Witamy, Gość. Zaloguj się, lub zarejestruj proszę.

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji

Aktualności: Zapraszamy do dyskusji! Smiley

Czy ktos z forum szyje dodatki na zamowienie?

Strony: [1] 2 3 ... 6
  Drukuj  
Autor Wątek: czy ktos z forum szyje dodatki na zamowienie?  (Przeczytany 6483 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przeglądają ten wątek.
La Lolita Rock Diva
Gość
« : Grudzień 15, 2007, 04:37:06 »

miałam sie wybrac do krawcowej,ale nie moge nigdzie dostac materiałow,a chciałam sie dowiedziec czy ktoras z was robi jakies dodatki na zamowienie np takie cos jakie widziałam na victorian maiden - http://www.victorianmaiden.com/beth/catalogue/outer/tipet/01.jpg
kasiotfur
.~*EMPEROR*~.
Administrator
Hero Member

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #1 : Grudzień 15, 2007, 06:17:17 »

ja mysle, ze moglabym cos podobnego przygotowac. Mam nawet biale futerko w domu. Tylko musze sie zastanowic ile to by moglo kosztowac.

La Lolita Rock Diva
Gość
« Odpowiedz #2 : Grudzień 15, 2007, 06:19:31 »

o jak miło ^^* zastanow sie prosze Smiley
Klaudynka
Hero Member

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #3 : Grudzień 16, 2007, 02:24:00 »

Kasio była pierwsza, ale ja chyba mam ostatnio nadmiar wolnego czasu, więc jakby co, to też mogę się pobawić...
kasiotfur
.~*EMPEROR*~.
Administrator
Hero Member

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #4 : Grudzień 16, 2007, 03:35:47 »

ja wlasnie mam deficyt czasu i dlatego sie zastanawiam, wiec jesli ty go masz, to spoko, nie ma sprawy Tuethan Smiley

Chester
Hero Member

<3 Psycho fashion designer <3

czesterfield@hotmail.com
Zobacz profil WWW Email
« Odpowiedz #5 : Grudzień 16, 2007, 11:21:24 »

Ja jak już wcześniej Ci mówiłam, chętnie bym się tego podjęła. Niestety z braku czasu (matura = ="), nie mogę nawet własnych projektów dokończyć _ _"
Ale jeśli będziesz cierpliwa z innymi rzeczami i poczekasz do wakacji to bardzo chętnie ^^
La Lolita Rock Diva
Gość
« Odpowiedz #6 : Grudzień 16, 2007, 01:46:28 »

poczekam - poczekam  Smiley
Klaudynka
Hero Member

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #7 : Grudzień 16, 2007, 09:55:24 »

Aha, ok. Smiley Um nie chciałabym nikomu wchodzić w paradę. Po prostu jeżeli coś uszyję to dam znać, a jeżeli ktoś inny też to zrobi, to cóż, będzie większy wybór. ^^' La Lolita, a miałaś na myśli tylko ten kołnierzyk, czy coś jeszcze?
La Lolita Rock Diva
Gość
« Odpowiedz #8 : Grudzień 17, 2007, 08:07:42 »

miałam na mysli jeszcze pare dodatkow podobnych do :
1http://www.babyssb.co.jp/shopping/head/130979/130979-ww.jpg
2.http://www.babyssb.co.jp/shopping/and/131801/131801-p.jpg
3.sukienke,ale to chyba zbyt trudna rzecz tym ponekam kerawcowa,tym razem inna - tylko materiał w kwiotki trudno mi spotkac xD http://www.babyssb.co.jp/shopping/jumper/131253/131253-l.jpg
i to tyle jak narazie xD reszte moich wymyslonych zachcianek sama probuje sobie stworzyc lub nekac krawcowe nieswiadome tego co je czeka xP i raczej co do sukienke lub czegos w tym stylu,to poczekam jak moze Chester zda mature ^^*
Klaudynka
Hero Member

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #9 : Grudzień 17, 2007, 10:44:28 »

Te zdjęcia strasznie jesne, ale chyba się nie mylę, czepeczek i podwiązki, tak? Z tym kołnierzykiem, to bym musiała poszukać odpowiedniego futerka, a  jeżeli chodzi o sukienkę, to jeszcze kwestia rozmiaru i doboru materiału, tak poza tym, to nie ma sprawy.  Grin
La Lolita Rock Diva
Gość
« Odpowiedz #10 : Grudzień 17, 2007, 11:12:23 »

ja specyficzne wymiary  xD moge ci podac jak sie zmierze xD a tak czepeczek i mankieciki,tak tak ^^*
Pacynka
Hero Member

różowo mi

« Odpowiedz #11 : Grudzień 18, 2007, 12:53:13 »

Tuethan, a dałoby radę coś takiego:

w standardowym rozmiarze 36; tylko ten płaszczyk, bez spodu (mam więcej zdjęć, w tym i szczególy)
« Ostatnia zmiana: Grudzień 18, 2007, 12:54:54 wysłane przez Pacynka » Zapisane

Landrynkolandia pełna cukierków
Klaudynka
Hero Member

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #12 : Grudzień 18, 2007, 01:51:48 »

No generalnie myślę, że tak, co prawda nie jestem pewna, jak to jest tam z tyłu rozwiązane, ale coś tam pokombinuję. No i jeszcze kwestia materiału, z którego to ma być bo takiego samego to się przecież nie znajdzie. No i termin, nie chciałabym się zobowiązywać na jakieś bliskie terminy, bo u mnie to różnie bywa, zwłaszcza, że jestem chora.
« Ostatnia zmiana: Styczeń 05, 2008, 06:22:26 wysłane przez Tuethan » Zapisane
Pacynka
Hero Member

różowo mi

« Odpowiedz #13 : Grudzień 18, 2007, 08:39:37 »

z tyłu to jest uszyty prosto,  te falbanki itd. to są podpinane guziczkami; materiał, wiadomo sama bym wybrała ( i tak chciałabym pewnie czarny); co do terminu i innych ustaleń to nie w tej chwili Smiley, teraz to się bardziej orientacyjnie pytałam czy da radę; jak będę pewna i miała fundusze to się odezwę na PW;
jeszcze jedno pytanie: ogólnie to jestem wymiarowa (w biuście tylko można dodać te 2 cm dla pewności) ale czy da się tak uszyć bez przymiarek?
lalką nie jestem i chciałabym móc ruszyć ręką Wink

Landrynkolandia pełna cukierków
Klaudynka
Hero Member

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #14 : Grudzień 18, 2007, 12:36:13 »

Generalnie, to się da, po prostu rysuję wykrój wg Twoich wymiarów i powinnio być w miarę ok. Choć oczywiście zawsze lepiej przymierzyć. Gybyby coś nie było ok, to mogłabyś mi odesłać i bym to poprawiła. Dlatego wolałabym sama płacić za materiał, żeby się nie okazało potem, że coś nie wyszło z mojej winy i nie da się poprawić, a twój materiał został zniszczony.

Strony: [1] 2 3 ... 6
  Drukuj  

Skocz do:  

Development, Design, Writing and Emigration Blog

Q2 - Reading

Spore - evolucja wcielona?

Sleepless nights because of your cat? Read this to get some rest

Having problems with your cat? Check out this guide!