|
Salvatura
|
 |
« Odpowiedz #15 : Sierpień 08, 2008, 12:35:42 » |
|
Większość zdecydowanie lepiej wygląda z porządną halką, ale myślę że do niektórych równie ładnie by było bez. Kwestia gustu, choć ja zawsze będę za wersją bardziej sterczącą ;]
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Maelinn
|
 |
« Odpowiedz #16 : Sierpień 10, 2008, 09:04:28 » |
|
sklep od paru lat jest dosłownie pod moim oknem, wyjdę z domu, zrobię 5 kroków i na miejscu, ale jakoś zawsze miałąm za daleko by się tam wybrać  Ale może jednak się skuszę, też potrzebuję halek.
|
|
|
|
|
|
To tylko ja. Biedny wariat.
|
|
|
|
arew
|
 |
« Odpowiedz #17 : Sierpień 22, 2008, 10:59:22 » |
|
A ja myślę, że to zależy od figury i kroju sukienki ^^" Przy sundressach halki wyglądają dziwnie, a przy sukienkach odcinanych pod biustem dość pogrubiają. Ja czasami robię tak, że kiedy nie chcę zakładać halek, bo np. jest ciepło, albo po prostu mam taki kaprys, to nie podciągam spódnicy tak, żeby była do kolan, tylko trochę za XD
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Juka
|
 |
« Odpowiedz #18 : Sierpień 30, 2008, 10:48:16 » |
|
chcialam zapytac, co sadzicie o tej halce. tzn., czy taka podniesie mi odpowiednio spodnice? 
|
|
|
|
|
|
Does your depravity know no bounds?
|
|
|
|
hebiichigo
|
 |
« Odpowiedz #19 : Sierpień 30, 2008, 10:49:04 » |
|
Powinna byc chyba dluzsza.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
kaori
|
 |
« Odpowiedz #20 : Sierpień 30, 2008, 10:52:27 » |
|
hmmm halka powinna być minimalnie krótsza od spódniczki i raczej najwięcej objętości mieć u dołu, taka jak na zdjęciu może dać dziwny kształt... ale to od spódniczki jeszcze zalezy.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Juka
|
 |
« Odpowiedz #21 : Sierpień 30, 2008, 11:12:51 » |
|
tez mysle, ze powinna byc dluzsza...  dzieki za wyrazenie opinii, poszukam czegos innego w takim razie, albo uszyje sama 
|
|
|
|
|
|
Does your depravity know no bounds?
|
|
|
|
Miaka
|
 |
« Odpowiedz #22 : Wrzesień 03, 2008, 10:05:03 » |
|
Generalnie to nie powinno sie ich prac w pralce w ogole, oddac do czyszczenia albo wykrochmalic porzadnie, ale prawde mowiac, ja uwazam, ze halki jakos specjalnie sie nie brudza... wiec po co je w kolko prac?
Zgodze sie z Mada. Moje madre babcie, ktore kiedys nosily halki autentycznie, powiedzialy, ze halek sie wogole nie pierze. Jesli sie wybrudzi to po prostu kupuje sie nowa. One po praniu traca caly efekt "puff" i sa juz do niczego. To moze byc glupie pytanie... ale czy do wszystkich lolicich sukienek powinno sie nosic halki?
Ja mam dwie sukienki lolicie, w ktorych z halka , wygladam jak slon (a naturalnie jestem szczupla). Niektore kroje + halka strasznie pogrubiaja i w takich wypadkach zakladam tylko pantalony. Jednakze, sa sukienki, ktore tylko z halka osiagaja prawidlowy wyglad. Jak chcesz to podam ci przyklady z Infanty i Anna House. Generalnie zasada jest taka, ze jesli sukienka jest z grubszego materialu to lepiej halki nie zakladac, a jesli jest z lekkiego to raczej tak. (przyjamniej taka tendencje zauwazylam przy swoich sukienkach). Juka, mysle, ze halka jaka pokazalas idealnie nadaje sie do krotkich spodniczek punk lolity, ale klasycznej/slodkiej/gotyckiej troche mniej, wtedy powinna byc dluzsza.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Salvatura
|
 |
« Odpowiedz #23 : Wrzesień 03, 2008, 02:39:39 » |
|
One po praniu traca caly efekt "puff" i sa juz do niczego.
Nie wszystkie ;> Moje na przykład, są puff'iaste nawet po kilku praniach. Pewnie zależy z jakiego tiulu/materiału halka jest wykonana. Ja mam dwie sukienki lolicie, w ktorych z halka , wygladam jak slon (a naturalnie jestem szczupla) (...) Generalnie zasada jest taka, ze jesli sukienka jest z grubszego materialu to lepiej halki nie zakladac, a jesli jest z lekkiego to raczej tak. (przyjamniej taka tendencje zauwazylam przy swoich sukienkach).
Albo jak ciaastko  Mi się wydaje, że jak kieca jest z ciężkiego materiału to halka może tylko dodać jej całej potęgi czy monumentalności (?). Czyli ogólnie wzmocnić efekt. Ale ja chyba zawsze będę wyznawcą napuszenia, sterczenia i (czasem)przesadzonego efektu, więc moje zdanie nie jest w pełni obiektywne ];->
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Bubu
|
 |
« Odpowiedz #24 : Wrzesień 29, 2008, 08:45:17 » |
|
Jaka jest, jeśli chodzi o halki, oferta normalnych, niewirtualnych sklepów np. z bielizną? I gdzie można dostać sięgające kolan halki na kole? Widziałam taką kiedyś na allegro, teraz nie mogę znaleźć, a marzy mi się do sukienki na studniówkę.
|
|
|
|
|
|
Lo, w ustach czuję niesmak, dziś ich nie otworzę Zwłaszcza do ciebie, ale w oczach dojrzyj pożar. W mych oczach jest przysięga: w tym samym hotelu Znajdą mnie rano w wannie i we krwi całego.
|
|
|
|
Miaka
|
 |
« Odpowiedz #25 : Wrzesień 29, 2008, 08:49:29 » |
|
Jaka jest, jeśli chodzi o halki, oferta normalnych, niewirtualnych sklepów np. z bielizną? I gdzie można dostać sięgające kolan halki na kole? Widziałam taką kiedyś na allegro, teraz nie mogę znaleźć, a marzy mi się do sukienki na studniówkę.
o damn, ja kiedys widzialam taki sklep z fikusna bielizna w sensie "przybieranym" wiesz stroje jakies kroliczka, ksiezniczki i inne takie dziwalogi i tam bylo jakos z 20 halk do wyboru O: szok (ze oni ich do lozka az potrzebuja XD) jak znajde to ci wysle.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Kar Lin
|
 |
« Odpowiedz #26 : Wrzesień 29, 2008, 08:52:19 » |
|
Do kolan to raczej będzie ciężko.
Z tego, co pamiętam to Leg Avenue miało w swojej ofercie halki.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Bubu
|
 |
« Odpowiedz #27 : Wrzesień 30, 2008, 08:35:08 » |
|
o damn, ja kiedys widzialam taki sklep z fikusna bielizna w sensie "przybieranym" wiesz stroje jakies kroliczka, ksiezniczki i inne takie dziwalogi i tam bylo jakos z 20 halk do wyboru O: szok (ze oni ich do lozka az potrzebuja XD) jak znajde to ci wysle. Chyba jest taki sklep w moim mieście, będę musiała się zdobyć na odwagę  A co do zwykłej, codziennej halki, to rozmawiałam z babcią... Kawałek płótna, jakieś sztywne wykończenie, kilka minut pracy przy maszynie, krochmal i voila. Niedługo się za to zabiorę.
|
|
|
|
|
|
Lo, w ustach czuję niesmak, dziś ich nie otworzę Zwłaszcza do ciebie, ale w oczach dojrzyj pożar. W mych oczach jest przysięga: w tym samym hotelu Znajdą mnie rano w wannie i we krwi całego.
|
|
|
|
ithil
|
 |
« Odpowiedz #28 : Listopad 05, 2008, 07:05:16 » |
|
|
|
|
|
« Ostatnia zmiana: Listopad 05, 2008, 07:09:26 wysłane przez ithil »
|
|
|
|
|
|
Pacynka
|
 |
« Odpowiedz #29 : Listopad 05, 2008, 07:40:02 » |
|
na zdjęciach 1 i 2 według mnie halki są okej- zwróć uwagę, że w talii jest gumka ale sama halka rozszerza sie dopiero od bioder- to bardzo ważna bo inaczej bedzie nieziemsko pogrubiać (tak jak ta nr.3). sztywny tiul odznacza sie pod materiałem i strasznie gryzie, więc nie polecam. miękkiego trzeba faktycznie dużo zużyć, ale ja mam taką halkę i daje ekstra puf  dobre są takie falbany chociaż też mogą się potem trochę odznaczać. rozwiazanie falbany+ kilka warstw miękkiego tiulu? ogólnie to wiadomo, że na halkę trzeba wziąść dużo materiału bo inaczej nic z tego nie bedzie.
|
|
|
|
|
|
Landrynkolandia pełna cukierków
|
|
|
|
|