|
|
|
|
|
Fairy_Emily
|
 |
« Odpowiedz #1 : Styczeń 18, 2009, 10:24:46 » |
|
Ooo tak stylistyka steampunkowa jest bardzo fajna. Chyba w skrócie można by to opisać "alternatywna wizja przyszłości czyli jak wyglądał by świat gdyby nie wynaleziono elektryczności". Jakiś czas temu oglądałam relacje z jakiegoś amerykańskiego zajadu steampunkowego. Ludzie tam mieli naprawde niesamowite stroje, oczywiście najabardziej zachwycające były te wszystkie drobne dodatki i gadżety. Nawet udało mi się znaleźć jakiś filmik z tego http://www.youtube.com/watch?v=f5dJ1YLNC64
|
|
|
|
|
|
Dreaming with fae creatures....
|
|
|
|
Kar Lin
|
 |
« Odpowiedz #2 : Styczeń 18, 2009, 10:35:32 » |
|
Uwielbiam steampunk! W literaturze- oczywista sprawa, w ubiorze- bo zawsze chciałam być jubilerem, a steampunkowa biżuteria i dodatki to istna uczta dla oczu. Takie np. żuczki z mechanizmem zegarowym (z bodajże 2 linku od sumire) powodują u mnie emocjonalny orgazm.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Euflonica
|
 |
« Odpowiedz #3 : Styczeń 18, 2009, 11:20:00 » |
|
Już jakiś czas temu się z tym stylem spotkałam, ale niespecjalnie mnie pociąga....nie wiem czy chciałabym wyglądać jak wehikuł czasu  na niektóre stroje fajnie jest sobie popatrzeć, a inne są dla mnie całkowicie niestrawne....chociaż jak wiadomo - kwestia gustu. Jeśli chodzi o literaturę, to się nie wypowiem, nic w tych klimatach nie czytałam, bo jakoś mnie to nie pociąga 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Klaudynka
|
 |
« Odpowiedz #4 : Styczeń 18, 2009, 11:46:55 » |
|
Yay! Kocham steampunk! Ja chcę gogle *_*
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
pinku
|
 |
« Odpowiedz #5 : Styczeń 19, 2009, 08:51:09 » |
|
Och, steampunk*.* Podobają mi się zwłaszcza dodatki - zegarki, kółeczka, gogle, mechanizmy. Chociaż przyznam się, że styl dużo bardziej podoba mi się na mężczyznach niż na kobietach. http://i2.pinger.pl/pgr221/ec8bbc58001923b648e13c5a
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Juka
|
 |
« Odpowiedz #6 : Styczeń 19, 2009, 10:34:36 » |
|
ach, steampunk... moja ulubiona gierka to Arcanum 
|
|
|
|
|
|
Does your depravity know no bounds?
|
|
|
|
kaori
|
 |
« Odpowiedz #7 : Styczeń 19, 2009, 03:14:20 » |
|
mi się bardzo podoba estetycznie ^^
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Bubu
|
 |
« Odpowiedz #8 : Styczeń 19, 2009, 06:12:30 » |
|
A zna może któraś z Was jakieś ciekawe powieści steampunkowe? Czytałam trochę XIX-wiecznego science-fiction, oprócz tego w podobnych klimatach również "Mroczne materie" Pullmana i "Romans naukowy" (nie pamiętam autora), ale interesuje mnie taki najbardziej typowy steampunk. Filmy również chętnie bym pooglądała :> Baaardzo ciekawy, nietypowy klimat.
|
|
|
|
|
|
Lo, w ustach czuję niesmak, dziś ich nie otworzę Zwłaszcza do ciebie, ale w oczach dojrzyj pożar. W mych oczach jest przysięga: w tym samym hotelu Znajdą mnie rano w wannie i we krwi całego.
|
|
|
|
pinku
|
 |
« Odpowiedz #9 : Styczeń 19, 2009, 08:35:49 » |
|
"Liga niezwykłych dżentelmenów" jest dość steampunkowa. Czytałam komiks i był zacny. Nie wiem niestety czy film też sobie radzi.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
najeli
|
 |
« Odpowiedz #10 : Styczeń 19, 2009, 08:38:45 » |
|
film do komiksu sie w ogole nie umywa... ale jako glupie widowisko obejrzec mozna 
|
|
|
|
|
|
upon the Bosh - like world...
|
|
|
|
La Lolita Hime Lala
Gość
|
 |
« Odpowiedz #11 : Styczeń 19, 2009, 10:04:20 » |
|
czytałam coś kiedyś na LaCarminy stronie  podoba mi się - lubię takie "klimaty" 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Boromirka
|
 |
« Odpowiedz #12 : Luty 01, 2009, 09:34:43 » |
|
Mój luby zakochał się w steampunku i obecnie szukamy różnego złomu. Ma już różne ciekawe wizje połączone z I i II wojną światową (czemu mnie to nie dziwi) xD
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
lamiette
|
 |
« Odpowiedz #14 : Luty 01, 2009, 11:06:20 » |
|
mój tata ostatnio przyniósł do domu hełmofon <tata jest żołnierzem więc może przynosić takie rzeczy do domu  > żeby młodszy brat mógł udawać Janka Kosa itp.. i tak sobie go założyłam i stwierdziłam że fajnie by wyglądał do jakiejś epokowej kiecki  <chyba robię offtop bo nie wiem czy to się ma jakoś do steampunku ale jakoś tak mi się skojarzyło jak Boromirka napisała o I i II wojnie.. ^^">
|
|
|
|
|
|
"For the record, Bodyline is on the freaking dirt-cheap end of the spectrum. They must use elves chained to sewing machines to produce that shit, or possibly unicorns." http://la-miette.blogspot.com/
|
|
|
|
|