|
Elphie
|
 |
« Odpowiedz #345 : Październik 22, 2011, 04:31:30 » |
|
Nie wiem co za halkę miała laska z recenzji, ale moja - dokładnie taka jak na zdjęciu - jest idealnej długości plus jest BARDZO lekka. Jak paczka do mnie przyszła to przez chwilę miałam wątpliwości czy halka na pewno w niej jest - nie waży prawie absolutnie nic, niestety odbija się to na jej możliwościach: daje genialny puff, duży i cupcake'owy, ale podejrzewam, że przy cięższych materiałach trzeba się będzie podpierać inną halką, bo ta ich po prostu nie udźwignie.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Amai
|
 |
« Odpowiedz #346 : Październik 22, 2011, 06:54:28 » |
|
Według mnie nr. 1 (Dear Celine Frothy Petticoat ) daje lepszy puff, i ją łatwiej uszyć. Może właśnie zamiast zamówić uszyj sama albo kogoś kto umie poproś? Tak będzie taniej. : )
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
snowwhite89
|
 |
« Odpowiedz #347 : Październik 24, 2011, 11:04:28 » |
|
A ja już mówiłam ci, że obie są dobre tylko zależy czy chcesz mieć halkę do sweetu czy do "reszty" :p.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
KawaiiNekoMimi
|
 |
« Odpowiedz #349 : Listopad 20, 2011, 04:58:33 » |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Nikorin
|
 |
« Odpowiedz #350 : Listopad 20, 2011, 05:01:46 » |
|
ja bym sie bała, że będzie puff miał dziwny kształt.. ale z drugiej strony wyglądają na bardzo puffiaste i dobrze zrobione
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Sariel
|
 |
« Odpowiedz #351 : Listopad 20, 2011, 07:00:21 » |
|
jak będzie za dużo warstw to zawsze można kilka ciachnąć. łatwiejsze niż dodać ;x
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Maririn
Full Member

kleine Prinzessin
|
 |
« Odpowiedz #352 : Grudzień 08, 2011, 04:11:49 » |
|
dzisiaj dotarła do mnie halka A-shape z CP. powiem szczerze, że bałam się, że puff będzie albo zbyt mały, albo nie taki jak powinno i trzeba będzie dokupić jeszcze jakąś inną. a tu - miłe zaskoczenie  mimo, że to A-shape, pod spódnicą/sukienką bell shape także układa się tak, jak należy. tak więc halka uniwersalna, dzięki niej spódnica wygląda dosłownie jak takie "ciasteczko". puff idealny, pięknie się układa, ogółem cudo. starałam się policzyć jej warstwy i wyobraźcie sobie moje zaskoczenie, gdy odkryłam, że warstwa jest tylko... jedna. w życiu bym nie powiedziała... polecam, jestem strasznie z niej zadowolona ^_^ w najbliższym czasie postaram się zrobić jakieś zdjęcia
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
hatsu
|
 |
« Odpowiedz #353 : Grudzień 08, 2011, 06:18:59 » |
|
Też polecam A-lineowy petti, uniwersalny jak złoto, a w drugą stronę z cupcake to nie działa  Moja halka też ma aż jedną warstwę, po prostu porządnie przymarszczona i odpowiedni materiał. Choć ostatnimi czasy chodzi mi po głowie halka z Candy Violet albo jakaś bawełniaczka...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
rosehime
Gość
|
 |
« Odpowiedz #354 : Grudzień 08, 2011, 06:33:45 » |
|
wooo! Ale halka  Świetna!
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Mizumi
|
 |
« Odpowiedz #355 : Styczeń 02, 2012, 07:01:59 » |
|
Ja mam takie techniczne pytanie odnośnie halki (nie wiem czy dobry temat?..)
Mianowicie mam jedną, zrobioną z halki ślubnej, z której ogólnie jestem zadowolona, ale ona trochę mało ,,stoi''. Czy doszycie jeszcze jednej warstwy sztywnego tiulu jest dobrym rozwiązaniem? Jeśli tak, to doszyć go od spodu, czy z wierzchu?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Candy
|
 |
« Odpowiedz #356 : Styczeń 02, 2012, 08:04:01 » |
|
Sądzę że jeśli krochmalenie nic nie daje możesz doszyć. Tylko wtedy byś musiała na maszynie. Więcej powiedzieć nie umiem - takowych zabiegów nie robiłam.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Anqu
|
 |
« Odpowiedz #357 : Styczeń 02, 2012, 08:28:11 » |
|
Ja będę każdemu polecała doszycie. Ostatnio tak zrobiłam ze swoją i dwie 10 centymetrowe warstwy strasznie ją podniosły! Zostało mi jeszcze tak dużo tiulu, dzięki czemu mogę uszyć nawet następną halkę, a wydałam na niego śmieszne pieniądze. Ja robiłam ręcznie - miałam czas i chciałam się pobawić, ale ręce bolały od trzymania, oj bolały. Następnym razem spróbuję na maszynie.
Oczywiście najlepiej doszyć od spodu - unosi wierzchnie warstwy. A dobre krochmalenie naprawdę potrafi zrobić z halką cuda <3 Tylko takie "staroświeckie" z mąki ziemniaczanej, nie jakiś płynów ze sklepu.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
ithil
|
 |
« Odpowiedz #358 : Luty 27, 2012, 09:30:40 » |
|
W końcu zdecydowałam się na zrobienie krynoliny i jestem zadowolona z efektu. Żadnych halek, żadnego nawarstwiania, stabilna i elastyczna konstrukcja, nic się nie załamuje ani nie opada. Nie wiem tylko jeszcze czy jest nieśmiertelna.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
KawaiiNekoMimi
|
 |
« Odpowiedz #359 : Luty 28, 2012, 03:20:19 » |
|
Jestem ciekawa jak ci wyszła  Pochwal się i sfotografuj.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|