Witamy, Gość. Zaloguj się, lub zarejestruj proszę.

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji

Aktualności: Zapraszamy do dyskusji! Smiley

Czy ktos z forum szyje dodatki na zamowienie?

Strony: 1 ... 4 5 [6]
  Drukuj  
Autor Wątek: czy ktos z forum szyje dodatki na zamowienie?  (Przeczytany 6483 razy)
La Lolita Rock Diva
Gość
« Odpowiedz #75 : Marzec 10, 2008, 06:23:05 »

to ja sie zgłosze jak bede mieć pieniazki Smiley
Mirabelka_;)
Full Member

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #76 : Marzec 10, 2008, 10:39:08 »

Glamur Princess Doll Maldoror a twoje arcydzieła np. za sukienke ile by kosztowały ?? Grin Ja to najwyzej jakąś spodniczke ale pytam na zapasik ^..^**

Se provi a volare... Wink
Mahoutsukai
Full Member

Nezu-Ama-Loli is CUTE <3

Zobacz profil WWW Email
« Odpowiedz #77 : Marzec 11, 2008, 12:55:44 »

Hm... To może ja też się zaoferuję, chociaż teraz niezbyt mam czas na szycie ^.^ Prędziej zamówienia na Doji.
Mój sklepik działał raczej w wakacje, ale zamierzam przerzucić się na Allegro. Jak znajdę więcej czasu - albo w świeta, albo po Magni, to mam zamiar wystawić spudniczkę (Biała Under-skirt + half-skirt (cos w rodzaju fartuszka) niebieska w różowe kwiatuszki). Kosztowac będzie koło 60-70 zł(materiały sobie kosztują w sklepie...).
Jeśli chcętnych było by więcej na tego typu rzeczy, to pokusze się o dużą belkę materiału, wtedy podobna spódniczka może zejśc nawet do 2/3 ceny( jeśli tanio kupię dobry materiał, to kto wie, może nawet 40 zł) . No ale, jak mówię, musiało by byc kilka osób zainteresowanych danym projektem (kolekcją), żebym mogła potem z długu wyjść XDD

W 70% jestem zbudowana z cukrów ^.^

Meta-Mysi Księżniczce
Pokłony oddajcie swe!
Podnieście Ręce!
Pomachajcie!
Panią swą chwalcie!!
Glamur Princess Doll Maldoror
Sr. Member

Thank God I'm pretty

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #78 : Marzec 11, 2008, 01:50:41 »

Samo szycie u mnie nie dużo kosztuje proste kroje spudnic to koszty rzędu 30-50 zł ale materiały to inna bajka. A powiem że preferuje dobrej jakości.
Wszystko zalerzy od tego co to ma być a mogę właściwie zaprojektować i uszyć wszystko zalerznie od potrzeb.

...And the ambulance died in my arms...
Klaudynka
Hero Member

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #79 : Marzec 13, 2008, 07:23:06 »

Widzę, że konkurencja rośnie.  Wink Niedługo wracam do zdrowia i do pracy. La lolito, chcesz nadal ten kołnieżyk, czy nie? Co prawda nie jestem w Poznaniu, ale mój chłopak może Ci go wysłać w każdej chwili.
La Lolita Rock Diva
Gość
« Odpowiedz #80 : Marzec 13, 2008, 07:32:42 »

Tak,chce.Pisałam smsa do ciebie o prozbe podania konta,ale nie odpisałas chyba.< wiec poszłam do sklepu i wydałam przeznaczone pieniadze na kosmetyki>,ale jak tylko mi je podasz odrazu wpłace pieniadze  Smiley
Klaudynka
Hero Member

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #81 : Marzec 18, 2008, 04:29:32 »

Nie dostałam esemesa. >.< Nr konta zaraz podam przez prywatną wiadomość. ^^
Niamey
Newbie
*

« Odpowiedz #82 : Październik 26, 2010, 02:42:31 »

Chciałabym się zapytać, kto aktualnie podjąłby się w Warszawie uszycia sukienki?
Sariel
Hero Member

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #83 : Październik 26, 2010, 03:56:56 »

jeśli chodzi o dodatki - kokardy, spineczki, kołnierzyki, kolczyki... z ubrań bez najmniejszego problemu uszyję spódnice;p większość rzeczy mogę bez większych problemów stworzyć, jak ktoś jest zainteresowany to proszę pisać :3
Itonia
Hero Member

Zobacz profil WWW Email
« Odpowiedz #84 : Październik 26, 2010, 07:05:57 »

Zależy jaka by to miała być sukienka - nie mam za dużo czasu. Ale napewno spokojnie moge szyć sukienki, spódniczki, bluzki, koszulki, bolerka, skarpetki z koronkowym wykończeniem, heddressy.

Kontakt przez PM ; )

Nie gryze : 3

Gothic Lolita and...   her strawberry <3
Ninka
Jr. Member
**

jdurys@gmail.com
Zobacz profil Email
« Odpowiedz #85 : Listopad 04, 2010, 09:25:17 »

Ja się przymierzam, dodatki jak najbardziej, chociaż raczej po prostu nie opłaca się to, chyba że szyje się sukienki i pełnowartościowe ciuchy. A ja tego na razie nie czynię, w każdym razie nie dla innych.

Dziewczyny sprzedające, a ja o tym myślałam, i jeśli wyda się ok. 50 zł na materiały i drugie tyle na trim (koronki i dodatki), a ceny mogą tak wyglądać w momencie w którym kupujemy detalicznie- to przecież cena za robociznę to drugie tyle co za materiały- spódniczki wychodzą po 200 zł spokojnie.

Powodzenia każdej przyszłej szwaczce Smiley
elluin
Global Moderator
Hero Member

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #86 : Listopad 04, 2010, 09:42:22 »

To trzeba umieć szukać tanich a dobrych materiałów i szybko szyć. Ja szyję większość spódnic w granicach 60-100zł, droższe mogą być z aksamitu, importowanych tkanin, z bardzo dużą ilością koronek, czy skomplikowane. A z doświadczenia wiem, że większość osób woli prostsze rzeczy.

A przecież na dodatkach się najlepiej zarabia, nie rozumiem dlaczego miałoby się nie opłacać? O_o

Ninka
Jr. Member
**

jdurys@gmail.com
Zobacz profil Email
« Odpowiedz #87 : Listopad 06, 2010, 07:11:27 »

Mi się zawsze wydawało, że te wstążeczki itp. są najdroższe, nawet w hurtowniach- na dodatek ile mogę szyć tego samego- i ile może być osób, które kupią kokardkowy headdress? Wydaje mi się, że masz rację, tylko trzeba by kupować w ilościach hurtowych, albo robić bardzo sporo.

Za 60 zł ile wychodzi zysku, jeśli spódnica jest b.prosta?
elluin
Global Moderator
Hero Member

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #88 : Listopad 06, 2010, 11:51:28 »

Ja za wstążki 6mmx27m płacę 3zł, a wiem że można kupić jeszcze taniej... ale owszem, czasami zdarza mi się też kupować dodatki w zwykłej pasmanterii i też nieraz przepłacam Tongue
Headdressów jak do tej pory uszyłam około 40, każdy inny i cały czas dobrze się sprzedają. Cały czas wymyślam coś nowego, wynajduję nowe dodatki i kombinuję jak tylko się da Smiley

A o zarobkach się nie rozmawia publicznie Wink po prostu powiem tyle, że mi się to opłaca.

Strony: 1 ... 4 5 [6]
  Drukuj  

Skocz do:  

Development, Design, Writing and Emigration Blog

Q2 - Reading

Spore - evolucja wcielona?

Sleepless nights because of your cat? Read this to get some rest

Having problems with your cat? Check out this guide!