszukam na kompie pewien rysunek W. i podeślę Ci na emaila- każdą fankę zainteresuje XDDDD PhillyaB.V. a jak rewelacyjnie wygląda Toto w Myaku  ~~
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
PhillyaB.V.
|
 |
« Odpowiedz #5 : Lipiec 10, 2006, 09:46:52 » |
|
taa XD ale i tak najgenialniej wygląda Mana.umierałam poprostu jak go widziałam XD kurde chce takiego goscia XD *joke* nie no zadowoliłabym sie jakims w stylu Riku ^^ ale głos to on ma powalający.a jest taki niepozorny ze za cholere bym niepowiedziala ze to mmoze byc jego xD
|
|
|
|
|
|
.Urlop.
|
|
|
|
Euflonica
|
 |
« Odpowiedz #6 : Lipiec 10, 2006, 09:59:55 » |
|
Jak się dowiedziałam, że Mana jest facetem to mnie przytkało.
A ogólnie niebardzo podobają mi się faceci w typowo lolicich ubraniach, nie wiem czemu, ale nie przepadam za facetem w spódnicy.
Chociaż niektórzy wyglądają fajnie...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
najeli
|
 |
« Odpowiedz #7 : Lipiec 10, 2006, 10:43:37 » |
|
hehe, tez jak jeszcze nie bylam zorientowana w temacie i zobaczylam 1st time mane stwierdzilam ze sliczna laska w slicznych ciuchach... a potem byl zonk i wielkie uznanie dla umiejetnosci stylistow:P
naj
|
|
|
|
|
|
upon the Bosh - like world...
|
|
|
|
sen.
|
 |
« Odpowiedz #8 : Lipiec 10, 2006, 11:16:36 » |
|
całkowicie zgadzam sie z tym, co napisała najeli w pierwszym swoim poscie (w tym temacie)  a co do Many - to bardzo mi sie nie podoba... 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
PhillyaB.V.
|
 |
« Odpowiedz #9 : Lipiec 10, 2006, 11:19:42 » |
|
co do many.to on maluje wszykich w zespole najczesciej sam sobie robi tez makijaz i fryzure.jedynie do sesji ktos mu pomaga tam przy wlosach ^^ ee dla mnie to jest i tak bóg i idol nr 1 a potem..długo długo nic xD
|
|
|
|
|
|
.Urlop.
|
|
|
|
Glamur Princess Doll Maldoror
|
 |
« Odpowiedz #10 : Lipiec 11, 2006, 12:04:23 » |
|
Hehe to pan wannabe lolita sie wypowie  Ja własnie nie mam nic przeciwko łamaniu barier i tam zbytnio nie przejmuje się ze facet lolitą nie powinien byc. W polsce szczegulnie cięzko to odbierają ludzie, mam juz pewne doświadczenie i w warszawie nie raz i nie dwa mi sie zdarzyło pojawic. Ostatnio z brodą nawet  Niestety na europejskie warunki cięzko uzyskac efekt many czy ayi [jakoklwiek odmienia się Aya]. Wezmy pod uwage tone makijarzu, przeswietlone i zretuszowane zdjecia to wszystko działa na korzysc. Ja jestem jak najbardziej za i chętnie zobacze innych panów w lolcich ciuchach. Za to kategorycznie jestem przeciwnikiem sztucznych cycków, tego nie znosze i nie mam zamiaru nigdy sobie przyprawic [no chyba ze w sprawach zarobkowych] A tu się pochwalę swoją osobą to zdjecie z przed miesiąca [spudnica jest własnościa sumire] niestety nie ma dokladniejszego zapisu wygladu mojej osoby bo w drodze do klubu jestesmy własnie. 
|
|
|
|
|
|
...And the ambulance died in my arms...
|
|
|
|
Sumire
|
 |
« Odpowiedz #11 : Lipiec 11, 2006, 12:08:14 » |
|
Nawet fajnie wyglądasz. Nawet z tą ...eee.. brodą o.O? Czy ty masz na szyi złote nożyczki? Tak właśnie miałam się spytac jak się miewa moja spódnica XD
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Glamur Princess Doll Maldoror
|
 |
« Odpowiedz #12 : Lipiec 11, 2006, 12:11:45 » |
|
Nozyczki są zwykłe i wiszą na rózańcu ale to ze wzglęgu na profil imprezy która nazywałą sie bardzo ładnie bo "Ĺotewer"
Spudnica ma się swietnie i jakoś mam nadzieje w miarę szybko ją oddac [chociaż muszę przyznac że najchętniej bym ją ukradł]
|
|
|
|
|
|
...And the ambulance died in my arms...
|
|
|
|
Ashirath
|
 |
« Odpowiedz #13 : Lipiec 11, 2006, 01:17:49 » |
|
aaa, wiedziałam że ta spódnica to nie z Twojej szafy, Mandi! a śliczna jest faktycznie*___* (jak by była do ziemi to też bym chciała ją ukraśćxD ostatnnio lepiej się czuję w długich rzeczach - przytyło mi się ździebko:/) Ja jestem jak najbardziej za facetami - oczywiście nie za górą mięśni, tudzież tłuszczu, ale osobnik pokroju M-dolla to pure hotness  Many i Ayi zbytnio za to nie kocham - chociaż o ile jeszcze Aya wygląda zabawnie, to Mana jest absolutnie bleeee - nie podoba mi isę z twarzy, zniszczonych kłaków i większości ciuchów. Ale wszystko jest kwestią gustu i podejścia - ja jestem wybredna:P
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
kasiotfur
|
 |
« Odpowiedz #14 : Lipiec 14, 2006, 08:30:12 » |
|
Paradoksalnie, nie odezwalam sie jeszcze w tym temacie *na temat*,a le musiałam to sobie przemyśleć i przetrawić. Osobiście uważam, że chłopak może być lolitą, ale jeśli chce się tak nazywać ***MUSI*** zrobić wszystko, żeby ukryć swoją płeć. Inaczej będzie to cosplay/crossdressing/strój inspirowany lolitami. Nie widzę oczywiście nic złego w wyżej wymienionych, ale naprawdę ideą lolity dla mnie, jest zamiana w księżniczkę/dziewczynkę itd. A jaką 'dziewczynką' może się czuć chłopak który nie ukrywa swojej płci? Wiem, że wchodzimy na grząski grunt i mam nadzieję, że jasno wyraziłam swoje zdanie i nikogo nim nie uraziłam Część ogólnie o facetach w spódnicach,przeniesiona tu! > http://gothic-and-lolita.com/forum/index.php?topic=117.0 /K.
|
|
|
|
« Ostatnia zmiana: Lipiec 14, 2006, 09:20:37 wysłane przez kasiotfur »
|
|
|
|
|
|
|