Witamy, Gość. Zaloguj się, lub zarejestruj proszę.

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji

Aktualności: Zapraszamy do dyskusji! Smiley

Mit Brando

Strony: [1] 2 3 ... 10
  Drukuj  
Autor Wątek: Mit Brando  (Przeczytany 7030 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przeglądają ten wątek.
Boromirka
Gość
« : Styczeń 31, 2009, 05:42:09 »

Zaryzykowałam. Spełniłam swoje marzenie o Paris widowowej spódnicy.
I pragnę wszystkim uświadomić.
Że brando ciuchy są zrobione z gorszej bawełny niż te z BL. Niemożliwe? A jednak ;P
Przychodzi do mnie spódnica, hura, otwieram na poczcie w Kansas City (Konstantynów Łódzki). Ok wygląda super, nadruk zrobiony świetnie, w środku halka, ale materiał. W dotyku jak kora, ale nie ma wgłębień charakterystycznych dla kory. Dodatkowo duuużo cieńszy niż ten z BL.
I za to tyle kasy? Nie twierdzę, że jest brzydka, czy coś, ale totalnie nie warta swojej ceny.
Miałyście podobne zawody z brando?  Grin
La Lolita Hime Lala
Gość
« Odpowiedz #1 : Styczeń 31, 2009, 05:51:20 »

ta bluzka z BssB - moja mama stwierdziła,że na taką firmę to nie postarali się z wyborem materiału. Brandowe rzeczy są ciekawe z pod względu pomysłu,a wykonanie w sieciówkach przeważnie jest dziadowskie. po za tą bluzką,plecakiem królikiem to mam jeszcze jakiś headdres z Meta i naszyjnik,które po jednym noszeniu się popsuły xP A parasolka szybko zeszmaciła.Przynajmniej w moim przypadku tak było.
 Królik z Baby zabrudził mi się w Rzymie od ulicznego kurzu i teraz boję się go dać do pralni chemicznej,by jakieś drobne ozdóbki nie odpadły xD śpię z takim brudasem.
 Ale,że skończyłam z lolita fashion,nie muszę się już martwić że moje pieniądze poszły w błoto. Dlatego dla mnie dziewczyna cała w markowej odzieży - lolita,nie wzbudza we mnie tak wielkiego podziwu jak lolitka w czymś robionym ręcznie lub z jakiejś podrzędnej firmy. W modzie nie o to przecież chodzi. Smiley

P.S. Sorry jak napisałam coś nie na temat
kaori
Hero Member

Zobacz profil WWW Email
« Odpowiedz #2 : Styczeń 31, 2009, 05:52:39 »

dlatego ja nie wydaję kroci na lolicie ciuchy, wolę by mama mi coś przerobiła lub uszyła Tongue a że idzie mi to wolniej niż, gdybym miała wykupić cały sklep, to odrębna sprawa xDD

Kar Lin
Hero Member

Królowa offtopów (i moderdca niewiniątek)

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #3 : Styczeń 31, 2009, 07:42:50 »

Na egl_comm jest temat o psującej się biżuterii z AP, co ostatecznie zniechęciło mnie do kupienia dodatków od nich (trochę nie opłaca mi się zamawiać samych skarpetek i parasolki).

http://community.livejournal.com/egl/12938356.html
Boromirka
Gość
« Odpowiedz #4 : Styczeń 31, 2009, 08:01:47 »

Wiedziałam, że ona coś niesolidnie wygląda, podobnie jak ta z Baby.  Cool Może objawy kryzysu czy co?
Kar Lin
Hero Member

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #5 : Styczeń 31, 2009, 08:12:47 »

Wiesz, ja miałam sporo podobnej biżuterii i jakoś trzymała się nieźle (choć kolega mi usiadł na opasce... Nie przeżyła tego).
Boromirka
Gość
« Odpowiedz #6 : Styczeń 31, 2009, 08:19:41 »

Ja się obawiam, że to pseudozłotko po prostu zejdzie jak z najzwyczajniejszej odpustowej bransoletki ;P
blackqueen2
Hero Member

Najlepsze krzesła są na lotnisku w Stansted

Zobacz profil WWW Email
« Odpowiedz #7 : Styczeń 31, 2009, 09:03:03 »

Zanim przeczytałam dokładnie to po tytule myślałam, że chodzi o Marlona Brando XDDDDDDDD
A co do kiecki to cóż, ludzie i tak będą kupować i ja w sumie nie mam nic przeciwko temu (sama bym chciała;P) Ale fakt, dobrze, że napisałaś o tym, niech wszyscy nie myślą że jak już coś jest firmowe to znaczy, że nie posiada żadnych wad...

My love lives at the end of the rainbow, someday I'm gonna fly there on a firefly...
Kar Lin
Hero Member

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #8 : Styczeń 31, 2009, 09:09:43 »

Linkowałam to już.
hebiichigo
Hero Member

Pretty Hate Machine

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #9 : Styczeń 31, 2009, 09:56:27 »

Generalnie moje doswiadczenia z rzeczami brando sa bardzo mile, ale jak niedawno dostalam spodnice z krolikami czerwona, to jednak doznalam "malego" uczucia zdziwienia, gdy dotknelam materialu, bardzo cienki i w dotyku wlasnie jak posciel ( moze taka bardziej gladka ) Zupelnie inaczej to sobie wyobrazalam.
A o bizuterii z AP dobrze wiedziec, ze jest do niczego.

WYPRZEDAZ LOLICIEJ SZAFY
http://www.gothiclolita-poland.com/forum/index.php/topic,1485.0.html

those who have suffered, understand suffering,
and thereby extend their hand
the storm that brings harm
also makes fertile
blessed is the grass
and herb and the true thorn and light
La Lolita Hime Lala
Gość
« Odpowiedz #10 : Styczeń 31, 2009, 10:01:34 »

z Meta też  Smiley można ją co prawda naprawić szybko,ale po co ...
sweet ichigo
Hero Member

Loża szyderców

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #11 : Styczeń 31, 2009, 10:16:40 »

specjalnie poszłam pomacać swoją sukienkę z Meta i nie mogę jej niczego zarzucić. Materiał to 100% bawełna - gładka, czy przyjemna? Na pewno nie szorstka ani sztywna, ale też nie taka że ma się w ją ochotę tulić cały czas Tongue Sukienka jest z poszewką i nie ma ani jednej wystającej niteczki. Dla mnie pełen perfekcjonizm. Podkolanówki z Baby nie są może niezwykle miękkie i przyjemne w dotyku (w końcu nosi się je na nogach, a nie się z nimi śpi Tongue), ale też nie są szorstkie, ani drażniące. Natomiast kokarda z Baby z materiału w miarę dobrej jakości i bardzo dobrze wykonana. Królik z Baby mięciutki i przyjemny *^^*
temu co mam nie mam nic do zarzucenia.
Kori no Hana
Jr. Member
**

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #12 : Styczeń 31, 2009, 10:18:17 »

Mam ubrania z IW, Meta, Btssb, AatP, Putumayo i Anna House. Muszę przyznać, że widać różnicę między brando a AH. Moja sukienka z AH jest ze sztywniejszego i imho gorszego materiału niż te z Meta, IW czy Btssb (z Baby mam tylko jedną spódnicę, swoją drogą zupełnie przypadkowo taką jak ma Hebiichigo Cheesy ta w szachownicę z kotkami). Co nie znaczy oczywiście, że sukienka z AH mi się nie podoba i na pewno jeszcze coś kupię, bo warto ze względu na cenę. Putumayo ma ciuchy z trochę gorszych materiałów, ale spódniczki mają tańsze od tych z bardziej loli brando, więc trudno się dziwić. Z Bodyline nie mam w ogóle ciuchów, trudno jest mi powiedzieć o nich cokolwiek, ale zdjęcia na stronie mnie zupełnie nie przekonują :/
Podsumowując, nie żałuję zakupu żadnego z moich brando ciuchów, są naprawdę dobrej jakości *_*
Boromirka
Gość
« Odpowiedz #13 : Luty 01, 2009, 09:30:30 »

ale jak niedawno dostalam spodnice z krolikami czerwona, to jednak doznalam "malego" uczucia zdziwienia, gdy dotknelam materialu, bardzo cienki i w dotyku wlasnie jak posciel ( moze taka bardziej gladka ) Zupelnie inaczej to sobie wyobrazalam.

Dokładnie mam coś takiego i ciekawi mnie ile dni w szkole ta moja kieca wytrzyma i się nie "styra". Zauważyłam jeszcze, że makabrycznie się gniecie. Po przejażdżce tramwajem i pociągiem wyglądała jak weteranka wojny w Czeczenii  Grin. Dobrze, że przy prasowaniu nie wylatują z niej dziwaczne opary (jak miałam ze spódnicą z AH). xD
elluin
Global Moderator
Hero Member

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #14 : Luty 01, 2009, 11:32:21 »

Kar Lin, nieźle się uśmiałam z tego "pana Brando"XD

Ja jak na razie nie mam żadnych ciuchów bardziej ani mniej brando, ale mam nadzieję, że w końcu coś nabędę. Z tych droższych ciuchów marzy mi się przede wszystkim Moitie. I niestety też słyszałam kilka narzekań co do materiałów. Miałam okazję "pomacać" bluzkę i spódnicę Tomo-tan z Moitie i jakość nie była zachwycająca (oglądałam to w pośpiechu, a też nie chcę źle mówić o cudzych ciuchach, więc nie zgłębiam się w szczegóły). Ma ktoś z was coś od Many? Czytałam kiedyś na jakimś forum kłótnie na ten temat, jedni mówią, że ciuchy są super, inni że beznadziejne... Tak czy inaczej jak w tym roku znajdę pracę, to sobie coś kupie i nawet jak mi szmatę przyślą, to będę zadowolona, bo ma metkę, print, koronkę, etc. Magia brando.

Strony: [1] 2 3 ... 10
  Drukuj  

Skocz do:  

Development, Design, Writing and Emigration Blog

Q2 - Reading

Spore - evolucja wcielona?

Sleepless nights because of your cat? Read this to get some rest

Having problems with your cat? Check out this guide!