|
Kishira
Gość
|
 |
« Odpowiedz #15 : Czerwiec 17, 2008, 05:07:59 » |
|
Ja popieram La Lolita Rock Diva i Elluin, nie ma takiej samej radochy gdy zrobi sie coś samemu a nie ktoś inny uszyje coś za Ciebie.. A jak nie wychodzi to chyba pozostaje ćwiczyć i próbować.. ^^'''
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Kishira
Gość
|
 |
« Odpowiedz #16 : Czerwiec 19, 2008, 09:15:14 » |
|
Mówiliście że lepiej zacząć od czegoś prostego.. Co dokładniej macie na myśli.. ? Mankieciki,, ? Widziałam że ktoś na forum dał instrukcje jak taki zrobić.. Może znacie więcej takich stron z tutorialami.. ? Widziałam że ktoś po eng. dał na bluzke i spódnice.. ^^
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Kar Lin
|
 |
« Odpowiedz #17 : Czerwiec 19, 2008, 09:17:46 » |
|
Skoro nie miałaś wcześniej do czynienia z szyciem to zacznij choćby od poduszek. Trywialne? Ale od czegoś trzeba zacząć.
A co do tutoriali- gogle.pl => "sewing tutorial".
|
|
|
|
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 19, 2008, 09:20:47 wysłane przez Kar Lin »
|
|
|
|
|
|
Kishira
Gość
|
 |
« Odpowiedz #18 : Czerwiec 19, 2008, 09:33:53 » |
|
Miałąm do czynienia z szyciem.. choć nie wiele.. Kiedyś szyłam, jak byłam mała.. Jakieś laleczki.. No tak.. nawet nie powiem jakie *haha* A no poduszeczki też i.. Jakieś Ubrania dla lalek.. xD A za tutoriala dziękuję  Choć myślałam żeby też do biblioteki zajść..
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Kishira
Gość
|
 |
« Odpowiedz #19 : Czerwiec 19, 2008, 09:54:13 » |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
La Lolita Rock Diva
Gość
|
 |
« Odpowiedz #20 : Czerwiec 21, 2008, 11:49:31 » |
|
dzięki - chyba tego nie znałam wcześniej 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
pinku
|
 |
« Odpowiedz #21 : Czerwiec 22, 2008, 12:17:09 » |
|
Jelonki są super 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Kishira
Gość
|
 |
« Odpowiedz #22 : Czerwiec 22, 2008, 02:39:50 » |
|
dzięki - chyba tego nie znałam wcześniej  Nie ma za co  A ja tak przypadkowo to właśnie znalazłam Fajna strona.. znalazłam jeszcze super fajną instrukcje na headdresy? Ale nie wiem czy macie ją.. Chcecie? ^^
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
La Lolita Rock Diva
Gość
|
 |
« Odpowiedz #23 : Czerwiec 22, 2008, 05:02:16 » |
|
ja poproszę 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Kar Lin
|
 |
« Odpowiedz #25 : Czerwiec 22, 2008, 07:06:53 » |
|
Skoro resztę 'wcięło', to poszukaj znowu  Co do jednego z twoich wcześniejszych postów- w bibliotece ciężko jest znaleźć książki na ten temat. Oczywiście, jak komuś się uda to trafi na jakieś perełki ale ja jak dotąd znalazłam tylko czasopisma pamiętające Gierka z wykrojami garsonek : 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
neko
Gość
|
 |
« Odpowiedz #26 : Czerwiec 22, 2008, 07:59:02 » |
|
Chetnię skorzystam z instrukcji.. Choć headdress kiedyś robiłam ale mi się zgubił  Szkoda.  (
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
elluin
|
 |
« Odpowiedz #27 : Czerwiec 22, 2008, 10:17:57 » |
|
Nieładny! Ja całkiem inaczej robię. Hehe to jak będę szyć to też może zrobię tutoriala ^^
Trochu instrukcji jak szyć znajdziesz w Burdzie. W większości kiosków można dostać tą gazetę, przy okazji jest w niej całkiem sporo wykrojów. Tylko to jest gazeta o modzie ogólnej oczywiście, ale są zarówno proste jak i bardziej skomplikowane kroje, więc jak dodasz jeszcze do tego coś od siebie to powinno całkiem ładnie wyjść ^^
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
neko
Gość
|
 |
« Odpowiedz #28 : Czerwiec 22, 2008, 10:27:14 » |
|
Chętnie skorzystam z rady Elluin ^^
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Miaka
|
 |
« Odpowiedz #29 : Czerwiec 22, 2008, 10:42:49 » |
|
Nieładny! Ja całkiem inaczej robię. Hehe to jak będę szyć to też może zrobię tutoriala ^^
Trochu instrukcji jak szyć znajdziesz w Burdzie. W większości kiosków można dostać tą gazetę, przy okazji jest w niej całkiem sporo wykrojów. Tylko to jest gazeta o modzie ogólnej oczywiście, ale są zarówno proste jak i bardziej skomplikowane kroje, więc jak dodasz jeszcze do tego coś od siebie to powinno całkiem ładnie wyjść ^^
uuu... moja mama ta gazete zbierala jak bylam mala i mi szyla, bo w sklepach nie bylo!!! ach dziwne czasy XD
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|