|
Sousuke
|
 |
« Odpowiedz #30 : Maj 15, 2010, 12:31:15 » |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Sumire
|
 |
« Odpowiedz #31 : Maj 15, 2010, 07:31:38 » |
|
Interesujące. Na części czerwonej można jeszcze zrobić maleńkie kropeczki z czeklady- orzeszki.
|
|
|
|
|
|
Nie ma potrzeby się tym krępować, Spock. To zdarza się ptaszkom i pszczółkom.
Ptaki i pszczoły nie są Wolkanami, kapitanie.
|
|
|
|
Juka
|
 |
« Odpowiedz #32 : Maj 15, 2010, 12:23:25 » |
|
oh, wow! bardzoe fajnie to wyglada  i faktycznie, Sumire ma racje, jeszcze jakies kropeczki i bedzie super 
|
|
|
|
|
|
Does your depravity know no bounds?
|
|
|
|
najeli
|
 |
« Odpowiedz #33 : Maj 15, 2010, 12:35:13 » |
|
można by to zacząć od razu robić w tortownicy/takiej obręczy do biszkoptów. wtedy jak zastygnie zdejmujesz boki i nie ma problemu z wyciąganiem. ale koncepcja super!
|
|
|
|
|
|
upon the Bosh - like world...
|
|
|
|
Micchan
|
 |
« Odpowiedz #34 : Maj 16, 2010, 06:19:27 » |
|
Pomysł bardzo fajny, zaczyna mi się wydawać, że się powoli "wciągasz" w G&L 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Miyoshi-chan
|
 |
« Odpowiedz #35 : Maj 25, 2010, 03:28:20 » |
|
Co do tej truskawki.Można by z tego zrobić niezłe ciasto sprawdzony biszkopt krem i tp jak tam sie chce zwykły przepis na np truskawkowe ciasto tylko że na górę położyć tę galaretkę właśnie tak jak jest to zrobione i ciasto z pod spodu tak uformować jakoś te czekoladki-orzeszki i by było ok
|
|
|
|
|
|
Spocząć jako bezimienna. W sercu czuję pustkę
|
|
|
|
Lady Doll
|
 |
« Odpowiedz #36 : Sierpień 03, 2010, 03:52:00 » |
|
Ja mam przepis na pyszne mufinki z mango i łatwo się je robi(według mnie)- nawet nie trzeba mixera :> i jeszcze przepis na ciasto z galaretek- taki a la sernik na zimno :3 jak ktos chce to moge wysłac :>
|
|
|
|
|
|
I am the queen of porcelain dolls...
|
|
|
|
Manakawaii
|
 |
« Odpowiedz #37 : Sierpień 03, 2010, 07:02:38 » |
|
Ja mam przepis na pyszne mufinki z mango i łatwo się je robi(według mnie)- nawet nie trzeba mixera :> i jeszcze przepis na ciasto z galaretek- taki a la sernik na zimno :3 jak ktos chce to moge wysłac :>
ja poproszę ^^
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Sumire
|
 |
« Odpowiedz #38 : Sierpień 03, 2010, 11:57:47 » |
|
Po pierwsze - nie widze problemu aby te przepisy umieścić tutaj.
Po drugie- jak ktoś chce na emaila to niech pisze na pw
|
|
|
|
|
|
Nie ma potrzeby się tym krępować, Spock. To zdarza się ptaszkom i pszczółkom.
Ptaki i pszczoły nie są Wolkanami, kapitanie.
|
|
|
|
Lady Doll
|
 |
« Odpowiedz #39 : Sierpień 04, 2010, 10:21:48 » |
|
Po pierwsze - nie widze problemu aby te przepisy umieścić tutaj.
Po drugie- jak ktoś chce na emaila to niech pisze na pw
Ja tez nie ale nie wiedziałam czy ktos chce... wysle jak znajde ten przepis na mufinki...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Lady Doll
|
 |
« Odpowiedz #40 : Sierpień 04, 2010, 01:24:44 » |
|
"Ptasie mleczko"- to te ciasto na zimno
składniki: -mleko zagęszczone w puszce (najlepiej niesłodzone, bo galaretki sa słodkie), -galaretka czerwona, -galaretka pomarańczowa, -galaretka żółta, -galaretka zielona, -jakieś owoce nadajęce się do galaretki (np. truskawki, mandarynki, nektarynki. maliny, ananasy itp.) - bita śmietana,
-tortownica,
przygotowanie:
W 4 oddzielnych miskach robimy galaretki i czekamy aż ostygną. Kiedy ostygną do 3 dowolnych kolorow dodajemy mleko zagęszczone i mieszamy. Wlewamy 1 kolor do tortownicy i czekamy aż zastygnie. Kiedy zastygnie, wlewamy kolejną warstwę ,a kiedy ona ostygnie wlewamy klejną warstwę i układamy owoce. Gdy ta warstwa zastygnie wlewamy ostatnią galaretkę bez mleka i czekamy aż zastygnie, gdy zastygnie ciacho jest gotowe! Kroimy je jak tort i na górę dajemy trochę bitej śmietany. SMACZNEGO!
Do dekoracji możemy użyc jeszcze wisienki lub czereśni na bitą śmietanę. (niestety nie mam zdjęcia)
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Lady Doll
|
 |
« Odpowiedz #41 : Sierpień 04, 2010, 01:42:30 » |
|
Sory, że w tylu postach...  i przepis jest troche przeze mnie poprawiony- ułatwiony: Mufinki z mango:składniki na ok. 15 sztuk:-250 g mango, -250 g mąki, -1 łyżeczka proszku do pieczenia, -1/2 łyżeczki sody, -1 jajko, -125 g cukru pudru, -1 torebka cukru waniliowego, -80 ml oleju, -225 g jogurtu naturalnego, - ok. 15 papierowych foremek do pieczenia, - forma z otworami do mufinek, przygotowanie:Piekarnik nagrzewamy do temp. 180' C (z termoobiegiem 160' C). Obieramy mango. przepołowiamy, usuwamy pestkę, miąższ kroimy w drobną kostke. Mąkę mieszamy z proszkiem do pieczenia i sodą. Jajko bełtamy, dodajemy przesiany cukier puder, cukier waniliowy, olej i jogurt. Na koniec przesiewamy do masy mąkę i wyrabiamy na gładkie ciasto. Do ciasta dodajemy pokrojone mango. Foremki układamy do zagłębień na formie i napełniamy ciastem. Wstawiamy do piekarnika i pieczemy ok. 30 min. Pozostawiamy jeszcze na 5 min. w wyłączonym piekarniku. mufinki wyjąć z pieca i lekko ostudzić. SMACZENEGO! (tu też nie mam zdjęcia, ale wyglądają jak normalne mufinki) ps. Mozna je jeszcze ozdobić czekoladą do deserów, albo cukrowymi pisakami.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Cathy_Orchid
|
 |
« Odpowiedz #42 : Sierpień 16, 2010, 08:08:46 » |
|
Lady Doll, ale nie dodajesz tych ananasów do niestężałej galaretki? Bo kiwi i ananas skutecznie hamują tężenie.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Lady Doll
|
 |
« Odpowiedz #43 : Sierpień 19, 2010, 07:53:28 » |
|
dodaję do wodnistej (niestezonej)- mi wychodziło... 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Cathy_Orchid