Witamy, Gość. Zaloguj się, lub zarejestruj proszę.

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji

Aktualności: Zapraszamy do dyskusji! Smiley

Japonskie sklepy sprzedajce za granice

Strony: 1 2 [3] 4 5 ... 12
  Drukuj  
Autor Wątek: Japonskie sklepy sprzedajce za granice  (Przeczytany 17694 razy)
Pacynka
Hero Member

różowo mi

« Odpowiedz #30 : Grudzień 12, 2007, 06:04:36 »

nie chcesz wiedzieć Wink wierz mi...

Landrynkolandia pełna cukierków
Ribbon
Hero Member

アリーナ

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #31 : Grudzień 12, 2007, 06:13:29 »

Ja tez jestem ciekawa ^^...
Lilcia
Hero Member

Zobacz profil WWW Email
« Odpowiedz #32 : Grudzień 12, 2007, 06:52:41 »

Pacynka!!! jak przebiega to cale zamawianie? zamawianie mailowo nie ma sensu (z baby)

myslalam ze jak przekrocze 2000zl to od razu odpisza i wogule...a tu? -__-''' ech!

Lilcia
Hero Member

Zobacz profil WWW Email
« Odpowiedz #33 : Grudzień 12, 2007, 07:43:10 »

no i jak jej podac wymiary?

Pacynka
Hero Member

różowo mi

« Odpowiedz #34 : Grudzień 12, 2007, 07:49:19 »

przecież ciuszki lolicie są tylko w jednym rozmiarze Wink sprawdzasz na stronie i jeśli wymiary pasują to zamawiasz, a jeśli nie to szukasz czegoś innego. ja w ogóle nie podawałam wymiarów.

pewnie jakbyś zamawiała nawet za 2 milony to też by olali, oni po prostu NIE ODPISUJĄ na maile i tyle.
prawdopodobnie odpisują tylko na te po japońsku i jeśli zamówienie ma być wysłane na terenie Japonii.
trzeba się z tym pogodzić i skorzystać shopping service. w tym przypadku musimy się niestety liczyć z prowizją (min 10 % od całkowitej wartości zamówienia) i z opłatą za paypal fee (całość przesyłanej kwoty, czyli koszt zakupów+prowizja mnożysz przez 1.04 chyba), bo tak jak ja na przykład mogłam zapłacić tylko paypalem- innej opcji nie było do wyboru.

jeśli coś jest zamawiane przez osobę prowadzącą shopping service przez internet tzn. nie idzie prosto do sklepu i kupuje (czasami jest to niemożliwe) to dochodzi jeszcze koszt przesyłki na terenie JP (mały, na szczeście, a przy większych zamówieniach często go w ogóle nie ma) i jakaś dziwaczna opłata COD- nie pytać się, nie wiem o co chodzi do tej pory (ale z tego co zrozumiałam wertując net to nie zawsze jest).

Prawda jest taka, że Rebecca która załatwiała moje zakupy wszystko mi zawsze dokładnie pisała, podliczała mnie itd. więc jakby były jakieś kompikacje/niejasności to wydaje mi się, że to shopping service powinien pomóc i napisać co i jak bo w końcu to oni się na tym znają.
Gdy już przesłałam pieniążki to Rebecca poszła do sklepu BABY i kupiła to o co prosiłam.
Jak wszystko miała i mogła zważyć to podała mi kwotę, którą miałam zapłacić za przesyłkę.
Zapłaciłam i po kilku dniach dostałam do domku Cheesy
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 03, 2008, 09:52:07 wysłane przez Pacynka » Zapisane

Lilcia
Hero Member

Zobacz profil WWW Email
« Odpowiedz #35 : Grudzień 12, 2007, 08:03:38 »

jeden rozmiar?! to niby z meta szyli na moja miare?! (prosili o wymiary- dokladne).
patrzac tez na lolity amerykanskie (z tego spotkania...) nie moze byc 1 rozmiar ;P
danke Smiley

Pacynka
Hero Member

różowo mi

« Odpowiedz #36 : Grudzień 12, 2007, 08:26:42 »

nie kojarzę, żeby jakiś japoński sklep miał rozmiarówkę do wyboru (Candy Violet ma ale to sklep z U.S), zobacz sobie na opisy przedmiotów, wszędzie są tylko wymiary do jednego rozmiaru- nie można sobie wybierać. Meta też tak ma, nawet na ich stronie jest napisane jak wół "we have olny one size". Pewnie chcieli znać Twoje wymiary tak dla pewności, na zasadzie troski o klienta Smiley
Jeden rozmiar jednym rozmiarem ale tak naprawdę to wymiary np. sukienek z BABY są różne, jedne trochę większe inne trochę mniejsze. Jak nie mają suwaka tylko gumeczki to regulacja jest dosyć duża (nawet osoba z większymi wymiarami się zmieści). Ogólnie do wyboru jest jeden rozmiar (jak nie pasuję to zamawiasz inną rzecz).

Mada
Hero Member

聖なる美学

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #37 : Grudzień 12, 2007, 10:25:15 »

Jeeej, ale sliczne!!!! \(**_____**)/
Postnij koniecznie jakies zdjecia jak sie prezentujesz w tej sukieneczce!! (*_*) Moze byc na pupe.jp, hihi Cheesy
Strasznie sie ciesze ze moglam ci pomoc i ze shopping service poszedl tak samo dobrze jak mi! :DD Jak tylko odloze pieniadze na drugi semestr studiow to tez sobie cos kupie.... xDDD
Gratuluje :3

Lilcia, jezu, co ty za bzdury wypisujesz... xDDD Jak to sklep ma pytac cie o wymiary i szyc dla kazdego klienta na maire..? xD W Meta maja czesto rozne rozzmiary, wiec moze spytali cie o wymiar zeby wyslac ci tez odpowiedni, ale nie wiem, zwykle tak chyba nie robia. A w sklepach z lolicimi ubraniami w JP jest zazwyczaj jeden rozmiar, japonska 9, w ktora zmiesci sie i niezawysoka i w miare szczupla Europejka. Wink

« Ostatnia zmiana: Grudzień 12, 2007, 10:38:46 wysłane przez Mada » Zapisane
Klaudynka
Hero Member

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #38 : Grudzień 12, 2007, 11:59:05 »

Pacynka: Eee, to jeszcze nie tak źle.  Wink Jak tak napisałaś, że nie chcem wiedzieć, to myślałam, że gorzej. XD
Mada: A możesz wyjaśnić, co to znaczy nie za wysokiej? Bo ja np. mam 165 cm, to chyba nawet jak na japońskie standardy nie jest jakiś wybitny wzrost, co?
najeli
Hero Member

czerwony kapturek

Zobacz profil WWW Email
« Odpowiedz #39 : Grudzień 13, 2007, 12:08:24 »

ja tam z zalozenia nie licze nawet ze sie w cos japonskiego zmieszcze... :/ japonki nie maja pupy i biustu Tongue

upon the Bosh - like world...
Pacynka
Hero Member

różowo mi

« Odpowiedz #40 : Grudzień 13, 2007, 09:04:06 »

na stronie Meta są zdjęcia modelek i zawsze podają ich wzrost, przeciętnie jest to około 160cm (myslę, że najbardziej te ciuszki pasować będą na osobę 155-165cm, ja mam 170cm i też dało radę ale wyższe osoby powinny mocno rozważyć model, który wybierają)

najeli>> akurat pupa to nie problem chyba, ważne żeby mieć szczupłą talię; z biustem może być problem przy sukienkach z suwakiem (ale ja noszę 70C-grrr i się zapiełam), przy gumeczkach to i potężny biust się zmieści (niektóre amerykanki ze spotkania były niezwykle hojnie obdarzone przez naturę), a przecież koszule szyte są na około 95cm w biuście, niektóre są jeszcze większe... no i od czego są gorsety? w naszym rozm.36 to prawie zawsze koszule są na mnie ciut za małe w biuście, więc się spłaszczam Smiley

Mada
Hero Member

聖なる美学

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #41 : Grudzień 13, 2007, 09:06:14 »

Mada: A możesz wyjaśnić, co to znaczy nie za wysokiej? Bo ja np. mam 165 cm, to chyba nawet jak na japońskie standardy nie jest jakiś wybitny wzrost, co?

Wydaje mi sie ze to kwestia gustu, bo jezeli spodnica jest za krotka, to znaczy ze dziewczyna jest za wysoka. Innym oczywiscie moze sie podobac wysooooka laska w spodnicy siegajacej jej ledwo do pol uda, ale wg. mie, to juz za wysoka. Ja mam 167 i moje spodnice siegaja mi do kolan, czyli jeszcze OK. Wink Na szczescie juz nie rosne~! xD

Hm, zawsze mozna kupic dluzsza spodnice! Typowo maja one 90cm dlugosci, ale np. Innocent Wold robi tez dluższe, 100cm dlugosci. Smiley

PS. Jak na sredni japonski wzrost u dziewczyn, jestes wysoka. Wink
najeli
Hero Member

czerwony kapturek

Zobacz profil WWW Email
« Odpowiedz #42 : Grudzień 13, 2007, 10:49:20 »

wiesz Pacynka, ja mam po prostu nazwijmy to bardzo "pin upowa" figure ;P

bardzo waska talia, okragla pupa i biust 75D... (i 170 wzrostu)
normalnych ciuchow w polsce nie moge na siebie kupic, a co dopiero japonskie... wszystko mi albo za male w biuscie, albo robi mi sie wor w talii, albo pupy nie moge wcisnac itp. mam w talii rozmiar 36, w pupe 38 a biust conajmniej 40...

takze zdecydowanie nie jestem w stanie zalozyc na siebie czegos na drobna, smukla japoneczke Sad

z japonskich sklepow zostaly dla mnie tylko dodatki Tongue

upon the Bosh - like world...
La Lolita Rock Diva
Gość
« Odpowiedz #43 : Grudzień 13, 2007, 09:42:43 »

a co w takim razie a rozmiarowki sa w butiku BssB w Paryżu?
Pacynka
Hero Member

różowo mi

« Odpowiedz #44 : Grudzień 13, 2007, 09:57:48 »

tak, jeden rozmiar do wyboru Tongue przecież to są dokładnie te same rzeczy, które sprzedają w Japonii, różnica polega tylko na tym, że do Paryża jest bliżej... nie spodziewałaś się chyba, że w Europie to nagle całą rozmiarówkę zrobią?

Strony: 1 2 [3] 4 5 ... 12
  Drukuj  

Skocz do:  

Development, Design, Writing and Emigration Blog

Q2 - Reading

Spore - evolucja wcielona?

Sleepless nights because of your cat? Read this to get some rest

Having problems with your cat? Check out this guide!