|
Mada
|
 |
« : Listopad 15, 2007, 01:41:46 » |
|
Chcialbym zeby na konwentach w Polsce wygladalo to podobnie!! konwent PMX, na ktorym byl "kacik" dla lolit i przyjechaly projektantki Angelic Pretty na spotkanko (oczywiscie platne). Jak dla mnie dziewczyny swietnie sie poubieraly~ *^^* Zazdroszcze im ze maja tyle pieknych ubran~~~~~ *sigh* http://community.livejournal.com/egl/10257520.html?#cutid1PS. Dawajcie wiecej swoich zdjec!
|
|
|
|
« Ostatnia zmiana: Lipiec 08, 2009, 03:01:19 wysłane przez Mada »
|
|
|
|
|
|
|
|
La Lolita Rock Diva
Gość
|
 |
« Odpowiedz #1 : Listopad 15, 2007, 05:17:06 » |
|
to ja tez chce zaprosic projektantow japonskich firm - ile by to wynosiuło? a te ubranko na tych pulchnych lolach tez sa z angellic pretty?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
pinku
|
 |
« Odpowiedz #2 : Listopad 15, 2007, 05:22:20 » |
|
Pewnie wyjdę na zrzędę (q.q) ale jakoś wcale mnie nie zachwycają panny na zdjęciach. Większość sukienek fajna, ale to chyba raczej zasługa projektantów (bo stroje wyglądają na kupne-oryginalne, a nie ręcznie kombinowane). Co gorsze, sporo strojów dość nędznie skomponowanych. Złote buty do biało-różowej sukienki, czarne buty i czarne podkolanówki do biało-niebieskiej góry, spódniczka przynajmniej rozmiar za mała na noszącą ją dziewczyne... IMO Nasze krajowe lolity prezentują się dużo lepiej, choćby panna Chesterzyca z koleżanką (binokl i laska były cudne) na ostatniej B.A.C.E, o Sumire i Cesarzowej nie wspominając (ale wazelina wyszła x.x')
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
La Lolita Rock Diva
Gość
|
 |
« Odpowiedz #3 : Listopad 15, 2007, 05:52:59 » |
|
fakt lekki brak dobierania strojow według kolorow i lekki brak gusta wychodzi na jaw,ale kilka ubranek mi ise podobało,moze wameryce wiecej sie zarabia i one mogły sobie pozwolic na zakup ubranek,a my jestesmy orginalne i sobie same wszystko robimy i przerabiamy<przynajmiej teoretycznie>
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
kasiotfur
|
 |
« Odpowiedz #4 : Listopad 15, 2007, 06:13:40 » |
|
mi sie najbardziej podoba.. ilosc  to wspaniale ze tylu osobom chce sie w to bawic  ach ach inspirujace  pinku >> O/////O
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Lilcia
|
 |
« Odpowiedz #5 : Listopad 15, 2007, 06:30:09 » |
|
grube loliry wygladaja strasznie O.O średnio...a ubieraja sie w wiekszosci fatalnie....>.< znalazlam na fotkach moja torebke 
|
|
|
|
« Ostatnia zmiana: Listopad 15, 2007, 07:06:54 wysłane przez Lilcia »
|
|
|
|
|
|
La Lolita Rock Diva
Gość
|
 |
« Odpowiedz #6 : Listopad 15, 2007, 07:11:06 » |
|
no ale to nieich wina,choc mogłoby nie zakładac yak obcisłych sukienek ...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Klaudynka
|
 |
« Odpowiedz #7 : Listopad 15, 2007, 07:57:29 » |
|
Zgadzam się z Pinku. Co z tego, że owszem ciuszki ładne (zwłaszcza te wysokie, sznurowane, białe butki, chcę takie *_*), jak to tylko zasługa projektantów, żadnego własnego wkładu, w dodatku często przypadkowo dobrane różne części stroju. Mogłyby bardziej zadbać o wygląd całości, makijaż, fryzurę... No i przydałaby się odrobina samokrytycyzmu, ta jedna lolitka w białym outficie wygląda jak gigantyczna kula śniegowa. O_o Przy Japonkach większość Amerykanek prezentuje się marnie. Naprawdę nie sądzę, żebyśmy miały powody do kompleksów.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Chester
|
 |
« Odpowiedz #8 : Listopad 15, 2007, 08:10:21 » |
|
Ojojoj pinku-chan nic więcej nie mów, bo popadnę w samozachwyt >w< Osobiście jak większości tu zgromadzonych, nie za bardzo mi się podobały te fotki- szczególnie tej panny co mówiła do mikrofonu i miała różowy czepiek na głowie- wyglądała jakby go sobie na siłę założyła O_O Osobiście uważam, że stwierdzenie "Polak potrafi" znowu się poprawnie odnosi do nas- bo jeśli chcemy i się staramy to potrafimy zrobić takie rzeczy, że historia. A skoro potrafimy sobie z niczego uszyć, to co dopiero możemy zrobić z gotowcem ^^
A i jeszcze jedno- uznajcie mnie za dziwną, ale mnie naprzykład się padobają lole któe są przy kości. No bo spójrzcie- dziewczyna kulka i do tego dorzućcie jeszcze mnóstwo falban i koronek- nic tylko przytulić *^^*
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
La Lolita Rock Diva
Gość
|
 |
« Odpowiedz #9 : Listopad 15, 2007, 09:05:00 » |
|
hmm juz kiedys cos palnełam w temacie o puszystych lolach i nikt na moj temacik nie odpiosał,ale tez nie mam nic przeciwko tylko powinny nosic bardziej pasujace rzeczy lolicie ...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Pacynka
|
 |
« Odpowiedz #10 : Listopad 15, 2007, 09:22:02 » |
|
muszę przyznać, że kilka dziewczat nie urzekło, miały wszystko ładnie dobrane i pasowało to do ich typu urody; bezguści było niemało, niestety. też jestem ciekawa jak niektóre się wcisneły w te japońskie 9  bardzo ciekawa...
|
|
|
|
|
|
Landrynkolandia pełna cukierków
|
|
|
|
Chester
|
 |
« Odpowiedz #11 : Listopad 15, 2007, 09:22:39 » |
|
hmm juz kiedys cos palnełam w temacie o puszystych lolach i nikt na moj temacik nie odpiosał,ale tez nie mam nic przeciwko tylko powinny nosic bardziej pasujace rzeczy lolicie ...
Fakt- takie nawet może podchodzące pod hime z dodatkiem kilku halek więcej 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
La Lolita Rock Diva
Gość
|
 |
« Odpowiedz #12 : Listopad 15, 2007, 09:25:08 » |
|
moze miały szyte na zamowienie - chce byc mała,a nie wielka < co ma byc>
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Pacynka
|
 |
« Odpowiedz #13 : Listopad 15, 2007, 09:29:16 » |
|
część z nich NA PEWNO miała brandowe ubranka (poznaję już po wzorach  ), może miały później przerabiane...
|
|
|
|
|
|
Landrynkolandia pełna cukierków
|
|
|
|
|