|
lamiette
|
 |
« Odpowiedz #195 : Czerwiec 19, 2010, 10:10:14 » |
|
jest jeszcze inna kwestia: BMI nie mierzy się w oparciu o masę tłuszczu tylko o masę w ogóle. A może to być masa mięśni też. Mój facet się zawsze z tego śmieje, że kiedyś był super napakowany, prawie w ogóle tłuszczu a z BMI wychodziła nadwaga  o dupę rozbić ten przelicznik.
|
|
|
|
|
|
"For the record, Bodyline is on the freaking dirt-cheap end of the spectrum. They must use elves chained to sewing machines to produce that shit, or possibly unicorns." http://la-miette.blogspot.com/
|
|
|
|
|
|
kasiotfur
|
 |
« Odpowiedz #196 : Czerwiec 19, 2010, 11:18:32 » |
|
Przenieście się z tym do offtopów, do tematu o odchudzaniu.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
rika
Gość
|
 |
« Odpowiedz #197 : Czerwiec 20, 2010, 03:06:18 » |
|
lamiette: no właśnie!!
czemu jak ja coś tłumaczę to wszyscy idą "wtf co ty pierdolisz" a potem mówią to samo. :?
</koniec offa, sory kaś>
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
maneki_neko
|
 |
« Odpowiedz #198 : Sierpień 22, 2010, 11:14:56 » |
|
a to nie taka zabawa? ze ludzie sie przebieraja, bo to fajne? wiec komu to sprawia przyjemnosc - niech sie dobrze bawi!  i jeszcze dodalabym, jesli chodzi o przebrania - nie chodzi o to jak ktos wyglada, tylko jak sie w tym czuje :>
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Manakawaii
|
 |
« Odpowiedz #199 : Sierpień 22, 2010, 11:16:37 » |
|
Dla większości lolit,lolita fashon to nie przebranie. I może sie dobrze czuć i spoko,ale nie oczekiwać że wszyscy się będą zachwycać tym jak wygląda.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
maneki_neko
|
 |
« Odpowiedz #200 : Sierpień 22, 2010, 11:26:58 » |
|
a co, jesli nie przebranie? ja sie moge pozachwycac, bo w ogole cieszy mnie jak ktos dziwnie wyglada i doceniam pomysl, odwage i oryginalnosc 
|
|
|
|
« Ostatnia zmiana: Sierpień 22, 2010, 11:29:31 wysłane przez maneki_neko »
|
|
|
|
|
|
Ofelia
|
 |
« Odpowiedz #201 : Sierpień 22, 2010, 11:41:11 » |
|
ubranie ^^' tak po prostu
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
parow_chan
|
 |
« Odpowiedz #202 : Sierpień 22, 2010, 11:42:00 » |
|
Moim zdaniem 'grube lolity' mogą chodzić ubrane w Loli ciuchy tylko jakoś dobrane żeby ich jeszcze bardziej nie pogrubiały
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
demonedaway
|
 |
« Odpowiedz #203 : Wrzesień 29, 2010, 09:02:16 » |
|
Sądzę, że osoby puszyste mogą dobrze wyglądać w lolicich ubraniach, o ile dobrze je dobiorą. Niestety rzeczy takie jak bufiaste rękawki czy rozłożyste spódnice pogrubiają, ale można to zastąpić innymi rzeczami i całość będzie wyglądać równie dobrze. Ja sama mam nadwagę i wiem, że okropnie wyglądałabym w niektórych rzeczach, dlatego ich nie noszę; ale jestem na diecie i mam nadzieję, że jak zrzucę te kilkanaście kilogramów, to będę mogła nosić wszystkie ciuchy jakie mi się zapragnie... No, albo chociaż bardziej różnorodne niż te, które noszę teraz. Natomiast osoby o naprawdę poważnej nadwadze (żeby nie powiedzieć grube, bo wg mnie brzmi to nieco obraźliwie) nawet w normalnych ubraniach wyglądają tak... niezbyt estetycznie, więc co tu dopiero mówić o lolicich.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Ofelia
|
 |
« Odpowiedz #204 : Październik 02, 2010, 09:39:31 » |
|
Sądzę, że osoby puszyste mogą dobrze wyglądać w lolicich ubraniach, o ile dobrze je dobiorą. Niestety rzeczy takie jak bufiaste rękawki czy rozłożyste spódnice pogrubiają, ale można to zastąpić innymi rzeczami i całość będzie wyglądać równie dobrze.
możesz podać przykład ? bo sądzę że puff przy spódnicy to podstawa w loli ubiorze .
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
alabaster princess
|
 |
« Odpowiedz #205 : Październik 02, 2010, 09:58:38 » |
|
chyba juz to ustalilysmy na tym forum ze spodnica z puffem nie pogrubia tylko wyszczupla o:
|
|
|
|
|
|
spanie jest dla mieczakow!
|
|
|
|
demonedaway
|
 |
« Odpowiedz #206 : Październik 03, 2010, 11:01:00 » |
|
Sądzę, że osoby puszyste mogą dobrze wyglądać w lolicich ubraniach, o ile dobrze je dobiorą. Niestety rzeczy takie jak bufiaste rękawki czy rozłożyste spódnice pogrubiają, ale można to zastąpić innymi rzeczami i całość będzie wyglądać równie dobrze.
możesz podać przykład ? bo sądzę że puff przy spódnicy to podstawa w loli ubiorze . No faktycznie, ale jeżeli spódnica jest dobrze dopasowana w pasie, to powinna dobrze wyglądać. Tak myślę.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Lola
|
 |
« Odpowiedz #207 : Grudzień 12, 2010, 10:29:00 » |
|
Ja jestem zdecydowanie przeciwna grubym lolitom. Zawsze miałam bzika na punkcie wagi i nic na to nie poradzę. Sama uważam, że mając rozmiar M ledwo nadaję się do loli ciuchów, dlatego śmieszą mnie takie osoby naprawdę w mega rozmiarze z wielkim biustem ubrane jakby były drobnymi laleczkami.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Bilq
|
 |
« Odpowiedz #208 : Grudzień 12, 2010, 12:31:24 » |
|
Ja tam do "większych" lolit nic nie mam, tylko trochę śmiesznie wyglądają kiedy wybierają stylizacje deco czy sweet, albo też printy w muffinki :p To tworzy efekt przeładowania i raczej nie będzie wyglądało dobrze na osobach z nadwagą. Ale stonowane kolory, czemu nie.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Cheshire Cat
|
 |
« Odpowiedz #209 : Grudzień 12, 2010, 12:58:23 » |
|
E, nie. Grubi ludzie powinni nosić pokutne wory za to, ze doprowadzili siebie do takiego stanu!  Każdy ma swój gust. No i co się tu przejmować, jak się coś lubi, to nie powinno się nadto przejmować tym co kto gada, bo nigdy nie zadowoli się wszystkich. jasne - szczupłość jest pożądana przez większość społeczeństwa. Ładnym i młodym ludziom wolno więcej, szybciej sie wybacza, częściej uznaje, że są mili i fajni. Mnie osobiście się nie podoba taka kolej rzeczy 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|