|
pinku
|
 |
« Odpowiedz #15 : Luty 20, 2009, 11:14:10 » |
|
Mam Łucznika Natalia 2007 i miałam ten sam problem co sweet ichigo. Na dolnym bębenku mi się strasznie zaplątała nitka i musiałam wszystko rozkręcić. A że to moje początki to nawet nie bardzo wiedziałam co można odkręcić a czego nie. Ech, cały wieczór nad tym siedziała>.<' I jeszcze chyba źle złożyłam całość później, bo teraz jak opuszczam igłę, żeby wyciągnąć dolną nitkę to igła w ogóle tej nitki nie łapie tylko gdzieś się zawija tam na dole. Czy ma ktoś może jakiś wyraźny obrazek/zdjęcie jak powinna wyglądać ta część do której wkłada się dolną nitkę? Na rysunkach w instrukcji i tych na które trafiłam w necie średnio to widać. Wczoraj jak wyciągałam zaplątaną nitkę z dolnego chwytacza wypadła mi taka część:   a w maszynie zostało po niej puste miejsce   Włożyłam tą wypadniętą część tak na nosa, ale jak pisałam wcześniej coś jest nie tak. Te widełki nie łapią dolnej nitki a górna się wplątuje w chwytacz. Tak to wygląda po moim włożeniu:   Mógłby mi ktoś dać jakąś radę jak to to zamocować? Głupio mi z czymś takim iść do punktu naprawy maszyn>.<
|
|
|
|
« Ostatnia zmiana: Luty 21, 2009, 12:40:54 wysłane przez pinku »
|
|
|
|
|
|
|
|
Klaudynka
|
 |
« Odpowiedz #16 : Marzec 09, 2009, 02:21:19 » |
|
Yyyyy Pinku ja bym sie jednak wybrała do fachowca. Pacynko radziłam się mojej pani od konstrukcji i modelowania i ona mówi, że raczej każda maszyna powinna miec regulację napiecia nitki, nie wiem jak to wygląda u Ciebie, ale w którymś miejscu, gdzie przekladasz nitkę, powinno być takie pokrętełko. Jeżeli nitka przeciera się przy igle, to może być wina igły, spróbuj ją wymienić na inną.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Vinkei
|
 |
« Odpowiedz #17 : Sierpień 08, 2009, 03:14:31 » |
|
-
|
|
|
|
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 28, 2011, 12:05:02 wysłane przez Vinkei »
|
|
|
|
|
|
MurasakiUsagi
|
 |
« Odpowiedz #18 : Lipiec 29, 2010, 09:25:18 » |
|
żeby górna nić się nie plątała to musisz ją przytrzymać ręką żeby nie wlazła pod stopkę cała i nie narobiła bałaganu zwróciłaś uwagę czy nić ze szpulki odwija się w tym samym kierunku co przed wymianą nić na szpulce jest nawinięta zgodnie ze wskazówkami zegara czy odwrotnie?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Vinkei
|
 |
« Odpowiedz #19 : Lipiec 29, 2010, 10:00:43 » |
|
dzięki za odpowiedź, jednak w ciągu roku, odkąd dodałam tamtego posta, zdołałam rozwikłać problem :3
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Mascota
|
 |
« Odpowiedz #20 : Październik 29, 2011, 04:22:21 » |
|
Podrzucam wątek :f. Czaję się żeby sobie kupić maszynę do szycia i zamierzam zajmować się krawiectwem bardziej na serio, więc szukam czegoś profesjonalnego. Ktoś coś poleci?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Itonia
|
 |
« Odpowiedz #21 : Październik 29, 2011, 04:39:31 » |
|
Podrzucam wątek :f. Czaję się żeby sobie kupić maszynę do szycia i zamierzam zajmować się krawiectwem bardziej na serio, więc szukam czegoś profesjonalnego. Ktoś coś poleci?
Ja mam dwa stare Łuczniki i uważam że są wspaniałe : ) Miałam okazje szyć na nowych maszynach i miałam z nimi problemy. Mój kochany Łucznik jest w moim wieku :3 i tylko raz był w naprawie : D
|
|
|
|
|
|
Gothic Lolita and... her strawberry <3
|
|
|
|
Amai
|
 |
« Odpowiedz #22 : Październik 29, 2011, 04:55:44 » |
|
A można wiedzieć jakie modele?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
elluin
|
 |
« Odpowiedz #23 : Październik 29, 2011, 07:44:17 » |
|
Do profesjonalnego szycia polecam maszyny przemyslowe marki Juki  ale jesli chcesz taka domowa, to po prostu nie kupuj nic ponizej 500-600zl. Ja mam husqvarne, jest w porzadku, ale bez rewelacji. Ogolnie im ciezsza maszyna tym lepsza, bo ma mniej plastikowych czesci. To samo z overlockiem. I podobno maszyny wyprodukowane w Radomiu sa kiepskie. Nie kupuj maszyn na promocji w supermarkecie :p
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
KawaiiNekoMimi
|
 |
« Odpowiedz #24 : Październik 30, 2011, 12:50:29 » |
|
Mam Łucznika Natalia 2007 i miałam ten sam problem co sweet ichigo. Na dolnym bębenku mi się strasznie zaplątała nitka i musiałam wszystko rozkręcić. A że to moje początki to nawet nie bardzo wiedziałam co można odkręcić a czego nie. Ech, cały wieczór nad tym siedziała>.<' I jeszcze chyba źle złożyłam całość później, bo teraz jak opuszczam igłę, żeby wyciągnąć dolną nitkę to igła w ogóle tej nitki nie łapie tylko gdzieś się zawija tam na dole. Czy ma ktoś może jakiś wyraźny obrazek/zdjęcie jak powinna wyglądać ta część do której wkłada się dolną nitkę? Na rysunkach w instrukcji i tych na które trafiłam w necie średnio to widać. Wczoraj jak wyciągałam zaplątaną nitkę z dolnego chwytacza wypadła mi taka część:   a w maszynie zostało po niej puste miejsce   Włożyłam tą wypadniętą część tak na nosa, ale jak pisałam wcześniej coś jest nie tak. Te widełki nie łapią dolnej nitki a górna się wplątuje w chwytacz. Tak to wygląda po moim włożeniu:   Mógłby mi ktoś dać jakąś radę jak to to zamocować? Głupio mi z czymś takim iść do punktu naprawy maszyn>.< Masz to dobrze włożone, ale brakuje ci jeszcze jednej metalowej części w kształcie pierścienia.  A co do zrywania nitki to jestem pewna że masz ją po prostu źle założoną i zahacza o jakaś niepotrzebną rzecz.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
elluin
|
 |
« Odpowiedz #25 : Październik 30, 2011, 09:34:35 » |
|
Mimi, myślisz że przez ponad 2 lata Pinku dalej nie rozwiązała tego problemu? Sama masz problem z plączącą się nitką więc jak możesz komuś radzić co ma zrobić?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
KawaiiNekoMimi
|
 |
« Odpowiedz #26 : Październik 30, 2011, 12:58:57 » |
|
Mimi, myślisz że przez ponad 2 lata Pinku dalej nie rozwiązała tego problemu? Sama masz problem z plączącą się nitką więc jak możesz komuś radzić co ma zrobić?
Z plączącą mam ale ze zrywającą rozwiązałam problem :3
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
KawaiiNekoMimi
|
 |
« Odpowiedz #27 : Luty 05, 2012, 07:33:26 » |
|
No hej, mam zamiar kupić sobie druga maszynę do szycia bo pierwsza to kompletny fail, dlatego zanim kupię chciała bym się dowiedzieć jakich powinnam unikać, a które polecacie (była bym wdzięczna za konkretne modele). Jestem w stanie wydać na nią około 1000zł. Jeśli zajmujecie się szyciem i macie maszyny, które wam się dobrze sprawdzają to podajcie proszę jakie to modele  . Z góry dziękuję i miłego dnia.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Orlaith
|
 |
« Odpowiedz #28 : Luty 05, 2012, 08:08:41 » |
|
Ja szyję na singerze za 3 stówki, model 8280. Ma wszystko czego trzeba dla takiego domowego szycia.
|
|
|
|
|
|
Widmo ukazało się Marysi.
|
|
|
|
elluin
|
 |
« Odpowiedz #29 : Luty 05, 2012, 08:44:04 » |
|
Mimi, na drugiej stronie był temat o maszynach do szycia. Proszę sprawdź następnym razem zanim coś napiszesz, czy podobny wątek już nie istnieje.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|