|
La Lolita Rock Diva
Gość
|
 |
« : Grudzień 15, 2007, 04:37:06 » |
|
miałam sie wybrac do krawcowej,ale nie moge nigdzie dostac materiałow,a chciałam sie dowiedziec czy ktoras z was robi jakies dodatki na zamowienie np takie cos jakie widziałam na victorian maiden - http://www.victorianmaiden.com/beth/catalogue/outer/tipet/01.jpg
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
kasiotfur
|
 |
« Odpowiedz #1 : Grudzień 15, 2007, 06:17:17 » |
|
ja mysle, ze moglabym cos podobnego przygotowac. Mam nawet biale futerko w domu. Tylko musze sie zastanowic ile to by moglo kosztowac.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
La Lolita Rock Diva
Gość
|
 |
« Odpowiedz #2 : Grudzień 15, 2007, 06:19:31 » |
|
o jak miło ^^* zastanow sie prosze 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Klaudynka
|
 |
« Odpowiedz #3 : Grudzień 16, 2007, 02:24:00 » |
|
Kasio była pierwsza, ale ja chyba mam ostatnio nadmiar wolnego czasu, więc jakby co, to też mogę się pobawić...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
kasiotfur
|
 |
« Odpowiedz #4 : Grudzień 16, 2007, 03:35:47 » |
|
ja wlasnie mam deficyt czasu i dlatego sie zastanawiam, wiec jesli ty go masz, to spoko, nie ma sprawy Tuethan 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Chester
|
 |
« Odpowiedz #5 : Grudzień 16, 2007, 11:21:24 » |
|
Ja jak już wcześniej Ci mówiłam, chętnie bym się tego podjęła. Niestety z braku czasu (matura = ="), nie mogę nawet własnych projektów dokończyć _ _" Ale jeśli będziesz cierpliwa z innymi rzeczami i poczekasz do wakacji to bardzo chętnie ^^
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
La Lolita Rock Diva
Gość
|
 |
« Odpowiedz #6 : Grudzień 16, 2007, 01:46:28 » |
|
poczekam - poczekam 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Klaudynka
|
 |
« Odpowiedz #7 : Grudzień 16, 2007, 09:55:24 » |
|
Aha, ok.  Um nie chciałabym nikomu wchodzić w paradę. Po prostu jeżeli coś uszyję to dam znać, a jeżeli ktoś inny też to zrobi, to cóż, będzie większy wybór. ^^' La Lolita, a miałaś na myśli tylko ten kołnierzyk, czy coś jeszcze?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Klaudynka
|
 |
« Odpowiedz #9 : Grudzień 17, 2007, 10:44:28 » |
|
Te zdjęcia strasznie jesne, ale chyba się nie mylę, czepeczek i podwiązki, tak? Z tym kołnierzykiem, to bym musiała poszukać odpowiedniego futerka, a jeżeli chodzi o sukienkę, to jeszcze kwestia rozmiaru i doboru materiału, tak poza tym, to nie ma sprawy. 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
La Lolita Rock Diva
Gość
|
 |
« Odpowiedz #10 : Grudzień 17, 2007, 11:12:23 » |
|
ja specyficzne wymiary xD moge ci podac jak sie zmierze xD a tak czepeczek i mankieciki,tak tak ^^*
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Pacynka
|
 |
« Odpowiedz #11 : Grudzień 18, 2007, 12:53:13 » |
|
Tuethan, a dałoby radę coś takiego:  w standardowym rozmiarze 36; tylko ten płaszczyk, bez spodu (mam więcej zdjęć, w tym i szczególy)
|
|
|
|
« Ostatnia zmiana: Grudzień 18, 2007, 12:54:54 wysłane przez Pacynka »
|
|
Landrynkolandia pełna cukierków
|
|
|
|
Klaudynka
|
 |
« Odpowiedz #12 : Grudzień 18, 2007, 01:51:48 » |
|
No generalnie myślę, że tak, co prawda nie jestem pewna, jak to jest tam z tyłu rozwiązane, ale coś tam pokombinuję. No i jeszcze kwestia materiału, z którego to ma być bo takiego samego to się przecież nie znajdzie. No i termin, nie chciałabym się zobowiązywać na jakieś bliskie terminy, bo u mnie to różnie bywa, zwłaszcza, że jestem chora.
|
|
|
|
« Ostatnia zmiana: Styczeń 05, 2008, 06:22:26 wysłane przez Tuethan »
|
|
|
|
|
|
Pacynka
|
 |
« Odpowiedz #13 : Grudzień 18, 2007, 08:39:37 » |
|
z tyłu to jest uszyty prosto, te falbanki itd. to są podpinane guziczkami; materiał, wiadomo sama bym wybrała ( i tak chciałabym pewnie czarny); co do terminu i innych ustaleń to nie w tej chwili  , teraz to się bardziej orientacyjnie pytałam czy da radę; jak będę pewna i miała fundusze to się odezwę na PW; jeszcze jedno pytanie: ogólnie to jestem wymiarowa (w biuście tylko można dodać te 2 cm dla pewności) ale czy da się tak uszyć bez przymiarek? lalką nie jestem i chciałabym móc ruszyć ręką 
|
|
|
|
|
|
Landrynkolandia pełna cukierków
|
|
|
|
Klaudynka
|
 |
« Odpowiedz #14 : Grudzień 18, 2007, 12:36:13 » |
|
Generalnie, to się da, po prostu rysuję wykrój wg Twoich wymiarów i powinnio być w miarę ok. Choć oczywiście zawsze lepiej przymierzyć. Gybyby coś nie było ok, to mogłabyś mi odesłać i bym to poprawiła. Dlatego wolałabym sama płacić za materiał, żeby się nie okazało potem, że coś nie wyszło z mojej winy i nie da się poprawić, a twój materiał został zniszczony.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|