|
Lilcia
|
 |
« : Kwiecień 19, 2008, 08:11:37 » |
|
do kosciola?! o.O
|
|
|
|
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 20, 2008, 09:52:40 wysłane przez Sumire »
|
|
|
|
|
|
|
|
La Lolita Rock Diva
Gość
|
 |
« Odpowiedz #1 : Kwiecień 19, 2008, 08:16:05 » |
|
a dlaczego by nie  Przeciez Pan bóg moze mnie zobaczyc w wersji sweet ^^* zawsze taka kuro,gothic i cllasic sie pokazuje
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Euflonica
|
 |
« Odpowiedz #2 : Kwiecień 19, 2008, 08:23:24 » |
|
Lilcia, błagam, pisz treściwsze posty...*z góry przepraszam, że się we mnie jakieś moderatorskie instynkty rodzą, ale nie mogłam się powstrzymać  * Cóż z tego, że jako sweet do kościoła? To coś takiego dziwnego, czy jak? O_o
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Blacky
|
 |
« Odpowiedz #3 : Kwiecień 19, 2008, 09:38:09 » |
|
Chyba, że w ogóle pójście do kościoła jest dziwne...
NayukiNoMori - zgadzam się jak najbardziej "oficjalnie nie znaczy nudno" ... wszystko zależy od nas samych ;]
|
|
|
|
|
|
See you in hell with beer...
|
|
|
|
Miaka
|
 |
« Odpowiedz #4 : Kwiecień 20, 2008, 11:20:19 » |
|
Chyba, że w ogóle pójście do kościoła jest dziwne...
nie, nie o to mi chodzilo XD
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Alice in Wonderland
|
 |
« Odpowiedz #5 : Kwiecień 20, 2008, 12:12:03 » |
|
Dlaczego by nie iść do kościoła jako sweet lolita. Przecież taka lolita też może być bardzo elegancka. A po za tym czemu dziwne jest pójście do kościoła dla sweet lolity. Ja tam chodzę co tydzień. Może dla gotyckiej lolity to trochę dziwne ale dla classic czy sweet wydaje mi sie normalne.
|
|
|
|
|
|
***Beautiful World*** ♣Moje życzenia są jak marzenie, lecz moje marzenia są nie do spełnienia♣
|
|
|
|
Klaudynka
|
 |
« Odpowiedz #6 : Kwiecień 20, 2008, 01:35:33 » |
|
. Może dla gotyckiej lolity to trochę dziwne ale dla classic czy sweet wydaje mi sie normalne.
_^_ Umarłam. Ja akurat nie jestem wierząca, ale dlaczego pójście do kościoła miało by być dziwne dla gotyckiej lolity? Gotycka lolita nie moze być praktykującą katoliczką? Nie bądźcie śmieszne.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Euflonica
|
 |
« Odpowiedz #7 : Kwiecień 20, 2008, 01:41:00 » |
|
A to dobre...ja wierząca jestem, aczkolwiek do kościoła chodzę rzadko....no ale jak już, to dlaczego niby miałabym się ubrać inaczej? O_o Co ma strój do pójścia do kościoła? Rozumiem, że jak ktoś przyjdzie na pół goły, to nie będzie to stosowne, ale jakoś nie wydaje mi się, że beby jakakolwiek sweet/gothic czy inna lolita nie mogła się po swojemu ubrać do kościoła. No ludzie...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Vinkei
|
 |
« Odpowiedz #8 : Kwiecień 20, 2008, 01:46:14 » |
|
to co, w zależności od tego, jak się ubierasz, masz zezwolenie na pójście do kościoła albo nie? sama wierząca nie jestem, ale tu bardziej o wiarę chodzi, nie o wygląd.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
La Lolita Rock Diva
Gość
|
 |
« Odpowiedz #9 : Kwiecień 20, 2008, 02:23:03 » |
|
ej noo - jest jedno prawo,ktore ni pozwala wchodzic do koscioła ludziom w przykrotkich shortach i w t-shirtach,bo to sprawa kultury,ale lolita ubiera sie raczej w suknie i spodniczi,koornkowe bluzki wiec moze tak chodzic do koscioła i oczywiscie gothic lola,tez,bo lolita sie jest a gothic to tylko styl - dopełnienie twej lolicosci < bredze i to jak >,a nie cos co zabrania ci wejsc do koscioła lub innego swietego budynku  dlatego raczej ksiadz ni powinnien mnie wyrzucic jak załoze rozowa spodniczke/biała,buciki,torebke pudelka i spineczki we włosach - najwyzej pomysli "młodziez nam sie poprawiła" xD albo jakiejs dziewuszcze sie zadaje ze sie wybiera do komunii xD moja mama zabroniła mi isc do koscioła w headdresie z Meta,bo ludzie zamiast sie modlic beda sie na mnie gapic xP akurat
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Miaka
|
 |
« Odpowiedz #10 : Kwiecień 20, 2008, 03:06:47 » |
|
ojej, ja sie pytalam, czy ktos od nas na forum jest daily sweet lolita a wynikla z tego jakas dziwna dyskusja o kosciele i lolitach 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
La Lolita Rock Diva
Gość
|
 |
« Odpowiedz #11 : Kwiecień 20, 2008, 03:51:43 » |
|
daily to ja jestem,ale w pełnym sweet nie wystepowałam 24/7  ja tak codziennie w innym stylusie prezentuje  ale moze jak uzbiera mwiecej takich sweet ubranek,bede chodziła jako sweet 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Alice in Wonderland
|
 |
« Odpowiedz #12 : Kwiecień 20, 2008, 04:16:14 » |
|
Umarłam. Ja akurat nie jestem wierząca, ale dlaczego pójście do kościoła miało by być dziwne dla gotyckiej lolity? Gotycka lolita nie moze być praktykującą katoliczką? Nie bądźcie śmieszne. Tuethan nie chodziło mi o ubiór tylko o myślenie. Typowa gotycka lolita (a przynajmniej tak mi się wydaje) chyba raczej zwolenniczką chrześcijaństwa to nie jest skoro nosi na bluzkach czy spódniczkach krzyże czy pentagramy. No wiecie wejście do kościoła w spódniczce w krzyże chyba nie jest normalne. Praktykujący katolicy raczej nie używają w ten sposób symboli chrześcijańskich.
|
|
|
|
|
|
***Beautiful World*** ♣Moje życzenia są jak marzenie, lecz moje marzenia są nie do spełnienia♣
|
|
|
|
Boromirka
Gość
|
 |
« Odpowiedz #13 : Kwiecień 20, 2008, 04:21:03 » |
|
e pentagramy? Lolita?
No co jest zdrożnego w noszeniu krzyży przez chrześcijan? Wydaje mi się, że powinni je nosić ( nie jestem pewna, sprostujcie, jak gadam głupoty).
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
La Lolita Rock Diva
Gość