|
pinku
|
 |
« : Lipiec 07, 2008, 10:41:42 » |
|
Co robicie, żeby halki pod lolicie sukienki były odpowiednio sztywne? Mi po drugim czy trzecim praniu tiul robi się miękki i nawet krochmalenie mu niezbyt pomaga==' Macie na to jakieś sposoby?
|
|
|
|
« Ostatnia zmiana: Lipiec 07, 2008, 05:33:53 wysłane przez pinku »
|
|
|
|
|
|
|
|
Boromirka
|
 |
« Odpowiedz #1 : Lipiec 07, 2008, 11:00:57 » |
|
No ja krochmalę w mące ziemniaczanej i mi to pomaga. Ewentualnie w soli do firan, ale to nie ten sam efekt.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Mada
|
 |
« Odpowiedz #2 : Lipiec 07, 2008, 12:26:52 » |
|
Generalnie to nie powinno sie ich prac w pralce w ogole, oddac do czyszczenia albo wykrochmalic porzadnie, ale prawde mowiac, ja uwazam, ze halki jakos specjalnie sie nie brudza... wiec po co je w kolko prac?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Boromirka
|
 |
« Odpowiedz #3 : Lipiec 07, 2008, 12:29:29 » |
|
no tak, po co prać i tak ich nie widać, z takim samym założeniem można by nie prac bielizny.
Ja jednak wolę uprać. Raz ze sąsiadują z intymnymi miejscami, może nie bezpośrednio, ale jednak, dwa, że szarzeją nawet od zwykłego ulicznego kurzu.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Ninquelen
|
 |
« Odpowiedz #4 : Lipiec 07, 2008, 12:30:29 » |
|
Może nie w kółko, ale co jakiś czas wypada. Jak wszystko, co dotyka ciała. Bieliznę pierzesz, prawda?
|
|
|
|
|
|
Gdy jednak lata zmieniają się w stulecia, odkrywają, że zaczynają tęsknić za miejscem, którego nigdy nie odwiedzili i lepiej czują się na północy, gdzie smok zamyka w swych splotach obie niedźwiedzice i mroźną gwiazdę polarną…
|
|
|
|
Euflonica
|
 |
« Odpowiedz #5 : Lipiec 07, 2008, 12:32:02 » |
|
A ja swoich nie piorę, tylko w koło mam nowe, więc chyba delikatnie mówiąc skuszę się na wypranie i ukrochmalenie XD
Mada, co to za podejście? Jak nie widać brudu, to należy nie prać? Na tej zasadzie, to ja mogę w ogóle przestać prać 90% moich ciuchów, bo nie widać brudu. Ale jakby na to nie patrzeć...efekty zapachowe pajawią się prędzej czy później.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Mada
|
 |
« Odpowiedz #6 : Lipiec 07, 2008, 12:39:41 » |
|
Od razu przesadzacie - ja nosze halke tylko do lilicich spodnic, czyli tylko od czasu do czasu a nie na codzien, nie siadam w niej na ziemi ani nigdzie, od gory ochrania ja spodnica, od spodu pantalony i jest czysta i nie trzeba jej co tydzien prac. A do czyszczenia oddaje ja do pralni chemicznej, a nie piore w pralce. Ot.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Boromirka
|
 |
« Odpowiedz #7 : Lipiec 07, 2008, 12:41:31 » |
|
No to nawet w lolicich kieckach wypada o nie dbać 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Kar Lin
|
 |
« Odpowiedz #8 : Lipiec 07, 2008, 12:42:51 » |
|
Ja tam nie wiem, może mam obsesję ale założę coś góra dwa razy i idzie to do prania :  No ale ja myję ręce 30 razy dziennie 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Euflonica
|
 |
« Odpowiedz #9 : Lipiec 07, 2008, 12:46:26 » |
|
Nie no, z halką to inaczej, w sumie ten materiał, z którego ja ją mam (bo nie mam tiulu na całości) to on zapchów nie chłonie, no ale...nie przesadzajmy XD
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
pinku
|
 |
« Odpowiedz #10 : Lipiec 07, 2008, 03:02:30 » |
|
Żeby nie było, nie piorę mojej halki w jakiś obsesyjnie częsty sposób. Ale jak kiedyś chodziłam w lolicie na co dzień to halka od dołu się przykurzyła (jest wykończona atłasową wstążką) i nie wyglądało to zbyt dobrze. No i to nie są jakieś brando rzeczy - podejrzewam, że taniej wyszłoby mi zrobić nową niż oddać do czyszczenia.
Następnym razem spróbuję mąki ziemniaczanej^^
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Boromirka
|
 |
« Odpowiedz #11 : Lipiec 07, 2008, 04:16:18 » |
|
Mąka- dobry i tani sposób sprawdzony przez miliony, ale upierdliwy xD
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
blackqueen2
|
 |
« Odpowiedz #12 : Sierpień 04, 2008, 08:47:35 » |
|
Wie ktoś gdzie kupić/zamówić halki? Oczywiscie poza tymi sklepami z zagranicy oraz ślubnymi (juz mam jedną halkę z takiego) chodzi mi o Polskę.
|
|
|
|
|
|
My love lives at the end of the rainbow, someday I'm gonna fly there on a firefly...
|
|
|
patrycjajoker
Full Member

Poniedziałki są czerwone.
|
 |
« Odpowiedz #13 : Sierpień 06, 2008, 01:54:49 » |
|
Wie ktoś gdzie kupić/zamówić halki? Oczywiscie poza tymi sklepami z zagranicy oraz ślubnymi (juz mam jedną halkę z takiego) chodzi mi o Polskę.
w tym sklepiku są w aktualnej galerii / spódnice http://pret-a-porter.gothic.net.pl/
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
olusiak
|
 |
« Odpowiedz #14 : Sierpień 06, 2008, 08:04:12 » |
|
To moze byc glupie pytanie... ale czy do wszystkich lolicich sukienek powinno sie nosic halki?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|