Witamy, Gość. Zaloguj się, lub zarejestruj proszę.

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji

Aktualności: Zapraszamy do dyskusji! Smiley

Długość włosów.

Strony: 1 ... 10 11 [12]
  Drukuj  
Autor Wątek: Długość włosów.  (Przeczytany 11802 razy)
Ninka
Jr. Member
**

jdurys@gmail.com
Zobacz profil Email
« Odpowiedz #165 : Listopad 04, 2010, 09:38:08 »

Hime cut opłaca się robić u fryzjera jak już musisz, ale przy okazji poproś też o wyrównanie grzywki, przynajmniej coś tam ci poprawi zamiast tylko wyciąć dwa pasma Smiley

Alabaster, rok temu zgoliłam głowę na łyso, i jak mi włosy odrastały, ustawicznie, co półtora miesiąca wybielałam je. Urosły pięknie, są do brody, mocne i błyszczące... włosy to nie jajko, nie trzeba się z nimi strasznie cackać- i tak rosną. Tyle razy już słyszałam że mi wypadną niechybnie, co jest bzdurą.

Chester, jeśli przez rok włosy urosły ci więcej niż 12 cm (licząc poobcinane końcówki w trakcie), to raczej nie ma się czym martwić. Po prostu za rok urosną o drugie tyle i będą piękne i długie Smiley Niektórym rosną szybciej, innym wolniej. Ale jeśli miałaś 3-4cm na głowie i po roku masz do brody, to jest normalne tempo.

Lolicie krótkie włosy tak, o ile to jest bob (czyli paź... właśnie bardzo damska fryzura) albo krótkie loczki, choć do punk/gothic można próbować drapieżniej.
~Hime-sama~
Gość
« Odpowiedz #166 : Listopad 04, 2010, 09:45:19 »

jeśli już o włosach mowa, to ja swoje, kasztanowe, mam tak do ramion.. Zawsze marzyłam o długich, jednak.. są tak poniszczone, że ciągle muszę podcinać końcówki. Dlatego też zadowalam się moją blond peruką i zakupionymi dziś lokowanymi treskami <3 Wyglądają one mniej więcej jak takie upięte lokowane koczki. Co tu dużo mówić, jeśli ktoś widział małe blondyneczki ubrane w całości od AP i widział ich blond cuda, tak to właśnie wygląda..
Orlaith
Sr. Member

Hamster of disaster

« Odpowiedz #167 : Listopad 04, 2010, 10:40:23 »

włosy to nie jajko, nie trzeba się z nimi strasznie cackać- i tak rosną. Tyle razy już słyszałam że mi wypadną niechybnie, co jest bzdurą.
Tu się nie zgodzę, kwestia tego, jakie te włosy są z natury. Gdy tylko brutalniej potraktuję swoje, kruszą się, łamią, wypadają i "sianowacieją"... geny.

Widmo ukazało się Marysi.
lamiette
Hero Member

return your revolte into style - FasciNation

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #168 : Listopad 04, 2010, 10:50:39 »

włosy to nie jajko, nie trzeba się z nimi strasznie cackać- i tak rosną. Tyle razy już słyszałam że mi wypadną niechybnie, co jest bzdurą.
Tu się nie zgodzę, kwestia tego, jakie te włosy są z natury. Gdy tylko brutalniej potraktuję swoje, kruszą się, łamią, wypadają i "sianowacieją"... geny.

ja też się zgodzę, że się nie zgodzę Tongue
sama mam masakryczne włosy, ostatnio ciągle widzę je na poduszce, ubraniu, umywalce itd..
najgorsze, że to prawdopodobnie od prostownicy, a ja je prostować po prostu muszę bo wyglądam fatalnie inaczej...
i nie farbuję, nie wiem co by się z nimi stało jakbym jeszcze farbowała..

"For the record, Bodyline is on the freaking dirt-cheap end of the spectrum. They must use elves chained to sewing machines to produce that shit, or possibly unicorns."

http://la-miette.blogspot.com/
Kar Lin
Hero Member

Królowa offtopów (i moderdca niewiniątek)

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #169 : Listopad 04, 2010, 11:38:05 »

włosy to nie jajko, nie trzeba się z nimi strasznie cackać

Tu się nie zgodzę- jeśli ktoś chce mieć dłuższe włosy, to naprawdę trzeba o nie dbać. Widzę to niestety po swoich, te rozjaśniania, tonery, apteczne 'tonery', farbowania na ciemny kolor dały im się mocno we znaki i będę musiała je skrócić.
Itonia
Hero Member

Zobacz profil WWW Email
« Odpowiedz #170 : Listopad 05, 2010, 01:49:46 »

Mi włosy sięgają za łopatki, urosły mi 10cm od lipca > < mimo że cały czas je farbuje : P ( niebiesko mi obecnie)
Dopóki poraz wtórny nie rozjaśniam włosów nie mam z nimi żadnych problemów. A leżeli już ich stan się pogarsza to daje im miesiąc albo dwa odpoczynku i wszystko wraca do normy.

Gothic Lolita and...   her strawberry <3

Strony: 1 ... 10 11 [12]
  Drukuj  

Skocz do:  

Development, Design, Writing and Emigration Blog

Q2 - Reading

Spore - evolucja wcielona?

Sleepless nights because of your cat? Read this to get some rest

Having problems with your cat? Check out this guide!