|
alabaster princess
|
 |
« Odpowiedz #60 : Marzec 03, 2010, 03:54:36 » |
|
raczej sie bez debetowej nie da, bo to z debetowej paypal pobiera pieniadze. z tego co widze na moim rachunku to nic za nia nie place. jedyne oplaty sa pobierane jak robie przelew ze strony banku (50 groszy) i 2zl co miesiac (?) za ubezpieczenie.
wyrobienie tej karty nic nie kosztuje z tego co wiem. jest calkowicie darmowa.
no chyba, ze bedziesz wysylac pieniadze na konto paypala ze strony wbk... tylko to nie ma zbyt wiele sensu, bo widzialam, ze nie moglas zaplacic z paypala za rzeczy z bodyline no i trzeba czekac kilka dni zanim pieniadze pojawia sie na paypalu plus oplata za przelew.
|
|
|
|
« Ostatnia zmiana: Marzec 03, 2010, 03:59:19 wysłane przez alabaster princess »
|
|
spanie jest dla mieczakow!
|
|
|
|
|
Mortia
Towarzysze
Sr. Member
Nanomachine Crusnik 04
|
 |
« Odpowiedz #61 : Marzec 03, 2010, 04:41:45 » |
|
Sorry za pytanie wogóle, ale przestudiowałam dokładnie stronę WBK i stronę paypala, a w samym banku jak ich pytałam o paypala to robili wielkie oczy jakby wogole nie wiedzieli o czym mowie >.<" i usilowali mi wcisnac karte kredytowa. A przelewy w WBK z kontem <30 nie mialy byc niby darmowe? i moje drugie pytanie brzmi czy ta karte debetowa w takim razie od razu dawali Ci przy zalozeniu konta czy musialas sobie ja zazyczyc osobno? Pytam, bo wiem ze jakas karte dodaja przy zalozeniu konta, ale nie wiem czy to wlasnie ta,o ktorej piszesz.
|
|
|
|
« Ostatnia zmiana: Marzec 03, 2010, 04:47:02 wysłane przez Lady Mortia »
|
|
|
|
|
|
alabaster princess
|
 |
« Odpowiedz #62 : Marzec 03, 2010, 05:04:01 » |
|
ja zakladalam konto jak to sie nazywalo jeszcze allekarta z allegro. pozniej zdaje mi sie ze zmienili nazwe tej uslugi na konto <30. ale tak, dostalam od razu karte platnicza Visa razem ze wszystkimi danymi rachunku.
edit: nadal mozna zrobic allekarte ale to jest ta sama usluga co <30 tyle, ze karta nie jest powiazana w zaden sposob z allegro.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Mortia
Towarzysze
Sr. Member
Nanomachine Crusnik 04
|
 |
« Odpowiedz #63 : Marzec 03, 2010, 06:01:36 » |
|
Dziękuję za pomoc, może coś z tego uda mi się wykorzystać w kolejnej potyczce z naciągającymi bankowcami:)
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Miaka
|
 |
« Odpowiedz #64 : Marzec 04, 2010, 12:01:43 » |
|
Sytuacja:
Paczka nie przyszla. Osoba z ktora robilam transakcje na egl udaje glupa i nie odpisuje mi na maile. Czy jesli zglosze paypal claim to dostane pieniadze z powrotem czy po prostu zablokuja drugiej osobie konto paypalowe?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
alabaster princess
|
 |
« Odpowiedz #65 : Marzec 04, 2010, 12:28:12 » |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Miaka
|
 |
« Odpowiedz #66 : Marzec 04, 2010, 09:15:47 » |
|
tak zgadza sie  ale najpierw musze przeczytac 100 stron jak sie robi paypal claim. Myslalam, ze ktos mial podobna sytuacje, trudno;/.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
alabaster princess
|
 |
« Odpowiedz #67 : Marzec 04, 2010, 01:16:04 » |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Miaka
|
 |
« Odpowiedz #68 : Marzec 04, 2010, 05:02:54 » |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Boromirka
|
 |
« Odpowiedz #69 : Kwiecień 06, 2010, 07:20:08 » |
|
mam pytanie. Chcę sprzedać zagranicę parę pocztówek. No i czy wystarczy mi zwykły paypal czy koniecznie muszę mieć konto handlowca z połączonym mailem?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Juka
|
 |
« Odpowiedz #70 : Kwiecień 06, 2010, 09:42:58 » |
|
zwykly paypal. z tymze, nie wyciagniesz z niego tych pieniedzy. ale znalam dziewczyne na dollfowym, ktora sprzedawal ciuszki za granica i zbierala kase na paypalu, ktorej nie mogla nigdy zwiekszyc/zmniejszyc sama o jakas kwote, bo nie miala konta pp polaczonego z kontem bankowym. nie wiem, jak jest teraz, ale spoko luz mozesz sprzedac i przyjdzie ci kaska  tylko pamietaj o paypal fee! jak masz konto rozszerzone, to pobiera ci okolo 4% od kazdej transakcji. wiec jak wysla ci 100 dolcow, to paypal ci ukradnie 4. ja zawsze zapominam 
|
|
|
|
|
|
Does your depravity know no bounds?
|
|
|
|
Miaka
|
 |
« Odpowiedz #71 : Kwiecień 06, 2010, 10:52:17 » |
|
ale cc non-cc to chyba od wysylajacego zalezy a nie od odbiorcy?;/
bo tu chodzi o credit card paypal albo non credit card.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Juka
|
 |
« Odpowiedz #72 : Kwiecień 06, 2010, 11:01:24 » |
|
aaaa, fakt, Miaka ma racje  to zalezy od wysylajacego. jesli placi z konta paypala, to nei ma tych feesow. ale no coz, ja niepotrzebnie za daleko wyjechalam.
|
|
|
|
|
|
Does your depravity know no bounds?
|
|
|
|
Boromirka
|
 |
« Odpowiedz #73 : Kwiecień 06, 2010, 06:05:56 » |
|
o bardzo dziękuję ^^
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
pinku
|
 |
« Odpowiedz #74 : Maj 24, 2010, 10:13:03 » |
|
Dostałam nową kartę kredytową, bo poprzedniej minął termin ważności. Numer karty się nie zmienił, ale mam mgliste wspomnienie, że gdzieś w paypalu podawałam termin ważności karty. Czy ktoś orientuje się czy muszę tą nową podczepiać do konta?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|