|
Otai
|
 |
« Odpowiedz #15 : Lipiec 10, 2006, 06:50:33 » |
|
Sumire -> wiem, nawet z autopsji, że zbyt chude osoby mogą też mieć przechlapane... 
|
|
|
|
|
|
Heaven's not enough you think you've found it and it loses you
|
|
|
|
|
|
Arachne
|
 |
« Odpowiedz #16 : Lipiec 10, 2006, 08:31:14 » |
|
Ja jednak uwazam ze gdyby ta dzziewczyna na ostatnich zdjęciach miał o 5 -10 kg więcej to niewazne co by na nia załozyc to wygladałaby już nieciekawie :/
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Zimna
Full Member

=Zimna=
|
 |
« Odpowiedz #17 : Lipiec 10, 2006, 08:40:04 » |
|
Tak, właśnie o to chodzi, Sumire  Wiesz, raz widziałam nie pamiętam czy na jakimś konwencie, czy większej imprezie... Laska, gothic, podchodząca po loli. Zdecydowanie bardziej gruba niż szczupła. Zapakowana w gorset, ściśnięty jak się dało, spod niego wylewajaca się skórka... Do całości siateczkowa bluzeczka i krótka spódniczka z falbankami (a nogi jej nie były zdecydowanie szczupłe...). Ale np. Kasio. Tez nie ma figury wieszaka (bez obrazy Kasiu :*) na ubrania a wygląda super, bo umie się ubrać tak, że maskuje te niedoskonałości. Hidelove też, ile razy ją widzę, to wyjść z podziwu nie mogę że ona zawsze fajnie wygląda.... Można się ubrać ODPOWIEDNIO do swojej figury? MOĹťNA. Aczkolwiek nie przeczę, chude laski odpieprzone na zasadzie "dam kilka koronek, bede lolitką"... Chyba na Dojiconie w zeszłym roku takie ewenementy chodziły (z pajęczynami na twarzy napaćkanymi markerem)... Nie mam osobiście do dziewczyn nic, ale wygląd był ... nie teges...
|
|
|
|
|
|
"Bo taka zimna jestem, że nikt mnie nie lubi. I co ja wam na to ludu poradzę?"
|
|
|
|
Arachne
|
 |
« Odpowiedz #18 : Lipiec 10, 2006, 08:49:27 » |
|
co wy gadacie o Kasiotfurku, przeciez ona jest w sam raz. Wiec nie ma o czym mówić. Jest tak ze w pewnym momencie nawet gorset nie pomaga bo zeczywiście, wałki tłuszczu się wylewają :/
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
La Lolita Rock Diva
Gość
|
 |
« Odpowiedz #19 : Lipiec 13, 2007, 11:24:38 » |
|
To ja was dobije dokońca! Mierzę dokładnie 187 cmm i waże ok 85 kg - ale jestem na diecie ^^,bo się założyłam o Mp3 - na mnie ubrania leżą oki,jak ni sa zbyt opięte.Grube osoby moga być lolitami,ale muszą ubierac sie w nie przyciasne i malutkie ubranka- bo wtedy jest zgroza ^^
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Mortia
Towarzysze
Sr. Member
Nanomachine Crusnik 04
|
 |
« Odpowiedz #20 : Marzec 04, 2008, 05:46:37 » |
|
Przeglądałam własnie livejournala z związku z daily lolita i zauważylam że większość lolit na zdjęciach jest puchniejsza,a mają na sobie brand ciuchy w rodzaju Meta albo Angelic Pretty. Czy to znaczy<pewnie to pytanie gdzies juz padło> że japońskie firmy szyją ciuchy też na pulchne Europejki/Amerykanki?I w takim razie czy szyją też na wysokie i niedrobne osoby?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Mada
|
 |
« Odpowiedz #21 : Marzec 04, 2008, 07:25:54 » |
|
Japonskie firmy szyja ubrania w jednym rozmiarze, japonskim 9 (cos jak nasze małe M?), ale tak naprawde jest pewien amrgines i trzeba czytac wymiary podane do kazdego ubrania. Sukienki i spodnice moga tez miec shirring, czyli elastyczne marszczenie ktore sie rozciaga i dpasuje sie do roznych figur. Poza tym wiele jest sukienek typu baby-doll, ktore nie maja ograniczenia jesli chodzi o wymiary talii czy bioder. Jednym z wiekszych problemow przy kupowaniu japonskich ubran moze byc duzy biust (japonki go raczej nie posiadaja), ale z mojego doswiadczenia wynika, ze lolicie sukienki (ale juz nie spodnice), sa szyte czasami dosyc spore.
Nie wiem co wy macie do "grubych zagranicznym lolit", skoro sie mieszcza w brand chyba przeciez nie sa takie grube...? No ale nic to. Mam nadzieje, ze odpowiedzialam na twoje pytanie.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Mortia
Towarzysze
Sr. Member
Nanomachine Crusnik 04
|
 |
« Odpowiedz #22 : Marzec 04, 2008, 09:15:41 » |
|
Grubych,pulchnych? Nie wiem może są niskie i relatywnie nie maja az tak duzo w talii jakby miala wyzsza a jednoczesnie grubsza osoba....Dziekuję za odpowiedz:***
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
La Lolita Rock Diva
Gość
|
 |
« Odpowiedz #23 : Marzec 04, 2008, 09:38:37 » |
|
i znów przeżywamy "inne" tzn pulchne dziewczyny ... echh
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Mortia
Towarzysze
Sr. Member
Nanomachine Crusnik 04
|
 |
« Odpowiedz #24 : Marzec 04, 2008, 10:28:41 » |
|
Nie przeżywam,po prostu pytam się jak te "pulchne" mieszcza sie w spodnice japonskie. Po sprawdzeniu ze niektore maja do 100cm w talii<spodnice> juz sie nie dziwie.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Arinae
|
 |
« Odpowiedz #25 : Marzec 05, 2008, 06:01:14 » |
|
Moim zdaniem te nieco bardziej "pulchne" lolity też mogą wyglądać naprawdę uroczo. Jak już wiele osób powiedziało - sporo zależy od tego, jaki strój wybiorą. Mimo wszystko, wielka góra koronek i falbanek nie na każdym dobrze wygląda, a zbyt obcisła sukienka bynajmniej uroku nie dodaje ^^
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
La Lolita Rock Diva
Gość
|
 |
« Odpowiedz #26 : Marzec 05, 2008, 09:31:29 » |
|
moze sukienki robia im na zamowienie xD
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Fairy_Emily
|
 |
« Odpowiedz #27 : Marzec 05, 2008, 11:47:23 » |
|
Niektóre pulchne dziewczyny faktycznie wyglądają ładnie i jeśli potrafią dobrać sobie odpowiednie sukienki to naprawdę duży plus dla nich. Niestety lolicie ubranka w większości przypadków dodatkowo poszerzają figurę. Ja sama jestem zupełnie średniej budowy(ważę 40 kg) jednak po wrzuceniu paru halek na siebie od razu mam wrażenie że robie się ze 3 rozmiary większa. Wyjdę pewnie teraz na wstręciucha tym stwierdzeniem jednak niektóre osoby czasami prezentują sie strasznie, wylewające sie wałeczki po bokach czy napięte guziczki od koszuli, które wyglądają jakby za chwile miały wystrzelić nie prezentują sie zbyt estetycznie. Ciało ma się tylko jedno i uważam, że trzeba o nie dbać, a nadmierna otyłość raczej nie jest niczym pozytywnym. Dziewczyną zależy żeby wyglądać ładnie dlatego czasami po prostu wydaje mi się, że zamiast w kolejną brand sukienkę powinny zainwestować w godzinę czy 2 aerobiku w tygodniu.
|
|
|
|
|
|
Dreaming with fae creatures....
|
|
|
|
La Lolita Rock Diva
Gość
|
 |
« Odpowiedz #28 : Marzec 06, 2008, 04:26:09 » |
|
aww a to czasem ni pomaga - ja xD
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
kasiotfur
|
 |
« Odpowiedz #29 : Marzec 06, 2008, 05:17:14 » |
|
demon emily >> 40 kg to 'srednia budowa' ?  ja myslalam, ze to budowa anorektyczni bez miesiaczki, ale spoko ;p
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|