|
Kar Lin
|
 |
« Odpowiedz #15 : Styczeń 09, 2009, 10:34:59 » |
|
Uwielbiam takie włosy! Tylko w moim przypadku układanie takich to tragedia, no i niezbyt mi pasują.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
CookieSquirrel
Jr. Member

wiewiola ^^
|
 |
« Odpowiedz #16 : Luty 27, 2009, 12:26:25 » |
|
NaJlEpiEj MiEć WłOSki Do KoLaN
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Alice in Wonderland
|
 |
« Odpowiedz #17 : Marzec 15, 2009, 08:26:25 » |
|
Trochę nie dotyczy tego tematu ale też jest o włosach.
Ja mam włosy raczej proste, ale lubię sobie robić loki. Niestety przy dobrych warunkach (czyli nic nie robieniu) trzymają mi się może 30 min. nie ważne czy robię je lokówką czy prostownicą.
Czy któraś z was zna jakiś dobry sposób na trzymanie się loków??? (podkreślam że za każdym razem używam lakieru do włosów a włosy mam raczej poddatne)
|
|
|
|
|
|
***Beautiful World*** ♣Moje życzenia są jak marzenie, lecz moje marzenia są nie do spełnienia♣
|
|
|
|
Miaka
|
 |
« Odpowiedz #18 : Marzec 15, 2009, 10:23:34 » |
|
Ja podkradam siostrze super mocny zel. Jesli po zdjeciu lokow nalozy sie mala ilosc na wlosy (beda niesety troche sklejone) to tak dobrze "obsmarowane loki" trzymaja sie nawet ponad 24h  . Przy moich bardzo dlugich wlosach byl taki efekt.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Euflonica
|
 |
« Odpowiedz #19 : Marzec 16, 2009, 12:09:15 » |
|
....jak się zrobi loki takie "rurki" to się same z siebie trzymają przez 3 dni, jeśli się je ma nawinięte przez całą noc  A na zwykłe, to tona lakieru (czyt. numer 4 albo 5 albo inny strong) wystarczy w zupełności.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Miaka
|
 |
« Odpowiedz #20 : Marzec 16, 2009, 04:33:21 » |
|
....jak się zrobi loki takie "rurki" to się same z siebie trzymają przez 3 dni, jeśli się je ma nawinięte przez całą noc  A na zwykłe, to tona lakieru (czyt. numer 4 albo 5 albo inny strong) wystarczy w zupełności. no wlasnie z tym lakierem bym uwazala, kiedys dalam za duzo i oklaplo wszystko od razu ;/
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Euflonica
|
 |
« Odpowiedz #21 : Marzec 16, 2009, 04:43:44 » |
|
Hm, ja akurat robię tak, że stopniowo go nakładam "warstwami" - trochę lakieru, na to suszarka ustawiona na minimum, że tylko sobie ciepło leci, potem znów lakier...poza tym w przypadku mocniejszych można ich nakładać mniej
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Bubu
|
 |
« Odpowiedz #22 : Marzec 16, 2009, 05:00:55 » |
|
Ja mam włosy mało podatne na układanie, ale raz koleżanka zrobiła mi loki, trzymały się całą noc i nawet rano, a wyglądało to tak: sporo mocnego lakieru na cienkie pasmo włosów, gorąca lokówka, po odkręceniu znów lakier.
|
|
|
|
|
|
Lo, w ustach czuję niesmak, dziś ich nie otworzę Zwłaszcza do ciebie, ale w oczach dojrzyj pożar. W mych oczach jest przysięga: w tym samym hotelu Znajdą mnie rano w wannie i we krwi całego.
|
|
|
|
Miaka
|
 |
« Odpowiedz #23 : Marzec 16, 2009, 07:20:57 » |
|
Ja mam włosy mało podatne na układanie, ale raz koleżanka zrobiła mi loki, trzymały się całą noc i nawet rano, a wyglądało to tak: sporo mocnego lakieru na cienkie pasmo włosów, gorąca lokówka, po odkręceniu znów lakier.
auc, to musialo bolec twoje wlosy ;/ przed goraca lokowka trzeba nakladac srodki ochronne na wlosy!!!
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
najeli
|
 |
« Odpowiedz #24 : Marzec 16, 2009, 08:08:59 » |
|
to bardzo od wlosow zalezy... mi fryzjerzy mowia, ze nawet trwala mi sie po paru godzinach rozprostuje i nic sie na to nie poradzi... Alice, moze spytaj fryzjera o jakas rade?
|
|
|
|
|
|
upon the Bosh - like world...
|
|
|
|
Sumire
|
 |
« Odpowiedz #25 : Marzec 16, 2009, 08:43:52 » |
|
Ja poczatkowo zwilżałam włosy, nakładałam specjalny żel do układania ekstremalnych fryzur, następnie używałam lokówki- syczało aż miło (przepraszam włoski ^^') a potem spryskiwałam loki lakierem. Dawało to mało naturalny ale ładny efekt ( http://nasza-klasa.pl/profile/1849073/gallery/2 ) W tej chwili nakładam na suche włosy specjalny preparat do stosowania przed użyciem lokówki a potem używam lakieru (bardzo mocnego) lub sprayu utrwalającego (do fryzur wymagających).
|
|
|
|
|
|
Nie ma potrzeby się tym krępować, Spock. To zdarza się ptaszkom i pszczółkom.
Ptaki i pszczoły nie są Wolkanami, kapitanie.
|
|
|
|
Vinkei
|
 |
« Odpowiedz #26 : Marzec 16, 2009, 09:06:31 » |
|
-
|
|
|
|
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 27, 2011, 11:45:22 wysłane przez Vinkei »
|
|
|
|
|
|
hebiichigo
|
 |
« Odpowiedz #27 : Marzec 16, 2009, 11:17:44 » |
|
Cudowne zdjecie O_O Piekna jestes, ach...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Sumire
|
 |
« Odpowiedz #28 : Marzec 17, 2009, 08:14:17 » |
|
Dziękuję ^^ (z TEGO zdjęcia jestem zadowolona ) Tak trochę offtopowo ale nawiązując do tematu- czy zdarzało się Wam że lakier odbarwiał farbę na włosach?
|
|
|
|
|
|
Nie ma potrzeby się tym krępować, Spock. To zdarza się ptaszkom i pszczółkom.
Ptaki i pszczoły nie są Wolkanami, kapitanie.
|
|
|
|
Euflonica
|
 |
« Odpowiedz #29 : Marzec 17, 2009, 08:20:33 » |
|
Używam różnych lakierów od ponad 3 lat, w tym takich tanich z biedronki (sa najlepsze....xD) i NIGDY nie miałam do czynienia z takim zjawiskiem O_O
*mi również zdjęcie się bardzo podoba ;> *
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|