|
alabaster princess
|
 |
« Odpowiedz #135 : Lipiec 17, 2010, 02:10:51 » |
|
co ty tam zamawialas? o.o myslalam, ze tylko jedna rzecz to wtedy napewno nie moga ci oclic. z tego co pamietam na moich rachunkach z bodyline rzeczy byly po 1$ wpisane niektore, chociaz w rzeczywstosci byly drozsze. ale ja dawno zamawialam wiec moze niech jeszcze napisze ktos kto ostatnio zamawial.
|
|
|
|
|
|
spanie jest dla mieczakow!
|
|
|
|
|
|
Juka
|
 |
« Odpowiedz #136 : Lipiec 17, 2010, 02:21:26 » |
|
co ty tam zamawialas? o.o myslalam, ze tylko jedna rzecz to wtedy napewno nie moga ci oclic. z tego co pamietam na moich rachunkach z bodyline rzeczy byly po 1$ wpisane niektore, chociaz w rzeczywstosci byly drozsze. ale ja dawno zamawialam wiec moze niech jeszcze napisze ktos kto ostatnio zamawial.
to nie bylo duze zamowienie, takie rodzinne, powiedzialabym, bo przyjaciolka prosila, gdyz jej zalezalo, zeby doszlo przed balkonem, wiec jej zamowilam. i sa w nim sukienka, spodnica, kapelusz, siatka na wiga i kolczyki, oba za jednego dolara XD
|
|
|
|
« Ostatnia zmiana: Lipiec 17, 2010, 02:35:35 wysłane przez Juka »
|
|
Does your depravity know no bounds?
|
|
|
|
Cheshire Cat
|
 |
« Odpowiedz #137 : Lipiec 17, 2010, 02:36:36 » |
|
Do mnie za każdym razem wysyłają maila bym wytlumaczyła co jest w środku o.O Czasem dzwoni pani i pyta jaka była suma wszystkiego i kto i ile płacił za wysyłke (co jest strasznie głupie..)
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Juka
|
 |
« Odpowiedz #138 : Lipiec 17, 2010, 02:49:44 » |
|
Do mnie za każdym razem wysyłają maila bym wytlumaczyła co jest w środku o.O Czasem dzwoni pani i pyta jaka była suma wszystkiego i kto i ile płacił za wysyłke (co jest strasznie głupie..)
mi sie to pierwszy ra przydarzylo... i co wtedy mowisz? prawdzwa kwote? bo tez sie boje o bodyline, ze wpisali polowe i beda musieli za to beknac... vv' a z kolei strach wpisywac falszywa kwote, jesli maja mnie pociagnac do odpowiedzialnosci karnej... XD moze dramatyzuje, ale jestem taka... dramatyczna 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Kar Lin
|
 |
« Odpowiedz #139 : Lipiec 17, 2010, 03:45:14 » |
|
Mi na fakturze wpisywali zaniżoną wartość, ale to było rok temu i nie wiem jak wygląda to teraz.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Juka
|
 |
« Odpowiedz #140 : Lipiec 17, 2010, 04:08:06 » |
|
no to czekam, co mi odpisze pan yan i spolka ;-;
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Cheshire Cat
|
 |
« Odpowiedz #141 : Lipiec 17, 2010, 05:38:22 » |
|
Mailowo razem z zapytaniem o tłumaczenie dostaję skany dołaczonych do paczek papierów i podaje, ze własnie tyle ile tam jest podane zapłaciłam. I jak dzwoni pani to mówie, że nie pamiętam ile pieniazków tam jest i że musi sama zobaczyć ile faktura mówi.
|
|
|
|
« Ostatnia zmiana: Lipiec 17, 2010, 11:33:15 wysłane przez Cheshire Cat »
|
|
|
|
|
|
Juka
|
 |
« Odpowiedz #142 : Lipiec 17, 2010, 05:42:30 » |
|
dziekuje Ci. u mnie jest jakis rzeczowy pan, ale sprobuje z nim wspolpracowac 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Cheshire Cat
|
 |
« Odpowiedz #143 : Lipiec 17, 2010, 11:34:00 » |
|
Daj znać jak się rozwinie sytuacja, kolejne doświadczenia z celnikami i tymi sprawami sa na wagę złota 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Juka
|
 |
« Odpowiedz #144 : Lipiec 20, 2010, 11:16:31 » |
|
no niestety, nie udalo sie uniknac... dlatego to raczej moje ostatnie zamowienie przez DHL. bede sie rozgladac za jakimis shopping servicami. paczka zostal otworzona, a clo naliczone sporawe... w dodatku, gdybym sama sie tym nie zainteresowala, nikt by sie do mnie nie w tej sprawie nie odezwal...
dziwne, bo zamawialam wieksze paczki i przechodzily bez mrugniecia... ale coz uradzic, heh.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Cheshire Cat
|
 |
« Odpowiedz #145 : Lipiec 20, 2010, 11:45:19 » |
|
Paczka przekroczyła 150euro? Czy dostałaś druczek, że zwolniona z cła ale musiałaś zaplacic?
Nie rozumiem zazwyczaj co to są za opłaty celne, za które trzeba płacić.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Elphie
|
 |
« Odpowiedz #146 : Sierpień 12, 2010, 05:01:37 » |
|
U mnie dziwna sprawa. Faktura BL wskazuje 3000 jenów --> ok. 109zł za paczkę, wartość całkowita czyli rzeczy + przesyłka wyznaczona na 31,5 euro czyli teoretycznie nie było prawa zatrzymać paczki na cle. A jednak. Mam zapłacić 249zł, w tym cło 91 i podatek VAT 158... Zawsze myślałam, że VAT jest stały i wynosi te 21-21% O.o Mama dzwoniła do urzędu celnego, tam nam powiedzieli, że tak wysoka opłata to przez ''dostarczenie paczki do polskiej granicy" O_o co jest dziwne, bo przecież ja za przesyłkę już płaciłam (chyba że to co innego, nie wiem). Powiedziano nam też, że jeśli zrezygnujemy, to może ta ''druga strona" odstąpi od naliczenia tej kwoty. I teraz nie wiem czy się kłócić czy zrezygnować, bo płacić nie mam zamiaru. A BL ma na stronie napisane, że w przypadku takiego zwrotu wyślą paczkę jeszcze raz, ale przecież nie ma gwarancji, że znowu nie zostanie zatrzymana. >___<
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Kar Lin
|
 |
« Odpowiedz #147 : Sierpień 12, 2010, 05:04:06 » |
|
DHL czy EMS?
(edit: BL już się chyba nie bawi w ponowne wysyłanie paczek)
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Juka
|
 |
« Odpowiedz #148 : Sierpień 12, 2010, 05:07:13 » |
|
wspolczuje Ci... musialas zaplacic jeszcze wiecej niz my. chyba juz nigdy nie uzyje dhl...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Elphie
|
 |
« Odpowiedz #149 : Sierpień 12, 2010, 05:16:40 » |
|
Kar Lin, DHL... zamawiałyśmy dwie rzeczy, więc ryzyko było małe _^_
I nie wiem czy się bawi, ale kiedy zamawiałam, wyskoczył mi taki tekst.
I co? Mam zrezygnować?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|