Witamy, Gość. Zaloguj się, lub zarejestruj proszę.

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji

Aktualności: Zapraszamy do dyskusji! Smiley

Goci a Lolity

Strony: [1] 2 3 ... 22
  Drukuj  
Autor Wątek: Goci a Lolity  (Przeczytany 25673 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przeglądają ten wątek.
Mortia
Towarzysze
Sr. Member
*

Nanomachine Crusnik 04

« : Czerwiec 26, 2006, 05:42:15 »

Zakładam ten temat,ponieważ jego zalążki pojawiły się przy okazji innych tematów.
Jaki jest WASZ stosunek do Gotów jako subkultury? czy macie wielu znajomych gotów?Czy sami słuchacie dużo gotyku?
Czy chodzicie na koncerty,festiwale tej muzyki.
Helga
Jr. Member
**

dead-can-dance@o2.pl
Zobacz profil WWW Email
« Odpowiedz #1 : Czerwiec 26, 2006, 05:43:56 »

szacunek jak najbardziej. Choć jak w kazdej hmmm... subkulturze zdarzaja sie odchyły. Myśle, że wiele tu zaczynała od gotyku...
A goci są rózni. Nie znam się zbytnio na tym. Lubię muzykę.
Glamur Princess Doll Maldoror
Sr. Member

Thank God I'm pretty

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #2 : Czerwiec 26, 2006, 05:59:23 »

Dal polskich "gotów" to nie ma za grosz szacunku, są okropni pod każdym jednym wzgłędem, zazdrośni!, prawie sami pozerzy i zawistni. Mało który z nich ma pojęcie wogule o całej subkulturze o jej korzeniach. Pozatym jak polscy goci wyglądają to nie tzeba mówic wystarczy wybrac sie na pierwszą lepszą impreze do no mercy. bo jak przychodzi jakis wiekszy event to nagle wszystcy tak się starają zrzucają czarne dzinsy [oby w nich chodzili codziennie] farbują odrosty wydają setki złotych na ciuchy i dodatki, problem w tym że na codzien wyglądają jak przeciętny metal albo nawet nie tyle.
Muzyka stricte gotycka mnie teraz bardzo boli a dawniej dużo jej słuchałem , jest troche zbyt monotonna i taka tandetna, ale rózne pochodne potrafią byc bardzo ciekawe.
Oczywiście to co pisze to generalizacja nie mowię że każdy jeden przypadek taki jest.
A w związku z tym co napisałem wyżej nie uczęszczam na żadne gotyckie imprezy i unikam tych ludzi jak tylko mogę [chociaż pchają się wszędzie]

...And the ambulance died in my arms...
Helga
Jr. Member
**

dead-can-dance@o2.pl
Zobacz profil WWW Email
« Odpowiedz #3 : Czerwiec 26, 2006, 06:07:56 »

a jaka jest stricte gotycka? ja nie znam sie tak dorbrze jak Ty, więc moge miec bledne wyobrazenie Wink
Sr. Member

Thank God I'm pretty

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #4 : Czerwiec 26, 2006, 06:17:20 »

gotyk gotyk czyli zespoły w stylu london after midnight [jedyne znośne dla mnie] lacuna coil, theatre of tragedy itd itp. nie znam za wiele bo ich nie lubie, pozatym goci sluchaja różnych innycgh zeczy
industrial
electro
EBM   XD
deathrock :)
gothic rock
batcave
ethereal
neofolk
ambient

i tak można mnozyc w nieskończonośc, cała zabawa polega na tym żeby znaleśc to cos co czyni muzyek gotycką w czymś co sie niekoniecznie za taką podaje bo zespoły które do każdej piosenki wpychają teksty o śmierci depresji i tym jak zle jest na świecie to dla mnie nie są mrocze ani grama dla mnie.

Mortia
Towarzysze
Sr. Member
*

Nanomachine Crusnik 04

« Odpowiedz #5 : Czerwiec 26, 2006, 06:33:37 »

To mi pojechałeś Grin Lady Mortia is Goth:D Ale  masz racje duża część Gothów to pozerzy i zawistna wiara etc...aczkolwiek zdarzaja się wyjątki i coż...Tak jak wśród tzw."zwykłych ludzi" są osoby inteligentne i dowcipne potrafiące zachować dystans w stosunku do siebie  samego jak i do całego świata a są też zwykłe chamy,ludzie ograniczeni,zawistni.Także myślę że nie ma co mówić że poszczególna subkultura jest ble a inna z kolei "aja".
Muzyka gotycka natomiast tak jak każda inna słuchana w nadmiarze może się znudzić,poza tym różnorodność jest wskazana w celu zachowania zdrowego umysłu.Ja słucham wielu gatunków muzyki ale spośród wielu najbardziej lubie gotyk.Ĺťeby nie znudzić się nią często robię sobie dni przerwy,pełne ciszy.Oczywiście wypływa to raczej naturalnie samo z siebie a nie z ustalania że w tym tygodniu słucham muzyki a w przyszłym nie:D
Sr. Member

Thank God I'm pretty

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #6 : Czerwiec 26, 2006, 06:48:37 »

Widzisz zaznaczałem że sa goci na poziomie ale to są wyjątki - wierze że ty także jestes wyjątkiem [wszystko na to wskazuje]

Mortia
Towarzysze
Sr. Member
*

Nanomachine Crusnik 04

« Odpowiedz #7 : Czerwiec 26, 2006, 07:06:34 »

Pamiętam swój pierwszy raz na imprezie dość wtedy popularnej w Poznaniu,zwanej Last Crypt Party w Forcie Colomb.Przyszłam na nią sama, usiadłam w kąciku,nikogo nie znałam wtedy(teraz zresztą też niewielu gothów znam,z powodu właśnie takiego że nie wyznaje trendu "autolansowanie").Po kilkunastu minutach do piwnicy weszły chyba cztery dziewczyny, wyglądające dosłownie jak księżniczki.Byłam zachwycona.Nie zignorowały mnie,widziały że jestem nieśmiała i cały czas się do mnie uśmiechały.Już nigdy więcej ich nie zobaczyłam.Wyjechały do Anglii i Niemiec jak się później dowiedziałam.Jedna może byla w zeszłym roku na Castle Party ale nie pamiętała mnie.To były pierwsze i jedyne miłe gotki jakie w życiu spotkałam.
Sr. Member

Thank God I'm pretty

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #8 : Czerwiec 26, 2006, 07:23:18 »

Mnie ostatnio na fetish party [ale nie dla gotów] dwie takie księzne udzielne mierzyly hamskim wzrokiem a potem bezczelnie i bardzo arogancko zaczely zagadywac w celu wykpienia, poczym jakos bardzo bardzo niemilo zkwitowały, potem moich znajomych, reszta gotów takrze była dla mnie i moich znajomych bardzo przykra [pewnie zazdrosni ze lepiej od nich się prezentowaliśmy]

Mortia
Towarzysze
Sr. Member
*

Nanomachine Crusnik 04

« Odpowiedz #9 : Czerwiec 26, 2006, 07:27:19 »

Możliwe;]Zazdrość o ciuchy straszna bywa wśród niektórych,niestety
yuki
Gość
« Odpowiedz #10 : Czerwiec 26, 2006, 07:47:55 »

trochę odchodzimy od wątki ^^ ale rozumiem sam czegoś się dowiedziałem... ale fakt złośliwości gotów wobec wszystkiego wkoło znam.

A mój stosunek do Gotów naj lepiej przedstawia jedna z moich ulubionych deviantowych artystek karincoma :

kliknij by powiększyć  Grin

edit
aaa... jedną z różnic jest np fakt że u lolity raczej nie doszukasz się odwróconego krzyża a wręcz przeciwnie Smiley
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 26, 2006, 07:50:18 wysłane przez yuki » Zapisane
Sr. Member

Thank God I'm pretty

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #11 : Czerwiec 26, 2006, 07:52:57 »

Czemu? Odwrucony krzyż u lolity też może byc jak najbardziej, tylko po co? dla taniego szokowania?

Mortia
Towarzysze
Sr. Member
*

Nanomachine Crusnik 04

« Odpowiedz #12 : Czerwiec 26, 2006, 07:55:20 »

chciałabym coś mądrego napisać ale w tej chwili nic mi nie przychodzi do głowy.Ja Gothów za wszelką cenę nie będę bronić ale mogę powiedzieć jedno.Wybieram się w tym roku(już po raz trzeci z kolei)na Castle Party w Bolkowie i bardzo cieszę się na ten wyjazd bo lubię klimat panujący na CP.Ja oczywiście mówię nie o klimacie panującym wśród Ekip Wzajemnej Adoracji lecz o tym który odczuć można wśród tych którzy jadą tam żeby dobrze się bawić,posłuchać muzyki i pooglądać ubrania innych no i może pokazać swoje...a jak nie to nie szkodzi.Smiley
yuki
Gość
« Odpowiedz #13 : Czerwiec 26, 2006, 07:55:51 »

dla taniego szokowania?
powiec to gotom

hmm... jeżeli ktoś wie z kąd się wywodzi styl Gotycki to wie że odnosi się on do Kościoła Katolickiego i Francji. A nie podziemnego kościoła szatanistycznego.
Sr. Member

Thank God I'm pretty

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #14 : Czerwiec 26, 2006, 07:57:55 »

Od czego się wywodzi to nie ma znaczenia, a gotyk nie wywodzi się od gotyku [epoki w architektórze i sztuce] tylko od powieści gotyckiej, i tez poprzez niefortunną wypowiedz jednego z muzyków Cheesy i jej interpretacje

Strony: [1] 2 3 ... 22
  Drukuj  

Skocz do:  

Development, Design, Writing and Emigration Blog

Q2 - Reading

Spore - evolucja wcielona?

Sleepless nights because of your cat? Read this to get some rest

Having problems with your cat? Check out this guide!