|
Lilcia
|
 |
« Odpowiedz #15 : Styczeń 16, 2009, 07:47:41 » |
|
ale ja je wykozystuje do sweet stylizacji  chodzilo mi bardziej o taka ''wzorowa'' country lolite, ze slomkowym kapelusikiem, bleee :X
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Miaka
|
 |
« Odpowiedz #16 : Styczeń 16, 2009, 07:52:59 » |
|
no fakt, takie z innocent world tez srednio mi sie podobaja 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
hebiichigo
|
 |
« Odpowiedz #17 : Styczeń 16, 2009, 07:56:31 » |
|
Nie lubie tego, ze AP prawie w ogole nie robi normalnych dodatkow do wlosow, tylko te torciki, wielgachne kokardy lub chocby ta misia czape. Poza tym absolutnie nie toleruje punk lolity, waloli i inne rozne dziwne wynalazki tego typu. A sukienki z IW sa super, wszystkie 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
lamiette
|
 |
« Odpowiedz #18 : Styczeń 16, 2009, 07:58:57 » |
|
przeciwko tortom nic nie mam  ale za to nie lubię rocking horse'ów, totalnie mi to nie pasuje. Bonnety też są kiepskie ale mogę sobie wyobrazić fajną stylizację z nimi. Niecierpię za to headdressów  I generalnie nie lubię ciuchów brando: rzadko co mi się tam podoba a byle szmatka kosztuje niewiadomo ile xPPP.
|
|
|
|
|
|
"For the record, Bodyline is on the freaking dirt-cheap end of the spectrum. They must use elves chained to sewing machines to produce that shit, or possibly unicorns." http://la-miette.blogspot.com/
|
|
|
|
LivingDeadGirl
|
 |
« Odpowiedz #19 : Styczeń 16, 2009, 08:53:04 » |
|
Nie lubię panterki i 'sportowych' bluz. Jakoś w ogóle lolicie bluzy raczej mi nie podchodzą.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Kar Lin
|
 |
« Odpowiedz #20 : Styczeń 16, 2009, 08:56:00 » |
|
Fajne lolicie bluzy ma Heart E. A rocking horse shoes tylko z 'balerinami'.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Vinkei
|
 |
« Odpowiedz #21 : Styczeń 17, 2009, 08:23:39 » |
|
-
|
|
|
|
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 28, 2011, 12:41:51 wysłane przez Vinkei »
|
|
|
|
|
|
hebiichigo
|
 |
« Odpowiedz #22 : Styczeń 17, 2009, 09:34:42 » |
|
a tym, czego najbardziej nie lubię w lolita fashion, są ceny Dobrze powiedziane 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
blackqueen2
|
 |
« Odpowiedz #23 : Styczeń 17, 2009, 10:41:14 » |
|
A moim zdaniem każdy lolici 'styl' jest uroczy, kwestia dobrania ubrań. Co do headdressów,bonnetów etc nie mam nic przeciwko, uważam, że wyglądają slodko w niektórych przypadkach  A sukienki z IW są rzeczywiście śliczne ;> 2 modele tylko wybitnie mi się nie podobają.
|
|
|
|
« Ostatnia zmiana: Styczeń 17, 2009, 10:49:35 wysłane przez blackqueen2 »
|
|
My love lives at the end of the rainbow, someday I'm gonna fly there on a firefly...
|
|
|
|
Euflonica
|
 |
« Odpowiedz #24 : Styczeń 17, 2009, 10:56:39 » |
|
Nie lubię jak większość dziwacznych nakryć głowy (tzn. headdressy, bonnety, małe kapelusze ni w pięć ni w dziewięc *nie wszystkie są równie rażące*, tortów, wielkich koron zwłaszcza, jeśli są za duże w stosunku do głowy i wielkich kokard) rocking horse`ów, przeładowania, osobiście nie lubię stylu sweet, country, nie lubię też tego, że niektóre osoby na siłę robią z siebie małe, niewinne, słodkie osoby bez względu na wiek - tzn. nastawienie pt.:"jestem słodka i kawaii" kiedy ma się przykładowo lat 20...i nie chodzi o sam ubiór, tylko zachowania. Nie lubię też żadych lolicich bluz i tak jak wspomniano - sporotowo - lolicich ubrań. Albo lolicie, albo sportowe. I nie lubię połączenia lolity z kimonem. To tyle co mi się przypomniało xD większości nie znoszę jednak na sobie, ale niektóre osoby wyglądają w tych rzeczach dobrze i miło jest sobie popatrzeć 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Miaka
|
 |
« Odpowiedz #25 : Styczeń 17, 2009, 11:48:51 » |
|
nie lubię też tego, że niektóre osoby na siłę robią z siebie małe, niewinne, słodkie osoby bez względu na wiek - tzn. nastawienie pt.:"jestem słodka i kawaii" kiedy ma się przykładowo lat 20...i nie chodzi o sam ubiór, tylko zachowania.

|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
kaori
|
 |
« Odpowiedz #26 : Styczeń 17, 2009, 11:58:04 » |
|
nie lubię też tego, że niektóre osoby na siłę robią z siebie małe, niewinne, słodkie osoby bez względu na wiek - tzn. nastawienie pt.:"jestem słodka i kawaii" kiedy ma się przykładowo lat 20...i nie chodzi o sam ubiór, tylko zachowania.
  chociaż ja mam 17 lat : P ale nie mam zamiaru się zmienić do 20tki XDDD
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Fairy_Emily
|
 |
« Odpowiedz #27 : Styczeń 17, 2009, 12:04:06 » |
|
Poczułam się staro z moimi 23 latami....
|
|
|
|
|
|
Dreaming with fae creatures....
|
|
|
|
blackqueen2
|
 |
« Odpowiedz #28 : Styczeń 17, 2009, 12:06:20 » |
|
No cóź, jeden ma 30 lat i wygląda młodo, drugi staro  Akurat Miaka i Emilka nie muszą się przejmować, bo obie macie ładną, dziewczęcą urodę 
|
|
|
|
|
|
My love lives at the end of the rainbow, someday I'm gonna fly there on a firefly...
|
|
|
|
Euflonica
|
 |
« Odpowiedz #29 : Styczeń 17, 2009, 12:10:40 » |
|
Przepraszam, nie sprecyzowałam....chodzi mi o osoby, które wyglądają bardzo dorośle i widać, że mają lat więcej niż przykładowo jakieś 14, a udają osoby znacznie młodsze i przez to mamy sweet lolitę z twarzą 30 latki zachowującą się na lat 13 góra...i dlatego wymieniłam to w lolita fashion, że często widzę takie zjawisko i jakoś będąc sweet wpisało się nieco w samą tą modę itd.
*jak znów czegoś nie sprezycowałam to przepraszam, zmęczona jestem T_T *
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|