|
HES
Gość
|
 |
« : Listopad 27, 2007, 03:36:30 » |
|
właśnie dzisiaj znalazłem tę stronę. te gorsety są mega świetne!!! wydają się być naprawdę dobrej jakości. cena może na początek straszy ale myślę że nie jest AŻ tak źle. enjoy www.sexycorsets.euja chę wszystkie ;___; z tego co się orientuję są to gorsety polskiej firmy silter robiące ciuchy dla Devil Angels ( http://www.devilangels.home.pl/)
|
|
|
|
« Ostatnia zmiana: Listopad 27, 2007, 03:50:22 wysłane przez Rudi Hes »
|
|
|
|
|
|
|
|
kasiotfur
|
 |
« Odpowiedz #1 : Listopad 27, 2007, 05:43:22 » |
|
ooooo fajnie fajnie. coraz bardziej sie za gorsetem rozgladam porzadnym, ale boje siebez przymierzenia arg  ale czy ja jestem slepa czy maja tylko gorsety 'podbiustne'
|
|
|
|
« Ostatnia zmiana: Listopad 27, 2007, 05:45:34 wysłane przez kasiotfur »
|
|
|
|
|
|
Klaudynka
|
 |
« Odpowiedz #2 : Listopad 27, 2007, 05:49:03 » |
|
Aaaaaa! *.* Tylko ciemu to takie drogie? v.v
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
La Lolita Rock Diva
Gość
|
 |
« Odpowiedz #3 : Listopad 27, 2007, 05:59:53 » |
|
a mi ise takie gorsety nie przypadaja do gustu ... sa zabardzo w stylu ero lolit - moim zdaniem -
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Sumire
|
 |
« Odpowiedz #5 : Listopad 27, 2007, 06:07:38 » |
|
Te gorsety sa do niczego. Wygladają bardzo stabilnie ale kiedy zapytałam sie jakie fiszbiny zostały w nich uzyte usłyszałam że PLASTIKOWE - -'
|
|
|
|
|
|
Nie ma potrzeby się tym krępować, Spock. To zdarza się ptaszkom i pszczółkom.
Ptaki i pszczoły nie są Wolkanami, kapitanie.
|
|
|
|
kasiotfur
|
 |
« Odpowiedz #6 : Listopad 27, 2007, 06:09:58 » |
|
uuuuuu no to FAIL. Ale za to te z linka ktory ja podalam maja stalowe fiszbiny. ach... sa bardzo drogie... ale taki gorset, szczegolnie w neutralnym  czarnym, to calkiem moze dobra inwestycja XD
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Sumire
|
 |
« Odpowiedz #7 : Listopad 27, 2007, 06:13:00 » |
|
mryyyyy... piekne są *.* i dosyc zróżnicowane
Zdecydowanie dobra ^^
|
|
|
|
|
|
Nie ma potrzeby się tym krępować, Spock. To zdarza się ptaszkom i pszczółkom.
Ptaki i pszczoły nie są Wolkanami, kapitanie.
|
|
|
|
Klaudynka
|
 |
« Odpowiedz #8 : Listopad 27, 2007, 06:15:43 » |
|
Ciężko teraz o metalowe fiszbiny. v.v' Mimo to, widxiałam kiedyś dziewczynę w gorsecie z tego pierwszego linka i na żywo też wyglądał dobrze. Te z drugiego linka zdecydowanie mrrrryyy! *.* Ale z drugiej strony 300$ za satynowy gorset? Nawet biorąc pod uwagę te metalowe fiszbiny to drogo. To już nie lepiej uszyć tu w kraju, na miarę? La Lolita, po raz kolejny mnie rozwaliłaś. XD
|
|
|
|
« Ostatnia zmiana: Listopad 27, 2007, 06:20:23 wysłane przez Tuethan »
|
|
|
|
|
|
kasiotfur
|
 |
« Odpowiedz #9 : Listopad 27, 2007, 06:17:52 » |
|
nie watpie, ze te gorsety z pierwszego moga na kims dobrze wygladac, ale raczej nie sciagna mocno, tylko beda troche jak bluzka.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Klaudynka
|
 |
« Odpowiedz #10 : Listopad 27, 2007, 06:23:19 » |
|
Wiesz, ja bym w ogóle nie traktowała czegoś, co było kupione gotowe, a nie dostosowane indywidualnie, inaczej niż jak bluzkę i nie ściągałabym za mocno. Można sobie zdeformować sylwetkę.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
kasiotfur
|
 |
« Odpowiedz #11 : Listopad 27, 2007, 06:25:24 » |
|
a moze o to chodzi?  ale serio, to mysle, ze przy tych wiekszych firmach, stalowe fiszbiuny, podajesz im wymiary itd, to mozna
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Pacynka
|
 |
« Odpowiedz #12 : Listopad 27, 2007, 06:34:26 » |
|
gorsety z sexycorsets.com można kupić na allegro: http://www.allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=139449były raz wykorzystane do sesji zdęciowej, a cena spadła znacznie. już jakiś czas temu znalazłam ten sklep i musze przyznać, że mi osobiście te gorsety się podobają. a przecież nie zawsze trzeba się zaciskać tak aby uniemożliwić oddychanie 
|
|
|
|
|
|
Landrynkolandia pełna cukierków
|
|
|
|
najeli
|
 |
« Odpowiedz #13 : Listopad 27, 2007, 06:56:28 » |
|
tylko problem z plastikiem jest Pinku nie tylko taki ze sie scisnac nie da, ale ze pojednym zalozeniu dluzszym gorset jest do wywalenia albo wymiany fiszbin bo sa powyginane...
|
|
|
|
|
|
upon the Bosh - like world...
|
|
|
|
Klaudynka
|
 |
« Odpowiedz #14 : Listopad 27, 2007, 06:56:56 » |
|
Byłam na takim wykładzie dotyczącym gorseciarstwa i bieliźniarstwa i tam stanowczo odradzali kupowanie gorsetów gotowych, lub szycie u ludzi którzy nie są w tym kierynku specjalnie wyszkoleni, tzn. u zwykłej krawcowej, nie u gorseciarki. Oczywiście trzeba odróżnić tu gorset, od zwykłego topu o gorsetowym kroju, który właśnie traktujemy jak bluzkę i który, jeżeli ma fiszbiny, to właśnie miękkie, plastikowe. Chodzi o to, że każda z nas ukształtowana jest trochę inaczej. A to ma kręgosłup trochę skrzywiony, a to jedną łopatkę bardziej wystającą, a to biust specyficznie ukształtowany lub o nietypowm rozmiarze. Zawodowa gorseciarka dostosuje gorset do tych drobnych nietypowości i nie tylko nie zaszkodzi, ale co nieco pomoże skorygować. A taki anonimowy, seryjny producent nie tylko nie ma szans dostosować się do indywidualnego kształtu naszego ciała, ale i często nie przejmie się tym, że gorset np. z jednej strony ściska odrobinę bardziej, niż z drugiej, albo fiszbina jest troszeczkę skrzywiona. W takim wypadku, metalowe fiszbiny mogą być bardziej wadą, niż zaletą. Można sobie zdeformować biust, albo kręgosłup. Oczywiście to wszystko teoria, jeżeli nosimy swój gorset sporadycznie, ot, na wielkie wyjścia, kilka razy do roku, a poza tym dbamy o sylwetkę, to nie sądzę, aby stała się jakaś straszna krzywda. Pamiętajcie o tym. Btw.: Pan, który jest autorytetem w branży krawieckiej i bieliźniarskiej i który napisał o tym wiele książek, poleca, aby, jeżeli już musimy kupować sobie staniki produkowane seryjnie, to niech to będzie produkcja amerykańska, np. Triumph, ponieważ mają tam zupełnie inne normy dotyczące produkcji i są to o wiele lepsze normy, niż europejskie, które mogą być nawet szkodliwe i mają być zmienione.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|