Projekt z mojej strony lekko zanikł bo przerosły mnie ambicje, prztłumaczenie tekstów z i stworzenie strony internetowej przerosło moje siły
fakt, nie zauważyłam go

Ale nie jest pełny, brakuje guro, wa, hime lolita, można by uzupełnić ^_^
Moja propozycja co do hime i guro, jesli cos się nie zgadza lub czegoś brakuje prosze piszcie : )
Hime Lolita Poprostu "lolicia księżniczka" , stroje często są mocno nawiązują do rococo
Hime niekiedy zamienia spódniczki do kolan na dłuższe sięgające kostek, bufiaste rękawki na zwykłe proste sięgające łokcia, czasem zakończone delikatną fabaną, co nie znaczy że te bardziej klasyczne się nie pojawiają
Dość często balerinki czy platformy zrzuca na rzecz bardziej eleganckich pantofelków na obcasach nieżadko z odkrytymi palcami.
Pojawiają się również pelerynki inspirowane dawnymi królewskimi okryciami,ozdabiane puchatym futerkiem
Kolorystyka - róż, kremowy, wrzosowy i inne pastelowe barwy czasami w towarzystwie czerni i bieli
Fryzury - grzywka najczęsciej pozostaje prosta, reszta włosów skręcona czasem również delikatnie natapirowana i upięta u góry głowy
Dodatki - koronkowe rękawiczki, kamee, wchlarze, parasolki, sznury pereł, tiary, korony, czasem berła

Guro LoliCzasem nazywanna Horror-Lolitą,
Lolita groteskowa, wyglądem nawiązuje do połamanej porcelanowej lalki czy zasztyletowanej dziewczynki, czasem pojawiają się nawiązanie do fetyszowej pielęgniarki.
Obwiązana bandażami, strój jak i sama lolita poplamiona czerwoną farbą imitującą krew, nosi imitacje blizn, często pojawia się motyw czerwonego krzyża
Dodatki - maseczki chirurgiczne, opaski na jedno oko, sztuczne strzykawki lub zwykłe tyle że bez igły, wszelkiego rodzaju plastry