Witamy, Gość. Zaloguj się, lub zarejestruj proszę.

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji

Aktualności: Zapraszamy do dyskusji! Smiley

Loli Inspiration ^^.

Strony: [1] 2 3
  Drukuj  
Autor Wątek: Loli Inspiration ^^.  (Przeczytany 2048 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przeglądają ten wątek.
Jacqueline
Full Member

Jacqueline Even Reine

Zobacz profil Email
« : Luty 28, 2008, 06:30:26 »

Naszło mnie wczoraj wieczorem...
Co nas inspiruje w projektowaniu, dobieraniu ubrań?
Na kim się wzorujemy?
Co właściwie jest WYROCZNIĄ wśród lolit?
Dla mnie są to filmy (np. "Pamiętnik osobistego grzesznika przez niego samego spisany"), artyści, np.Mana (Moi dix Mois) oraz własne pomysły nie wiadomo skąd pojawiające się w mojej głowie.
Jak z Wami?

AMOL, PROTOS, KAKA DEMONA

Wichajster czipsy dwa
Łyżwiarz wie, ze kotek odkopał prezent
Ściągnij wianki i stań przed Wyżellakiem
Golonkę masz, Pan?
La Lolita Rock Diva
Gość
« Odpowiedz #1 : Luty 28, 2008, 07:20:58 »

Hmm ciekawy temat.W sumei nigdy sie nad tym nie głowłam.Przewaznie są to filmy kostiumowe i okres baroku i rococa,film Kamikaze girls ; magazyny ; projektanci mody(vivienne Westwood,D&G,Tarina tarantino,John galliano,victor & rolf,anna sui,C.Lakroix), muzyka i G&L bible. Chyba to i no własne projekty,ktorych narazie nie realizuje,ale one powstaja tak poprostu w głowie kiedy zamykam oczy,włanczma muzyke i biore ołowek do reki  Grin
Fairy_Emily
Hero Member

« Odpowiedz #2 : Luty 29, 2008, 08:53:31 »

Hmm, może to dziwnie zabrzmi ale staram się tak ubierać na co dzień jakbym ubrała się w hallowen. Znaczy nie chodzi mi tu o przebieranie się żeby wyglądać jak trup czy zombi, bardziej o taką burtonową stylistykę. Czerpię pomysły też z postaci z serii gier firmy Nippon Ichi (Disgaea, Makai Kingdom itp.) Jeszcze Mana i MMM też troszeczkę ściągam... Poza tym mam na komputerze folder z obrazkami o nazwie inspiracje i zapisuje tam różne zdjęcia i rysunki, które wyjątkowo się mi spodobają.

Dreaming with fae creatures....
Boromirka
Gość
« Odpowiedz #3 : Luty 29, 2008, 09:23:59 »

Ja mam świra na punkcie XIX-wiecznych obrazków, nieco upraszczam wzory i skracam do kolan Smiley czasami jakiś wzór z japońskiech sklepów wpadnie mi w oko to tez trochę przerabiam ( zeby było iwecej falbanek).
La Lolita Rock Diva
Gość
« Odpowiedz #4 : Luty 29, 2008, 09:27:47 »

ja tez mam folder z obrazkami ktore mnie inspiruja
Mada
Hero Member

聖なる美学

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #5 : Luty 29, 2008, 09:45:51 »

Jak dla mnie:

i duzo innych rzeczy nie ogolnie ispiruje i cieszy. Smiley
La Lolita Rock Diva
Gość
« Odpowiedz #6 : Luty 29, 2008, 11:09:16 »

novala równiez mnie inspiruje  Smiley inspiracji mozna szukac wszedzie i jest to dla mnie pojecie zbyt obszerne do zdefiniowania
Mahoutsukai
Full Member

Nezu-Ama-Loli is CUTE <3

Zobacz profil WWW Email
« Odpowiedz #7 : Marzec 01, 2008, 04:01:49 »

Poprostu samo mnie nachodzi ^.^
Ostatnio patrzyłam na zwykłom chińską sukienkę i tak sobie pomyslałam : jakby to zrobić tak, to tak a to tak - i już mam pomysł na sukienkę Qui-loli ^.^ Muszę teraz znaleźć odpowiednie materiały i uszyć.
Zazwyczaj sama sobie wymyślam, ale czaem biore inspirację patrząc na jakieś sukienki, niekoniecznie lolicie, lub obrazki przez kogoś narysowanie. W ten oto sposób powstaja moje projekty ^.^

W 70% jestem zbudowana z cukrów ^.^

Meta-Mysi Księżniczce
Pokłony oddajcie swe!
Podnieście Ręce!
Pomachajcie!
Panią swą chwalcie!!
Klaudynka
Hero Member

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #8 : Marzec 27, 2008, 06:54:47 »

Ja podobnie jak Boromirka często inspiruję się strojami historycznymi, głównie z XIX i XVIII w. Poza tym oczywiscie filmy kostiumowe i anime takie jak chobits, parakiss, często przechadzam sie po sklepach z tkaninami i widząc ciekawy wzór staram sie wyobrazić sobie gotową rzecz,l a czasami po prostu wywalam całą szafę i zestawiam ze sobą przypadkowe rzeczy sprawdzając przed lustrem, jaki to da efekt. Niestety jestem okropnie wybredna jeśli chodzi o materiały, a środki mam ograniczone, dlatego trudno mi realizować swoje wizje.
Vinkei
Hero Member

« Odpowiedz #9 : Marzec 27, 2008, 10:56:13 »

mnie najwięcej twórczych wizji nachodzi w teatrze - oglądam sztukę i przez głowę przewija mi się mnóstwo obrazów rysunków, grafik, projektów. zawsze wychodzę z niego z nawałem pomysłów i nikłą wiedzą o właśnie obejrzanym przedstawieniu ^^'' (nie chodzi o to, że spektakl mnie nudzi i sobie wymyślam projekty dla zabicia czasu, raczej jest moim natchnieniem właśnie Cheesy)
La Lolita Rock Diva
Gość
« Odpowiedz #10 : Marzec 27, 2008, 11:10:07 »

A mnie jeszcze muzyka  Grin taka normalna,nie zadna japonska  Grin
Lilcia
Hero Member

Zobacz profil WWW Email
« Odpowiedz #11 : Marzec 29, 2008, 11:53:11 »

a mnie teraz inspiruje GLB Extra2 Tongue jest wspaniala (taka uzupelniona 1 czesc)

Klaudynka
Hero Member

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #12 : Marzec 29, 2008, 12:11:27 »

Wiecie... Nie myślcie, że piję do kogoś konkretnego, ale tak mnie jakoś naszło, że trzeba jeszcze odróżnić "inspirację" od pospolitej "zrzynki", jestem przeciwniczką kopiowania i noszenia gotowych zestawów, które zobaczyło się np. na manekinie albo w czasopiśmie i niedobrze mi sie robi, jak widzę dziewczynkę ubraną od stóp do głów w gotowy zestaw pochodzący w całości od jednej marki... Nie mowię, że nie lubię markowych ciuchów - uwielbiam, ale trzeba jeszcze mieć własny gust i umieć bawić się modą, a nie podchodzić do niej na maxa konformistycznie i ubierać się tylko tak, jak każe "wyrocznia" - niezależnie od tego czy jest nią "Elle" czy "Gothic & Lolita Bible"... Dla mnie takie podejście to przejaw skrajnej głupoty.
Lilcia
Hero Member

Zobacz profil WWW Email
« Odpowiedz #13 : Marzec 29, 2008, 12:22:45 »

trudno ubierac sie jak "kaze wyrocznia" przegladajac magazy "jak zrobic to samemu" z 2000roku...Tongue

Klaudynka
Hero Member

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #14 : Marzec 29, 2008, 01:24:46 »

Lilcia, chyba odebrałaś to osobiście, a specjalnie napisałam, żeby tak mojej wypowiedzi nie traktować, po prostu zauważyłam taką ogólną tendencję i wyrażam swoje zdanie na ten temat, ale nie była to sugestia skierowana bezpośrednio do Ciebie, czy kogokolwiek konkretnego i nie chciałam nikogo obrazić.

Strony: [1] 2 3
  Drukuj  

Skocz do:  

Development, Design, Writing and Emigration Blog

Q2 - Reading

Spore - evolucja wcielona?

Sleepless nights because of your cat? Read this to get some rest

Having problems with your cat? Check out this guide!