Witamy, Gość. Zaloguj się, lub zarejestruj proszę.

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji

Aktualności: Zapraszamy do dyskusji! Smiley

Lolity a opalanie

Strony: [1] 2 3 ... 14
  Drukuj  
Autor Wątek: Lolity a opalanie  (Przeczytany 13832 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przeglądają ten wątek.
Sumire
UPIERDLIWE USTROJSTWO
Administrator
Hero Member

Zobacz profil Email
« : Czerwiec 28, 2006, 08:12:29 »

Aha a jak to jest ze stosunkiem Lolit do opalenizny:D?Unikają opalania się tak jak Goci czy może wręcz przeciwnie?(Wiem że może głupie pytanie ale mnie to ciekawi)
Ja osobiście się nie opalam. Bo nie mam czasu (od kilku lat nie byłam na plaży a mam niedaleko, zawsze jest coś ważniejszego do zrobienia), w ciągu dnia mam mały kontakt ze słońcem (pracuję cały dzień w pomieszczeniach), nie lubię się smażyc bo nawet krótki kontakt z bardzo mocnym słońcem powoduje u mnie ból głowy, nieciekawe samopoczucie i problemy z widzeniem.

Nie ma potrzeby się tym krępować, Spock.
To zdarza się ptaszkom i pszczółkom.

Ptaki i pszczoły nie są Wolkanami, kapitanie.
Glamur Princess Doll Maldoror
Sr. Member

Thank God I'm pretty

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #1 : Czerwiec 28, 2006, 08:22:49 »

Opalenizna jest okropna, ale tez calkowite zablokowanie dopluwu slonca nie jest dobre bo wyglada sie okropnie - jak ktos z was ma znjaomych maniaków komputerowych to wie jak wygladaja [zwlaszcza ich nogi O.o]
Ale ja ze wzgledow zdrowotnych nie mogę ani odrobine sie wystawiac na slonko wiec codziennie filtr 50 Cheesy
Nie narzekam wole byc niezbyt opalony niz brązowy.

...And the ambulance died in my arms...
Zimna
Full Member

=Zimna=

« Odpowiedz #2 : Czerwiec 28, 2006, 08:32:27 »

Masz coś do moich nóg, kurde? XDDDDDD

Opalenizna? Owszem, chętnie. Jednak tak jak Sumire nie mam czasu smażyć się w słoneczku a do solarium w życiu nie pójdę (ot takie postanowienie XD).
Nie przepadam za trupiobladymi ludźmi (w sensie estetyki), jeszcze bardziej nie znoszę wyjaranych na solarce różowych laluń (sami wiecie o jakie mi chodzi). Ładna, delikatna opalenizna - proszę - wygląda bardzo ładnie, estetycznie. Ale ani za mało, ani za dużo, estremalność w jedną ani w drugą stronę dobra nie jest. Oczywiście - kwestia gustu, mój jest akurat taki i kwestia własnych preferencji wyglądowych Smiley.

Z kolei jeśli chodzi o gotów (to o czym pisał Mandi i HDae) to zgadzam się z HDae właśnie. Jedno czego nienawidzę i nikt mnie nie przekona że jest do dobre, to upodabnianie się do Marylina Mansona >_< (i do kogokolwiek innego na zasadzie kopii). Jeden Manson wystarczy. Kiedyś go podziwiałam za styl, kontrowersyjność... Ale przeglądam po necie czasem jakieś fotki i co chwilę widzę jakiegoś kolesia (rzadziej kobiety) które wyglądają jak Manson. Nie lubię kopiowania - w tym rzecz. Swój styl - swoje pomysły - OK~! Jak najbardzej jestem za tym... Ale już powielanie czegoś ci jest? Po co? Of kors - rozumiem że ktoś ma pomysł na jakąś sesję inspirowaną, luzik... Ale tak cały czas? X_x'

"Bo taka zimna jestem, że nikt mnie nie lubi.
I co ja wam na to ludu poradzę?"
Mortia
Towarzysze
Sr. Member
*

Nanomachine Crusnik 04

« Odpowiedz #3 : Czerwiec 28, 2006, 08:35:08 »

Hehe ciesze się że ktoś w końcu odpowiedzial na moje pytanie.Dzięki:*
najeli
Hero Member

czerwony kapturek

Zobacz profil WWW Email
« Odpowiedz #4 : Czerwiec 28, 2006, 08:53:55 »

bleeee.... opalanie sie jest nudne... nie wiem jak mozna lezec bezczynnie tyle czasu. opalona bywam sila rzeczy, przed sloncem sie nie chowam i wisi mi to szczerze mowiac... naturalna kolej rzeczy - slonce opala....

ale prosze sie odstosunkowac od nog mojego faceta!!!

naj

upon the Bosh - like world...
dokke * pokke
Full Member

poison kiss

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #5 : Czerwiec 28, 2006, 09:24:12 »

Nie znoszę opalenizny :/ Mam cerę naczynkową i opalam się na czerwono a to nie wygląda zbyt ładnie =__=' A na dodatek łapie zbyt szybko promienie jakieśtam i mam częste poparzenia słoneczne, dlatego zawsze wysoki faktor i zero wystawiania sie na słońce...

Ale nie żałuję, bo jak już pisałem, nie lubię opalenizny...

"Osobiście bardzo eleganckie i śliczne obówie"

U are such a nice'n'silly Fashion Victim, poor baby...
Zimna
Full Member

=Zimna=

« Odpowiedz #6 : Czerwiec 29, 2006, 03:46:26 »

Leżeć bezczynnie? Kochanie, ja się w górze od bikini szwendam koło domu i zasuwam w ogrodzie to sie opalam zdecydowanie nie leżąc bezczynnie Cheesy. Ostatnio nawet wpadłam na pomysł siedzenia z kompem w ogródku... zainwestowałam w przedłuzacz i matka mi nie truje, że cały dzień siedze przy kompie i na słońce nie wychodzę Tongue.

"Bo taka zimna jestem, że nikt mnie nie lubi.
I co ja wam na to ludu poradzę?"
Kodoq
Newbie
*

perky_kodoq@hotmail.com
Zobacz profil WWW Email
« Odpowiedz #7 : Czerwiec 29, 2006, 08:19:25 »

Macie cos do mojej trupio bialej cery? =_=;

Juz wole wygladac jak zombie niz miec pelno oparzen i tych koszmarnych piegow O_o;
Dla mnie slonce jest tak niezdrowe jak tylko mozna to sobie wyobrazic, po 3 godzinach sesji zdieciowej w plenerze myslalam, ze wyzygam wnetrznosci :/ Od tamtej pory zrezygnowalam z jakichkolwiek prob opalania sie.

Otai
Jr. Member
**

komuś się nudzi, co? :D

Zobacz profil WWW Email
« Odpowiedz #8 : Czerwiec 29, 2006, 08:49:20 »

Nie opalam się Smiley Tylko czasem, naturalnie, akurat jak chodze za długo na dworze Tongue... ale moja skóra nie za szybko się opala.... ale raczej moja bladośc wynika ze zdrowia ni z tego, że chce być blada XP... Jeeli chodzi o gothic lolity to chyba wszystko zależy od konkretnego stylu, czy coś pasuje do ubieoru czy nie ^^'.

Heaven's not enough
you think you've found it
and it loses you
Arachne
Full Member

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #9 : Czerwiec 29, 2006, 10:58:58 »

Opalanie jest mega niezdrowe i po nim szybciej starzeje się skóra jak pewnie wszyscy wiedzą...ja osobiście wolębardzo bladą skórę...albo jak coś to też tylko odrobinkę opaloną. No a te panienki przesiadujacych w solarium to przykład głupoty w czystej postaci.
Lucy
Full Member

disney princess wannabe

« Odpowiedz #10 : Czerwiec 29, 2006, 12:56:50 »

dołączam do miłośników trupiobladej skóry ;D
moje nogi słońca nie widziały od wieków, ogólnie chowam się przed słońcem jak mogę, jedyne co mam czasem opalone to siłą rzeczy dłonie ;>
i tylko widoczne żyły są w tym wszystkim najmniej zabawne...

I solemnly swear to never grow up!
Mortia
Towarzysze
Sr. Member
*

Nanomachine Crusnik 04

« Odpowiedz #11 : Czerwiec 29, 2006, 01:40:43 »

No ja jakis czas chodziłam z parasolem po mieście(takim wielkim czarnym-jego imie Nocturno)ale w końcu przy okazji większych tłoków w autobusie zaczęłam się obawiać czy ktoś nie zrobi mu krzywdy(oczywiście w autobusie był złożony Grin)i kupiłam filtr 70,aczkolwiek za dużo nie daje,bo moje ramiona i twarz opalają sie mimo ochrony bardzo szybko,za szybko.Także bladość wampira raczej mi niepisana a trudno żebym całe lato w piwnicy przesiedziała :Smiley Co prawda wybielania po fakcie nie próbowałam jeszcze Wink
Sr. Member

Thank God I'm pretty

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #12 : Czerwiec 29, 2006, 03:47:47 »

Wybielanie po fakcie to pic na wodę. Prubowałem róznych sposobów i nic nie daje Sad
Kremy, magiczne mikstury [białko, sok z cytryny, ogurki] ani woda utleniona nic nie dają, tylko prewencja daje odpowiednio zadawalające wyniki, a jak sie juz zjaram to za puźno.

Inti
Newbie
*

Strasznie wredna istotka

Zobacz profil WWW Email
« Odpowiedz #13 : Czerwiec 29, 2006, 09:28:48 »

Jeśli chodzi o opalanie to preferuje takie w ruchu - grając w siatkówkę, biegając z psem... Piegów sie nie boję, uważam że są urocze, ale nienawidzę mieć bladych nóg... Do solarium nie chodziłam nigdy, teraz niestety zmuszona jestem przejsć sie tam kilka razy, by chociaż troche koloru złapać przed ślubem. Blada cera niezbyt komponuje się ze śnieżnobiałą sukienką ślubną XD A ze względu na pracę nie mam czasu opalać się naturalnie Smiley

"Jestem sługš Bożym, młotem na czarownice i mieczem w ręku Aniołów..."
----------------------------------------------------
"Młot na czarownice" Jacek Piekara
Sr. Member

Thank God I'm pretty

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #14 : Czerwiec 29, 2006, 11:29:11 »

A jaka suknia na ślub?Huh? Lolicia?

Strony: [1] 2 3 ... 14
  Drukuj  

Skocz do:  

Development, Design, Writing and Emigration Blog

Q2 - Reading

Spore - evolucja wcielona?

Sleepless nights because of your cat? Read this to get some rest

Having problems with your cat? Check out this guide!