Harcerka
Newbie
I Made in Japan
|
 |
« : Grudzień 21, 2008, 06:20:01 » |
|
Mam małe pytanko: Jaką długość powinny mieć włosy? Ja mam króciutko ostrzyżone, ale czy z takimi możnna być prawdziwą lolita?
|
|
|
|
« Ostatnia zmiana: Grudzień 21, 2008, 06:43:11 wysłane przez Harcerka »
|
|
Made in Japan
|
|
|
|
|
|
Alice in Wonderland
|
 |
« Odpowiedz #1 : Grudzień 21, 2008, 06:24:38 » |
|
Twoje pytanie mnie rozbroiło. Przecież to bez różnicy jakie masz włosy. Ważne żeby się ładnie prezentowały. To jakiej one są długości nie zaważy na tym czy jesteś prawdziwą lolitą czy nie. Według mnie powinny być tylko ładnie ułożone, aby podkreślać twoją dziewczęcość.
|
|
|
|
« Ostatnia zmiana: Grudzień 21, 2008, 06:27:07 wysłane przez Alice in Wonderland »
|
|
***Beautiful World*** ♣Moje życzenia są jak marzenie, lecz moje marzenia są nie do spełnienia♣
|
|
|
|
hebiichigo
|
 |
« Odpowiedz #2 : Grudzień 21, 2008, 06:36:32 » |
|
Wiesz, nie ma czegos takiego jak prawdziwa lolita, ale imho im dluzsze, tym lepsze. Takie zupelnie krotkie jak u chlopaka to beda sie prezentowac raczej kiepsko, ale przeciez wlosy rosna, prawda? 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Kar Lin
|
 |
« Odpowiedz #3 : Grudzień 21, 2008, 06:40:26 » |
|
Ja myślę, że krótkie też mogą pasować lolicie  Krótka fryzura także może być dziewczęca. Choć fakt- częściej spotyka się lolity z dłuższymi włosami. Czy mogłabyś pisać posty normalnie, bez opcji 'przesuwanie' 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Alice in Wonderland
|
 |
« Odpowiedz #4 : Grudzień 21, 2008, 06:44:44 » |
|
Z długimi włosami można więcej zrobić. Na przykład loczki, ślimaczki, dwa kucyki itd. Dlatego większość dziewczyn ma długie włosy. Ale ja sądzę, że krótkie też mogą być bardzo urocze
|
|
|
|
|
|
***Beautiful World*** ♣Moje życzenia są jak marzenie, lecz moje marzenia są nie do spełnienia♣
|
|
|
|
pinku
|
 |
« Odpowiedz #5 : Grudzień 21, 2008, 11:16:38 » |
|
To zależy jak bardzo masz króciutkie i w jakim stylu zamierzasz się ubierać. Sweet lolita z jeżykiem może faktycznie wyglądać dziwnie. Ale już punk loli będzie całkiem pasować Jak nie jesteś zadowolona z długości możesz zainwestować w perukę do lolicich outfitów.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Sally McBride
Newbie
|
 |
« Odpowiedz #6 : Styczeń 07, 2009, 08:57:03 » |
|
Słoneczka moje Kochane... Króciutkie włosy to nie bez powodu fryzura zwana od dawna "na chłopczycę", "na pazia" (rodzaj męski) itp. Skoro lolita ma być dziewczęca to zdecydowanie krótkie włosy nie są dobrym pomysłem... Dodatkowo same długie włosy też nic nie dają... Winny zwijać się w puklach i spiralach, mieć kucyki, warkoczyki i inne cudne i dziewczęce fryzurki... Wstążki, koraliki i tym podobne dodatki też by nie zaszkodziły.
Apeluję do użytkowniczek forum o odrobinę szczerości i obiektywizmu a nie ograniczanie się do poklepywania po tyłeczkach i mówienia dobrze jest, bo ani to sensowne ani konstruktywne.
Całusy i tulaśne misiaczki śle, Sally McBride.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Toshiko
|
 |
« Odpowiedz #7 : Styczeń 07, 2009, 09:01:46 » |
|
Według Ciebie lolita nie może mieć krótkich włosów, bo nie są dziewczęce? No litości... Proszę Cię, jeśli masz pisać na forum takie głupoty, to lepiej sie wstrzymaj, bo tylko niepotrzebnie się niektórym ciśnieie podnosi...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Kar Lin
|
 |
« Odpowiedz #8 : Styczeń 07, 2009, 09:38:55 » |
|
Winny zwijać się w puklach i spiralach Ciekawa teoria  Tym bardziej, że cała masa lolit ma proste włosy  I nadal jestem zdania, że krótkie włosy mogą być lolicie.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Juka
|
 |
« Odpowiedz #9 : Styczeń 07, 2009, 09:53:14 » |
|
jasne, że mogą. Już sobie wyobrażam takiego Ameliowego pazia z ładnym headdressem bądz kokardą 
|
|
|
|
|
|
Does your depravity know no bounds?
|
|
|
|
Kar Lin
|
 |
« Odpowiedz #10 : Styczeń 07, 2009, 09:55:22 » |
|
W mojej szkole jest bardzo urocza dziewczyna, która ma jeżyka z nieco dłuższą grzywką po lewej stronie i wygląda naprawdę dziewczęco; bardziej od całego swojego rocznika 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
porcelalka
Gość
|
 |
« Odpowiedz #12 : Styczeń 08, 2009, 07:02:08 » |
|
a co z punk-lolitą? :> też ma mieć długie włosy?  Ja mam obecnie krótkie, za stricte lolite nie uważam się i nie będę nigdy, ale imho krótkie włosy z dodatkami lub odpowiednio ułożone są nawet bardziej dziewczęce niż dziecięce kokardeczki, spineczki, kucyczki, warkoczyczki .
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Yui Tohma
|
 |
« Odpowiedz #13 : Styczeń 09, 2009, 07:16:25 » |
|
Pinku, dziękuję, że mnie wyręczyłaś XD
|
|
|
|
|
|
Nazwy, imiona i nazwiska których używam nie odnoszą się do prawdziwych osób. Kiedy wkońcu przestanę dać sie zastraszać?
|
|
|
|
hebiichigo
|
 |
« Odpowiedz #14 : Styczeń 09, 2009, 09:36:52 » |
|
Ogladalam sobie swoje archiwum zdjec i tak mi sie przypomnial ten topic :  Ale i tak wole dluzsze 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|