Witamy, Gość. Zaloguj się, lub zarejestruj proszę.

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji

Aktualności: Zapraszamy do dyskusji! Smiley

IV edycja konkursu na papu

Strony: 1 2 [3] 4
  Drukuj  
Autor Wątek: IV edycja konkursu na papu  (Przeczytany 4887 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przeglądają ten wątek.
pinku
Hero Member

Fear the kawaii ones

Zobacz profil WWW Email
« Odpowiedz #30 : Marzec 16, 2009, 12:36:55 »

Dziękuję wszystkim*^___^*

Wow, tort Miaki wygląda tak profesjonalnie*.*

Co do projektu pinku i chesire proponowalabym ciasto z hello kitty zamienic na ptysiowe i wycisnac je przez rekaw piekarski a po upieczeniu napelnic kremem, tudziez bita smietana... mmmm.... Smiley))

Mamy proste przepisy, bo jak pisałam wcześniej moja kuchenna aktywność ogranicza się do robienia herbaty i odgrzewania jedzenia w mikrofalówceXD Potrzebowałyśmy przepisu na ciasto, z którego da się ulepić rzeczy i mama Kota, podrzuciła nam ten na słodkie bułeczki. Był sprawdzony i miałyśmy do kogo zadzwonić w trakcie, po konsultacje^^ Ptysie i kremy to chyba jednak nie ten level, chociaż brzmi smacznie.
Ale jesteśmy żywym dowodem, że każdy może sobie poradzić w kuchni^^

Współczuje Sumire, że musi wybierać. Trudna sprawa.

"We are dolls, they seem to say, but don't play with us. We bite."

pinkowa autoreklama^^' : www.allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=3439285

www.galeriafiufiu.pl/artysta.php?projid=34

a może książkę: podaj.net/uzytkownik.php?id=8752
kasiotfur
.~*EMPEROR*~.
Administrator
Hero Member

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #31 : Marzec 16, 2009, 01:17:41 »

pinku >> super zabawnie to wygląda!! Cheesy

miaka >> fantastyczny tort! Kolorowe babeczki tez swietne! <3

hebiichigo
Hero Member

Pretty Hate Machine

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #32 : Marzec 16, 2009, 01:15:25 »

A mozna w ogole zrobic weganskiego ptysia?

WYPRZEDAZ LOLICIEJ SZAFY
http://www.gothiclolita-poland.com/forum/index.php/topic,1485.0.html

those who have suffered, understand suffering,
and thereby extend their hand
the storm that brings harm
also makes fertile
blessed is the grass
and herb and the true thorn and light
Cheshire Cat
Hero Member

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #33 : Marzec 16, 2009, 02:07:45 »

są różne metody zastępowania jajka i jak chce się użyć mleka to można użyć sojowego Smiley ..wiec moze nawet można zrobic wega-ptysia.

Miaka
Hero Member

girl geek

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #34 : Marzec 16, 2009, 04:23:45 »

Dziękuję wszystkim*^___^*

Wow, tort Miaki wygląda tak profesjonalnie*.*

Co do projektu pinku i chesire proponowalabym ciasto z hello kitty zamienic na ptysiowe i wycisnac je przez rekaw piekarski a po upieczeniu napelnic kremem, tudziez bita smietana... mmmm.... Smiley))

Mamy proste przepisy, bo jak pisałam wcześniej moja kuchenna aktywność ogranicza się do robienia herbaty i odgrzewania jedzenia w mikrofalówceXD Potrzebowałyśmy przepisu na ciasto, z którego da się ulepić rzeczy i mama Kota, podrzuciła nam ten na słodkie bułeczki. Był sprawdzony i miałyśmy do kogo zadzwonić w trakcie, po konsultacje^^ Ptysie i kremy to chyba jednak nie ten level, chociaż brzmi smacznie.
Ale jesteśmy żywym dowodem, że każdy może sobie poradzić w kuchni^^

Współczuje Sumire, że musi wybierać. Trudna sprawa.
jak tylko bede miec czas sprobuje wiec takie ptysiowe kotki zrobic Cheesy
La Lolita Hime Lala
Gość
« Odpowiedz #35 : Marzec 16, 2009, 05:28:57 »

mój kolega to wciąż coś pichci wege  Smiley jestem dla takich ludzi pełna podziwu - oklaski  Smiley
może na Wielkanoc też coś zrobię  Huh?
Sumire
UPIERDLIWE USTROJSTWO
Administrator
Hero Member

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #36 : Marzec 16, 2009, 08:28:29 »

Mamy proste przepisy, bo jak pisałam wcześniej moja kuchenna aktywność ogranicza się do robienia herbaty i odgrzewania jedzenia w mikrofalówceXD
Tym bardziej jestem pełna podziwu dla Was. Ja przyznam ciasta i ciasteczka z drożdżami omijam z daleka- jakoś nie mam do nich ręki - -'
Wasze wypieki wygladają doskonale i świetnie zachowały nadany im kształt. Filmik rewelacyjny Grin

Alice>> ślinka cieknie  Wink obsypanie tortu startym prince polo to ciekawa propozycja

Miaka>> tort robi niesamowite wrażenie *.* bardzo profesjonalnie wykonany. Ja dorzuciłabym jako jedną podwarstwę dżem bardziej kwaskowy (albo starte zżelowane porzeczki *.*) dla zrównoważenia słodkości- ale ok. Powiedz mi jak pracowało się z lukrem plastycznym? jest ciężki w obróbce? i czy faktycznie ma chemiczny posmak?

Tfur już przyznała swój laur zwycięstwa ale ja jeszcze muszę się chwilę zastanowić. Na widok tych pyszności mam ochotę na wizytę w spiżarni i z trudem się powstrzymuję bo mi nie wolno - -'

Nie ma potrzeby się tym krępować, Spock.
To zdarza się ptaszkom i pszczółkom.

Ptaki i pszczoły nie są Wolkanami, kapitanie.
Miaka
Hero Member

girl geek

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #37 : Marzec 16, 2009, 11:39:43 »

Miaka>> tort robi niesamowite wrażenie *.* bardzo profesjonalnie wykonany. Ja dorzuciłabym jako jedną podwarstwę dżem bardziej kwaskowy (albo starte zżelowane porzeczki *.*) dla zrównoważenia słodkości- ale ok. Powiedz mi jak pracowało się z lukrem plastycznym? jest ciężki w obróbce? i czy faktycznie ma chemiczny posmak?
Lukier plastyczny bez odpowiednich narzedzi (specjalna blacha plastikowa nieprzywierajaca i walek nieprzywierajacy) jest niestety bardzo ciezki w rozwalkowywaniu normalnym drewnianym walkiem, nawet przy sporej ilosci cukru pudru troche sie przylepia do podloza ;/. Jednak walek nieprzywierajacy o cenie 100 zl mnie nie przekonal i nie kupilam, ale napewno juz niedlugo zakupu dokonam, bo nie chce sie tak meczyc. Ogolnie tort mogl wyjsc o wiele lepiej gdybym rzeczywiscie robila go w tydzien a nie w jeden dzien. Przede wszystkim nie dalam warstwy marcepanu, ktora rowniez wygladzilaby lepiej tort. No ale uczy sie na bledach Wink. Smak jest normalny, jak lukier Wink, bez chemicznego posmaku, ale moze to zalezec od firmy. Moj byl raczej drogi. Zuzylam okolo 100 zl na rozowy i bialy na ten tort. Mysle, ze w Anglii mozna o niebo taniej kupic, tak jak kupilam tanio farbniki tam.
Sumire
UPIERDLIWE USTROJSTWO
Administrator
Hero Member

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #38 : Marzec 18, 2009, 08:32:58 »

Wszem i wobec ogłaszam że wygrywają Pinki i Cheshire Cat które urzekły nas "Chlebowymi Hello Kotkami i Pająkiem". Przepis prosty ale efektowny Wink  rewelacyjna stylizacja i bardzo dobre zdjęcie (że o pomysłowej animacji nie wspomnę).
Jednocześnie pełne podziwu dla "Pink Sweet Lolita Cake" Miaki przyznajemy jej nagrodę specjalną.
GRATULUJEMY i dziękujemy wszystkim uczestniczkom ^^

Jednak walek nieprzywierajacy o cenie 100 zl mnie nie przekonal i nie kupilam, ale napewno juz niedlugo zakupu dokonam, bo nie chce sie tak meczyc. Ogolnie tort mogl wyjsc o wiele lepiej gdybym rzeczywiscie robila go w tydzien a nie w jeden dzien. [...]Smak jest normalny, jak lukier Wink, bez chemicznego posmaku, ale moze to zalezec od firmy. Moj byl raczej drogi. Zuzylam okolo 100 zl na rozowy i bialy na ten tort. Mysle, ze w Anglii mozna o niebo taniej kupic, tak jak kupilam tanio farbniki tam.
Tak jest z nowościami na naszym rynku że mają astronomiczne ceny, nadzieja że z czasem stanieją (jak formy silikonowe). 20 zł za kostkę? faktycznie dosyć drogi.
Na stronie www.mniammniam.pl kobietki podały przepis na samodzielne przygotowanie plastyczego lukru:
"Masa z marshmallows:
450 g marsmallows bialych
1 kg cukru pudru
3 lyzki wody

Pianki stopic w kapieli wodnej, dodac polowe cukru i wymieszac. Nastepnie dodac
pozostaly cukier i ugniesc na elastyczna mase. Mozna dodac barwnik spozywczy. Masa
ma konsystencje plasteliny, swietnie lepi sie z niej ozdoby do tortow." 
Trzeba tylko uważać aby nie dodać za dużo cukru pudru.

Nie ma potrzeby się tym krępować, Spock.
To zdarza się ptaszkom i pszczółkom.

Ptaki i pszczoły nie są Wolkanami, kapitanie.
pinku
Hero Member

Fear the kawaii ones

Zobacz profil WWW Email
« Odpowiedz #39 : Marzec 18, 2009, 09:34:43 »

Ojejku dziękuję*^^*

I oczywiście ogromne gratulacje dla Miaki. Tort jest bombowy.
« Ostatnia zmiana: Marzec 18, 2009, 10:27:55 wysłane przez pinku » Zapisane

"We are dolls, they seem to say, but don't play with us. We bite."

pinkowa autoreklama^^' : www.allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=3439285

www.galeriafiufiu.pl/artysta.php?projid=34

a może książkę: podaj.net/uzytkownik.php?id=8752
Cheshire Cat
Hero Member

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #40 : Marzec 18, 2009, 09:49:18 »

Kot też dziękuje ^^

sweet ichigo
Hero Member

Loża szyderców

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #41 : Marzec 18, 2009, 10:51:48 »

Gratulacje dziewczęta!~
Z chęcią spróbuję wszystkich przepisów, bo jeśli chodzi o "słodką kuchnię" to muszę powiedzieć, ze idzie mi świetnie w porównaniu ze zwykłym gotowaniem xD
Jeśli będzie następny konkurs to również chciałabym się zgłosić ^___^
na ten również próbowałam coś wymyślić, ale nic mi nie przychodziło do głowy ~.~"
Miaka
Hero Member

girl geek

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #42 : Marzec 19, 2009, 02:48:58 »

Wszem i wobec ogłaszam że wygrywają Pinki i Cheshire Cat które urzekły nas "Chlebowymi Hello Kotkami i Pająkiem". Przepis prosty ale efektowny Wink  rewelacyjna stylizacja i bardzo dobre zdjęcie (że o pomysłowej animacji nie wspomnę).
Jednocześnie pełne podziwu dla "Pink Sweet Lolita Cake" Miaki przyznajemy jej nagrodę specjalną.
GRATULUJEMY i dziękujemy wszystkim uczestniczkom ^^

Jednak walek nieprzywierajacy o cenie 100 zl mnie nie przekonal i nie kupilam, ale napewno juz niedlugo zakupu dokonam, bo nie chce sie tak meczyc. Ogolnie tort mogl wyjsc o wiele lepiej gdybym rzeczywiscie robila go w tydzien a nie w jeden dzien. [...]Smak jest normalny, jak lukier Wink, bez chemicznego posmaku, ale moze to zalezec od firmy. Moj byl raczej drogi. Zuzylam okolo 100 zl na rozowy i bialy na ten tort. Mysle, ze w Anglii mozna o niebo taniej kupic, tak jak kupilam tanio farbniki tam.
Tak jest z nowościami na naszym rynku że mają astronomiczne ceny, nadzieja że z czasem stanieją (jak formy silikonowe). 20 zł za kostkę? faktycznie dosyć drogi.
Na stronie www.mniammniam.pl kobietki podały przepis na samodzielne przygotowanie plastyczego lukru:
"Masa z marshmallows:
450 g marsmallows bialych
1 kg cukru pudru
3 lyzki wody

Pianki stopic w kapieli wodnej, dodac polowe cukru i wymieszac. Nastepnie dodac
pozostaly cukier i ugniesc na elastyczna mase. Mozna dodac barwnik spozywczy. Masa
ma konsystencje plasteliny, swietnie lepi sie z niej ozdoby do tortow." 
Trzeba tylko uważać aby nie dodać za dużo cukru pudru.

No to bardzo ciekawe. Musze to wyprobowac. Ale chce zaznaczyc, ze marshmallows wcale takie tanie u nas nie sa tez ;/. No i mysle, ze ozdoby to sie z tego zrobi , w sensie kwiatki czy cos, pewnie by bylo gorzej z obkladaniem tortu... Sad

Dziekuje za nagrode specjalna Smiley)
La Lolita Hime Lala
Gość
« Odpowiedz #43 : Marzec 19, 2009, 04:50:28 »

a są żelki kwiatki w kształci kwiatków i smerfów ^^" a marshallow kosztują z 5 zł,więc są drogie.
Miaka
Hero Member

girl geek

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #44 : Marzec 19, 2009, 06:23:00 »

a są żelki kwiatki w kształci kwiatków i smerfów ^^" a marshallow kosztują z 5 zł,więc są drogie.
no tak, ale z lukru plastycznego mozna zrobic dowolny ksztalt Wink

Strony: 1 2 [3] 4
  Drukuj  

Skocz do:  

Development, Design, Writing and Emigration Blog

Q2 - Reading

Spore - evolucja wcielona?

Sleepless nights because of your cat? Read this to get some rest

Having problems with your cat? Check out this guide!