Witamy, Gość. Zaloguj się, lub zarejestruj proszę.

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji

Aktualności: Zapraszamy do dyskusji! Smiley

Grube lolity

Strony: [1] 2 3 ... 15
  Drukuj  
Autor Wątek: Grube lolity  (Przeczytany 16951 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przeglądają ten wątek.
Arachne
Full Member

Zobacz profil Email
« : Lipiec 10, 2006, 12:31:36 »

Moim zdaniem Grube lolity raczej nie moga wygladać naprawdę ładnie, no niestety. Chociaż jak by sie baaardzo postarac to pewnie by się dało.

/wycięłam, bo to nie ma *NIC* do ciemnoskórych lolitek/Kasiotfur
« Ostatnia zmiana: Lipiec 10, 2006, 01:06:27 wysłane przez kasiotfur » Zapisane
kasiotfur
.~*EMPEROR*~.
Administrator
Hero Member

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #1 : Lipiec 10, 2006, 01:10:52 »

A gdzie zaczyna się gruby? 70kilo? 90? 120?

Mortia
Towarzysze
Sr. Member
*

Nanomachine Crusnik 04

« Odpowiedz #2 : Lipiec 10, 2006, 01:16:48 »

Myślę że to nie chodzi o wagę tylko raczej o ilość..i jak się rozkłada na calej figurze.Bo może laska ważyć 70 kg,a jesli jej poduszka rozklada się rownomiernie i jest zwarta,nic się nie trzęsie ani nie wisi,tylko widać że jest lepiej odżywiona to nie szkodzi moim zdaniem.Ważne żeby wszystko było jędrne i układało się w kształt litery X.
 A 90 i 120 to w przypadku kobiet które nie podnoszą ciężarów może już być niebezpieczne dla zdrowia(serce,naczynia krwionośne,mózg).Więc zanim zaczną wydawać pieniądze na ciuszki powinny zafudnować sobie wizyty u dietetyka i psychologa.Z tym że jeśli dziewczyna ma ponad 180 cm wzrostu to te 90 wcale nie musi wyglądać monstrualnie.
« Ostatnia zmiana: Lipiec 10, 2006, 01:20:56 wysłane przez LadyMortia_Vempajer » Zapisane
kasiotfur
.~*EMPEROR*~.
Administrator
Hero Member

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #3 : Lipiec 10, 2006, 01:20:32 »

mysle ze np ta dziewczyna jest super słodka, właśnie przez to, że jest pulchna Smiley)

« Ostatnia zmiana: Lipiec 10, 2006, 01:24:36 wysłane przez kasiotfur » Zapisane

Mortia
Towarzysze
Sr. Member
*

Nanomachine Crusnik 04

« Odpowiedz #4 : Lipiec 10, 2006, 01:22:20 »

No właśnie...a z tego co widzę nic się jej nie trzęsie,ni nie wisi,może jest to schowane pod ubraniem ale tylko chwała jej za to że w zaistniałej sytuacji potrafi się odpowiednio ubrać;]
Marie-Magdalene
Newbie
*

pure sex, pure art

Miyabimaru
Zobacz profil Email
« Odpowiedz #5 : Lipiec 10, 2006, 01:54:33 »

moim zdaniem lolici styl moze bardzo korzystnie wplynac na figure pulchnych dziewczyn. wiem po sobie, ze takie ubrania (odpowiednio dobrane) potrafia ukryc wiekszosc wad mojej figury, np:
- rozszerzane ku dolowi spodniczki, nawet krotkie, tuszuja szerokie biodra a eksponuja dlugie zgrabne nogi (chociarz niezbyt szczuple :p)
- buty na koturnie jeszcze bardziej wysmuklaja nogi (i nietety dodaja mi pare centymetrow wzrostu _._)
- gorsety z matowych materialoow (precz z blyszczacym materialem jezeli nie jest to naprawde mocno wyszczuplajacy gorset >.<Wink wyszczuplaja talie, chowaja moja "oponke" i zmniejszaja optycznie piersi
- dopasowane koszule, nawet z falbanami, zakryja wszystko co chcesz :3
- ciemne ponczochy wyszczupla nogi ^^

so styl lolici )wedlug mnie) calkiem mi pasuje, chociarz jestem przy tuszy ^^ jedyne co mi przeszkadza to moj wzrost - jestem zdecydowanie za wysoka na lolite u_u

..::pure sex, pure art::..

marie-magdalene.deviantart.com  <-- sztuka
ga-bri-el.deviantart.com  <-- moda
Zimna
Full Member

=Zimna=

« Odpowiedz #6 : Lipiec 10, 2006, 02:29:34 »

Kasio, dałaś fotkę akurat ładnej dziewczyny, która ma GUST i SMAK. I ma ładne nogi Tongue
Problem w tym że wiele dziewczyn nie posiada czegoś takiego :/.

"Bo taka zimna jestem, że nikt mnie nie lubi.
I co ja wam na to ludu poradzę?"
sen.
Jr. Member
**

miau miau

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #7 : Lipiec 10, 2006, 03:34:17 »

wydaje mi sie, że o wiele czesciej widuję lolity przy kości niż szczupłe... ogolnie odnosze wrazenie, ze falbanki, koronki itp. jeszcze pogrubiają te dziewczyny, chociaz niektore prezentuja sie całkiem dobrze, bo na prawde to zalezy od wyczucia smaku...
Arachne
Full Member

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #8 : Lipiec 10, 2006, 05:03:38 »

No więc bardzo cięzko jest byc lolita jak się wazy więcej ( nie mówie o dziewczynach które wazą 60 kg i sie "odchudzają" )  A naprzykład w taki upał 35 stopniowy trudno chodzic w długich ciemnych sukienkach, zabudowanych bluzkach. Wiem po sobie, powiecie chodz w białym nie bedzie ci goraco, ale biały pogrubia, znajomi mówią nie przesadzaj krótki rekawek nic nie zaszkodzi, tak tylko ze potem ludzie sie nabijają z moich grubych łap. Cięzkie jest życie lolity XXL. XD
najeli
Hero Member

czerwony kapturek

Zobacz profil WWW Email
« Odpowiedz #9 : Lipiec 10, 2006, 05:09:35 »

kasiotfur, widze ze masz lolicia fotke na kazda okazje:PP

naj

upon the Bosh - like world...
PhillyaB.V.
Full Member

loliphillya@hotmail.com
Zobacz profil WWW Email
« Odpowiedz #10 : Lipiec 10, 2006, 05:18:46 »

dokłądnie.tej łądnie.ale jak byłam na MDM i zobaczyłam te wszyie grube lole to szczerze sie ucieszyłam ze tak nie wygladam :p niektóre slicznie sie ubiora zatuszują to i owo - poprostu pieknie.a inne nawalą na siebie jakis szmat podkreslą to co najbardziej chciały by ukryc i sie robi big kiszka

.Urlop.
kasiotfur
.~*EMPEROR*~.
Administrator
Hero Member

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #11 : Lipiec 10, 2006, 05:27:12 »

najeli >> sie wie  Grin

Czyli z tego co mówicie, można wywnioskować, że nie chodzi o tuszę, ale o ubiór, a źle ubrać może się i szczupła osoba. Ja tam tylko pokazuje, że można. Ĺťe można mieć naprawdę dużo kilo więcej i wyglądać fajnie Smiley

Glamur Princess Doll Maldoror
Sr. Member

Thank God I'm pretty

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #12 : Lipiec 10, 2006, 05:37:02 »

Bez sensu cale gadanie. Nie lolicio ubrane grubsze osoby też są piętnowane wszędzie, ale nikt tutaj nie mowi, że w różowym dresie dziewczyna z nadwagą jest dla nich nieestetyczna. To przecież nie jest w większosci przypadków wina dziewczyn, że mają problemy z nadwagą. I na pewno nie jest im latwo sobie z tym poradzic :/

A to własnie jest prawda, że lolici styl idealnie nadaje się do ukrywania wszelkich wad, i można wizualnie schudnąc bardzo dużo w tym stylu. A to nie zmienia faktu że chude brzydko ubrane lolity są tak samo feee jak i te grubsze.

...And the ambulance died in my arms...
Otai
Jr. Member
**

komuś się nudzi, co? :D

Zobacz profil WWW Email
« Odpowiedz #13 : Lipiec 10, 2006, 06:38:05 »

No , raczej wszystko zależy od tego jak się ubiera gothic lolitka... Niestety do niektórych nie dociera, że to co pasuje szczupłej osobie, może kompletnie nie pasować tej przy kości.... A, że większosć naprawdę nie potrafi wszystkiego dobrze dorwać, to panuje ogólny stereotyp, że grube lolity są złe.

Hmm... Jezeli chodzi zaś o grube dziewczyny w rożowych dresach itd. yto mówi się o nich, i to chyba o wiele wiecej niż o lolitach... tylko, że nie na forach związanych bez/pośrednio z golitkami, j-rockiem, mangą czy anime... (przynajmniej tak wynika z moich obserwacji)

Heaven's not enough
you think you've found it
and it loses you
Sumire
UPIERDLIWE USTROJSTWO
Administrator
Hero Member

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #14 : Lipiec 10, 2006, 06:48:59 »

Czyli wracając do meritum sprawy chodzi o to aby ubierac się z gustem, tak aby pasowało do sylwetki i wyglądu, tak aby podkreśli to co jest do podkreślenia i zakryc to co uważamy za nieciekawe.  I to że jest się puszystym nie powinno przeszkadzac w realizowaniu własnych pragnień.

Otaj>> nie tylko zbyt otyli powinni poświęci trochę więcej czasu na idealne zharmonizowanie stroju. Zbyt chudzi też mogą wygląda niezbyt estetycznie.

Nie ma potrzeby się tym krępować, Spock.
To zdarza się ptaszkom i pszczółkom.

Ptaki i pszczoły nie są Wolkanami, kapitanie.

Strony: [1] 2 3 ... 15
  Drukuj  

Skocz do:  

Development, Design, Writing and Emigration Blog

Q2 - Reading

Spore - evolucja wcielona?

Sleepless nights because of your cat? Read this to get some rest

Having problems with your cat? Check out this guide!