Mortia
Towarzysze
Sr. Member
Nanomachine Crusnik 04
|
 |
« Odpowiedz #15 : Czerwiec 26, 2006, 07:58:41 » |
|
Kiedy mówicie"powiedz to Gotom"to już czuję kamienie lecące w moją stronę:(.A odwrócony krzyż tak naprawdę to kogo jeszcze szokuje?Ja osobiście wolę krzyż w normalnej pozycji ale to ze względów estetycznych a nie ideologicznych.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Glamur Princess Doll Maldoror
|
 |
« Odpowiedz #16 : Czerwiec 26, 2006, 08:00:26 » |
|
tylko nie "mowicie" bo tylko jedna osoba to stwierdza.
|
|
|
|
|
|
...And the ambulance died in my arms...
|
|
|
Mortia
Towarzysze
Sr. Member
Nanomachine Crusnik 04
|
 |
« Odpowiedz #17 : Czerwiec 26, 2006, 08:02:03 » |
|
Ok.Kiedy"mówisz".Ale kamienie i tak czuję 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Odpowiedz #18 : Czerwiec 26, 2006, 08:05:58 » |
|
Hehe nie boj sie wbrew pozorom jestesmy bardzo tolerancyjni. Ale nie mam oporów w mowieniu co mi sie nie podoba, zwłaszcza że nie są to wyssane z palca opowiastki  A o Castle party juz wiele dobrego słyszalem i tez sie wybieram ale nie w tym roku raczej - szkoda mi pieniędzy,a tylko jeden koncert mnie interesuje.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
yuki
Gość
|
 |
« Odpowiedz #19 : Czerwiec 26, 2006, 08:08:47 » |
|
Od czego się wywodzi to nie ma znaczenia, a gotyk nie wywodzi się od gotyku [epoki w architektórze i sztuce] tylko od powieści gotyckiej, i tez poprzez niefortunną wypowiedz jednego z muzyków  i jej interpretacje przybliż bo jestem ciekawe, przynajmniej dowiem się czegoś nowego
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Mortia
Towarzysze
Sr. Member
Nanomachine Crusnik 04
|
 |
« Odpowiedz #20 : Czerwiec 26, 2006, 08:10:03 » |
|
Yuki a Ty nie rzucaj kamieni w moją stronę bo miałeś okazję po temu jak mi fotę strzelałeś w sobotę;P
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Odpowiedz #21 : Czerwiec 26, 2006, 08:16:41 » |
|
Oki ale nie chce skłamac bo sprawa z nazwą całego nurtu jest taka że Joy Devision i Siouxsie Sioux [tego pierwszego nie jestem calkiem pewien] w wiadach powiedzieli niezalerznie dwie ważne [dla gatunku przyszłego] joy division stwierdziło że ich nowa plyta i muzka jest bardziej ciemna, mroczna i takie tam pierdołki, a siouxsie stwierdziła że ich nowa muzyka jest taka bardziej "gothic"[w rozumieniu powieści gotyckiej - ciemne zamki i duchy] i tak sie zaczęło, zwłaszcza że siouxsie to była ikona punku [który juz wtedy umarł] to potem jeszcze zostałą ikoną gotyku. A ludzie powiązali zaraz słowa gothic z powieścią gotycką potem ze stylem gotyckim w średniowieczu, przy czym siouxsie sama zeczęla sie pudrowac na biało i malowac bardzo ostro Mam nadzieje że nie pomieszałem.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Mortia
Towarzysze
Sr. Member
Nanomachine Crusnik 04
|
 |
« Odpowiedz #22 : Czerwiec 26, 2006, 08:20:06 » |
|
Dziekuję za doedukowanie:*
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Odpowiedz #23 : Czerwiec 26, 2006, 08:22:54 » |
|
A prosze ja lubie zawsze byc w temacie  A zwłaszcza ze to bardzo ciekawe jak niewielka sprawa potrafi zmienic bieg calej historii no i to też jest powód dla którego goci mieli ideologie bo tak jak ich idole buntowali sie przeciwko swiatu [to nadal są punkowie tylko w nowej stylistyce] tylko nie przez anarchię tylko przez zanegowanie tego co jest, cierpienie[w pewnien sposob] a zarazem nadal szokowanie innych ale juz nie agresją tylko nowymi metodami, androgenicznoscią, upodobnianiem sie do trupów i wiemy co dalej xD
|
|
|
|
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 26, 2006, 08:25:42 wysłane przez Maldorors doll »
|
|
|
|
|
|
yuki
Gość
|
 |
« Odpowiedz #24 : Czerwiec 26, 2006, 08:29:20 » |
|
tak tak zrozumiałem.... dobrze wiedzieć w co rzucać XD.. żarty, przepraszam LadyMortia nie mam zamiaru i nie będę w ciebie niczym rzucać bez przesady ...mnie po prostu nudzą ludzie którzy wywołują szatana bo uważają się za gotów kiedy ubiorą się na czarno i ukradną krzyż wiszący na ścianie u babci który odwrócą i będą się do niego modlić. Dobra za bardzo wyiskrzyłęm  . Po za tym LadyMortia nie chciał bym ci niczego zniszczyć bo tak ładnie wtedy byłaś ubrana ^^
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Mortia
Towarzysze
Sr. Member
Nanomachine Crusnik 04
|
 |
« Odpowiedz #25 : Czerwiec 26, 2006, 08:32:46 » |
|
Czy ładnie?No nie wiem raczej skromnie jak na mnie i niektóre moje pomysły, bo byłam akurat pracy szukać jak mnie dopadłeś:D
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
najeli
|
 |
« Odpowiedz #26 : Czerwiec 26, 2006, 10:18:18 » |
|
eh, az sie wypowiem, bo teoretycznie jestem jakostam z subkultura gotycka zwiazana... ale tak naprawde to ani loli nie jestem, ani goth, jestem po prostu soba. to raz... dwa.... wszystko tak naprawde jest kwestia dystansu. zarowno goci, jak i lolity, skejci, czy punki... to tylko pewna zbieranina bardzo roznych ludzi. i do kazdej subkultury trafia zawsze jacys zadufani w sobie egoisci przekonani o wlasnej wyzszosci... mam wielu znajomych wlasnie jakostam goth. moze roznice robi wiek, bo znam raczej ludzi powyzej 20, a raczej nawet 25... nie wiem jak jest wsrod nastolatkow (ale z bycia nastolatkiem na szczescie zawsze sie wyrasta:P) ale wiem, ze to sa naprawde genialni ludzie powalajacy mnie swoim humorem, taka pelnia zycia, radoscia... no i wlasnie pelni zdrowego dystansu do rzeczywistosci...
naj
|
|
|
|
|
|
upon the Bosh - like world...
|
|
|
|
dokke * pokke
|
 |
« Odpowiedz #27 : Czerwiec 26, 2006, 10:24:26 » |
|
Mnie strasznie śmieszą pseudo goci w pseudo ciuszkach którzy się snują po mieście z miną jestem-taki-mhroczny-że-aż-sie-krew-w-żyłach-ścina... Zawsze sie na mnie krzywo patrzą, bo jestem przeważnie ubrany bardzo kolorowo XD
|
|
|
|
|
|
 "Osobiście bardzo eleganckie i śliczne obówie" U are such a nice'n'silly Fashion Victim, poor baby...
|
|
|
Mortia
Towarzysze
Sr. Member
Nanomachine Crusnik 04
|
 |
« Odpowiedz #28 : Czerwiec 26, 2006, 10:25:12 » |
|
Pseudo ciuszki?Hmmmm?Proszę o sprecyzowanie:)
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
najeli
|
 |
« Odpowiedz #29 : Czerwiec 26, 2006, 10:27:01 » |
|
dokke, a moze bierzesz zwykle spojrzenia za bardzo do siebie? ja tez sie gapie na inaczej i nietypowo ubranych ludzi, ale robie to z ciekawosci i raczej zainteresowania niz czegokolwiek innego...
naj
|
|
|
|
|
|
upon the Bosh - like world...
|
|
|
|