|
alabaster princess
|
 |
« Odpowiedz #15 : Marzec 14, 2009, 12:51:18 » |
|
ale super ten wasz proces tworczy  wypieki tez swietne ^^
|
|
|
|
|
|
spanie jest dla mieczakow!
|
|
|
|
|
|
lamiette
|
 |
« Odpowiedz #16 : Marzec 14, 2009, 12:18:24 » |
|
ale miałyście zabawę 
|
|
|
|
|
|
"For the record, Bodyline is on the freaking dirt-cheap end of the spectrum. They must use elves chained to sewing machines to produce that shit, or possibly unicorns." http://la-miette.blogspot.com/
|
|
|
|
rika
Gość
|
 |
« Odpowiedz #17 : Marzec 14, 2009, 12:58:49 » |
|
---
|
|
|
|
« Ostatnia zmiana: Sierpień 06, 2010, 03:55:03 wysłane przez rika »
|
|
|
|
|
|
Bubu
|
 |
« Odpowiedz #18 : Marzec 14, 2009, 02:44:56 » |
|
Jestem pod wrażeniem *_* Chyba spróbuję zrobić takie kotki.
|
|
|
|
|
|
Lo, w ustach czuję niesmak, dziś ich nie otworzę Zwłaszcza do ciebie, ale w oczach dojrzyj pożar. W mych oczach jest przysięga: w tym samym hotelu Znajdą mnie rano w wannie i we krwi całego.
|
|
|
|
Miaka
|
 |
« Odpowiedz #19 : Marzec 15, 2009, 12:23:53 » |
|
Rainbow Cupcakes (cytrynowe z makiem) Skladniki na cupcakes: * 225 ml oleju * 1 jajko XL (przy mniejszych proponuje 2) * 1 bialko z jajka XL (jak wyzej) * 200 ml mleka * sok i skorka z jednej cytryny * 300 g maki * 250 g cukru pudru * 2 lyzeczki maku * szczypta soli * 2 lyzeczki sody * papilotki srebrne i zlote
Skladniki na przybranie: * 2 bialka * 200 g cukru pudru * barwniki spozywcze w plynie lub pascie kolory: zolty, czerwony, rozowy, czarny, niebieski * jadalne kolorowe perelki * jadalne kolorowe serduszka z czekolady w skorupce * lukier plastyczny bialy

Przepis: Przygotowac 2 miski. Do jednej wrzucic wszystkie skladniki suche (make, cukier puder, mak, sol, sode), do drugiej mokre (olej, jajko, bialko, mleko, sok i skorka z cytryny). Wymieszac obie miski. Do miska ze skladnikami mokrymi powoli dodawac skladniki suche. Wymi eszac wszystko stopniowo, zeby nie bylo grudek maki czy proszku. Ogolnie mieszac nie trzeba zbyt dokladnie, w koncu to cupcakes. Piekarnik ustawic na 190 stopni (gas mark 4 lub 5). Na blaszce do mini muffinkow ustawic papilotki i wlac w nie po trochu ciasta, az do wypelnienia calej foremki. Ciasto powinno starczyc na 1,5 blachy 12 muffinkowej, czasami na 2.
Dekorowanie: Jest to sposob dekorowania angielski. Najpierw przygotowujemy lukier z cukru pudru i bialek. Jest to tak zwany lukier zimny. Rozkladamy go do kilku malych miseczek i dodajemy odrobine! barwnika do kazdej miseczki. Kolory mozna mieszac wedlug uznania, a nuz wyjdzie ladniejszy niz wczesniej ! Jesli lukier jest za malo gesty po dodaniu barwnika to dodajemy wiecej cukru pudru. Oblewamy gotowe i ostygniete cupcakes lukrem. Przyozdabiamy wedlug uznania. Mozemy rozwalkowac lukier plastyczny i wyciac z niego kwiatki, a perelki jadalne moga posluzyc nam za srodki kwiatkow. Tutaj totalna dowolnosc. Jak kto lubi! Na walentynki mozemy kupic foremki w ksztalcie serduszek i ozdobic rozowe i czerwone cupcakes serduszkami !
 Ja w sukience z AH na moich urodzinach z cupcakes ^^.
|
|
|
|
« Ostatnia zmiana: Marzec 15, 2009, 10:29:16 wysłane przez Miaka »
|
|
|
|
|
|
Miaka
|
 |
« Odpowiedz #20 : Marzec 15, 2009, 12:54:11 » |
|
Pink Sweet Lolita Cake

Skladniki: * 3 jasne biszkopty (upieczone lub kupione w sklepie) * 800 g masla * 800 g cukru pudru * 1 dzem dowolnego smaku, polecam truskawkowy * filizanka herbaty lub ulubionego alkoholu * 250 g lukru plastycznego bialego * 1 kg lukru plastycznego rozowego (lub zabarwionego bialego na rozowo)
Przepis: Maslo i cukier puder utrzec mikserem na gladna mase. Pierwszy biszkopt przekroic na 3 czesci, nasaczyc alkoholem lub herbata i przekladac kolejno masa i dzemem, gore zostawic. Z kolejnego biszkoptu wyciac kolo o srednicy o 1/4 mniejszej od poprzednego kola i powtorzyc czynnosci jak przy poprzednim biszkopcie. Z trzeciego biszkopta wyciac kolo o srednicy o 1/4 mniejsza od drugiego i rowniez przelozyc masa i dzemem.
Dekorowanie: Lukier plastyczny rozowy dzielimy na 3 kule, kazda o 1/4 mniejsza od poprzedniej. Rozwalkowujemy na posypanej cukrem pudrem blasze pierwsza kule, po czym przekladamy na najwiekszy biszkopt, pamietajac o wyrownaniu brzegow. Powtarzamy to samo z 2 pozostalymi kulami i biszkoptami. Na koniec: Ustawic biszkopty na sobie, mniejsze na wiekszych, ulatwiajac sobie wbijanymi na srodku patyczkami plastikowymi (moga byc takie od lizakow), tak aby wszystkie kola mialy srodek w tym samym punkcie. Ozdobic kwiatkami wycietymi foremkami z lukru plastycznego bialego. Srodki zrobic z rozowego. Milej zabawy!
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Boromirka
|
 |
« Odpowiedz #21 : Marzec 15, 2009, 09:41:03 » |
|
Ale tort jest bombowy!
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Miaka
|
 |
« Odpowiedz #22 : Marzec 15, 2009, 11:33:17 » |
|
Ale tort jest bombowy!
dziekuje  , zrobilam sobie taki na urodziny, goscie po teczowej galaretce i kolorowych cupcakes tez byli zadziwieni 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
La Lolita Hime Lala
Gość
|
 |
« Odpowiedz #23 : Marzec 15, 2009, 05:41:44 » |
|
super!!!
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
hebiichigo
|
 |
« Odpowiedz #24 : Marzec 15, 2009, 10:23:09 » |
|
Oooch, projekt Cheshire Cat i Pinku musza wygrac!!!  Pomysl filmiku a'la lata 20 plus wiedzmie zaklecia z Makbeta super, bardzo przyjemnie mi sie ogladalo  Ja tez na miejscu pozarlabym te smakowite Hello Kitty a na koniec jego samego  Reszta prac tez mi sie bardzo podoba, Miaka, twoj rozowy tort wyglada ekstra O_o
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Miaka
|
 |
« Odpowiedz #25 : Marzec 15, 2009, 10:35:22 » |
|
Reszta prac tez mi sie bardzo podoba, Miaka, twoj rozowy tort wyglada ekstra O_o
Dziekuje  , pol dnia roboty, choc w ksiazce pisalo tydzien  . Ale sie uwinelam szybciej  . Co do projektu pinku i chesire proponowalabym ciasto z hello kitty zamienic na ptysiowe i wycisnac je przez rekaw piekarski a po upieczeniu napelnic kremem, tudziez bita smietana... mmmm....  ))
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Alice in Wonderland
|
 |
« Odpowiedz #26 : Marzec 15, 2009, 10:38:06 » |
|
Miaka twój tort jest po prostu super śliczny 
|
|
|
|
|
|
***Beautiful World*** ♣Moje życzenia są jak marzenie, lecz moje marzenia są nie do spełnienia♣
|
|
|
|
Miaka
|
 |
« Odpowiedz #27 : Marzec 15, 2009, 10:40:42 » |
|
Miaka twój tort jest po prostu super śliczny  Dziekuje :DD , jesli ktos potrzebuje podobny na urodziny to chetnie zrobie za mala oplata :DDD
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
pishimaku
|
 |
« Odpowiedz #28 : Marzec 15, 2009, 11:24:07 » |
|
Wow, ale Wy wszystkie jesteście zdolne! Jakbym wcześniej wiedziała, to też bym może coś zrobiła, ale na pewno nie wpadłabym na takie pomysły. Pięknie!:*
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Juka
|