|
Manakawaii
|
 |
« Odpowiedz #60 : Czerwiec 11, 2010, 08:29:17 » |
|
Ja myśle żeby lepiej nie kombinować. W sumie gorsety nie są częścią loliciej szafy, u nas jakoś tak dziwnie popularny.Zazwyczaj ubierają go ero i punk loli. A to czemu nie buty na koturnach? Myśle, że by fajnie to wyglądało (no ale też zależy jaki model...)
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Aranel
|
 |
« Odpowiedz #61 : Czerwiec 11, 2010, 02:36:05 » |
|
Ja jestem zakochana w gorsetach. A ta sukienka to tak naprawdę pretekst, żeby go zakupić. Znalazłam sobie nawet jeden piękny, tylko underbust więc będę musiała coś z górą wykombinować. Skoro mówicie, żeby nie kombinować, to nie będę... za dużo  Co do butów, to nie mam nic do koturnów, chodzi mi o to, żeby nie były za wysokie. Będę musiała zacząć się za takimi rozglądać. ^ ^
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Manakawaii
|
 |
« Odpowiedz #62 : Czerwiec 11, 2010, 03:31:23 » |
|
Wnioskuje że nie wygodnie Ci w nich chodzić tak? To zupełnie jak ja x-x
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Aranel
|
 |
« Odpowiedz #63 : Czerwiec 11, 2010, 05:09:51 » |
|
Nie wiem czy niewygodnie, bo nie miałam jeszcze przyjemności w takich chodzić. Chociaż przeglądając BodyLine spodobały mi się takie jedne *.* Moja biedna kieszeń... =P "Na szczęście" nie ma rozmiaru =P
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Manakawaii
|
 |
« Odpowiedz #64 : Czerwiec 11, 2010, 05:36:58 » |
|
Ja bym właśnie bardziej tą sukienkę widziała w zestawieniu z butami na koturnie albo szpilki? o-o Ale to tylko taka moja wizja, bo ta sukienka kojarzy mi się jedynie z ero i punk (Naną Kitade i jej stylizacjami)
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Aranel
|
 |
« Odpowiedz #65 : Czerwiec 11, 2010, 06:31:20 » |
|
Szpilki mi zbrzydły =P Wolę chyba namówić mamę na koturny i wmówić jej, że do tej stylizacji są niezbędne! Trzeba zaryzykować =P Lepsze koturny niż glany- a taka opcja była pierwsza. Sukienką jestem bardzo, ale to bardzo zauroczona, wręcz zakochana i dla takiej stylizacji się chętnie poświęcę. Ero? No trudno, jakoś to przeżyję, ale teraz mnie zaintrygowałaś tą Naną, ponieważ pierwszy raz o niej słyszę ^ ^ Muszę pogmerać na jej temat =P
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Manakawaii
|
 |
« Odpowiedz #66 : Czerwiec 11, 2010, 06:47:11 » |
|
offtop ale to taka piosenkarka, jakoś ta sukienka mi się z nią kojarzy a ona trzyma się w klimatach ero/punk loli.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Sumire
|
 |
« Odpowiedz #67 : Czerwiec 11, 2010, 08:24:52 » |
|
Czemu rozmawiacie o butach w temacie w którym dyskutować powinno sie o wykrojach?
|
|
|
|
|
|
Nie ma potrzeby się tym krępować, Spock. To zdarza się ptaszkom i pszczółkom.
Ptaki i pszczoły nie są Wolkanami, kapitanie.
|
|
|
|
Aranel
|
 |
« Odpowiedz #68 : Czerwiec 11, 2010, 09:32:06 » |
|
Bo zastanawiamy się czy dane buty pasują do wykroju ;P Przepraszamy to się więcej nie powtórzy.
Ale wracając do tematu. Fałdy spódnicy powinny być oddzielnie czy razem z trenem? Chodzi mi o to czy to powinny być kolejne warstwy, czy tak powinna być cięta spódnica?
I czy jeśli kupuję jednak underbust to jak powinna być szyta ma biuście ta sukienka? Na prosto?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
elluin
|
 |
« Odpowiedz #69 : Czerwiec 11, 2010, 10:51:59 » |
|
Jak już to kroju, a nie wykroju ^^'
Ja bym to zrobiła z kilku warstw falban, spodnią najdłuższą, wierzchnią najkrótszą.
Jeśli biust jest modelowany (ubranie przylega do ciała) to musisz mieć cięcie. Zresztą jeśli krawcowa Ci to szyje to sama zdecyduje co będzie najlepsze.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Medra de Mort
|
 |
« Odpowiedz #70 : Lipiec 16, 2010, 06:06:29 » |
|
Przekopałam cały internet i nigdzie nie znalazłam żadnych sensownych krojów strojów z epoki wiktoriańskiej :/ Chyba będę skazana na domyślanie się kroju patrząc na zdjęcia.
Czy któraś z was, kochane nie ma czegoś zbliżonego do wykroju takiej spódnicy? *mruczy zła na swoje upośledzenie*
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Sumire
|
 |
« Odpowiedz #71 : Lipiec 16, 2010, 06:17:53 » |
|
Dokładnie z którego okresu? samej spódnicy?
|
|
|
|
|
|
Nie ma potrzeby się tym krępować, Spock. To zdarza się ptaszkom i pszczółkom.
Ptaki i pszczoły nie są Wolkanami, kapitanie.
|
|
|
|
|
|
|
|
Medra de Mort
|
 |
« Odpowiedz #74 : Lipiec 16, 2010, 11:20:04 » |
|
Ano, ale takiej nie założyłabym (przynajmniej jeszcze xD ) A co do tamtej, to w ten deseń właśnie szukałabym krojów, lub jakiejś rady jak coś takiego uszyć 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|