|
Kyu
Gość
|
 |
« Odpowiedz #30 : Maj 15, 2008, 03:57:20 » |
|
...
|
|
|
|
« Ostatnia zmiana: Listopad 26, 2011, 01:36:36 wysłane przez Kyu »
|
|
|
|
|
|
|
|
sweet ichigo
|
 |
« Odpowiedz #31 : Maj 15, 2008, 04:32:07 » |
|
Nie wiem, czy mam się zacząć denerwować czy już rzucać krzesłami ==" Od czasu gdy przesłałam kasę na e-konto i mi oznajmiło, że w ciągu najbliższych dni powinien do mnie dojść list z kodem. Do dziś nic nie mam, a minął już MIESIĄC! Adres w PP jest zgodny z tym na koncie, więc nie wiem jaki jest problem >_>
spójrz w historię i tam będziesz miała: ZAKUP PRZY UŻYCIU KARTY xxxxPAYPAL--*EXPUSE/xxxxxxxxxx -6,50 [w miejscach iksów są odpowiednie liczby ^^] dziękuję ^^ to w takim razie jak tylko mi euro po kolonaich zostanie i pouśmiecham się do babuniu olewam nakazy rodziciela i zaczynam buszowac po japońskich sklepach, hihi :3
nie chcę Cię martwić, ale w izzyKONCIE nie można robić przelewów zagranicznych.. chociaż powiem szczerze, że nie wiem czy to ma sie jakoś specjalnie do płacenia przez paypala ^^"
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Pacynka
|
 |
« Odpowiedz #32 : Maj 15, 2008, 05:41:31 » |
|
nie wiem czy to ma sie jakoś specjalnie do płacenia przez paypala ^^"
jak najbardziej się ma  żaby karta działała z paypalem musi mie możliwośc płacenia za granicę lub inaczej: paypal to tylko pośrednik a używa się przecież karty do płacenia.
|
|
|
|
|
|
Landrynkolandia pełna cukierków
|
|
|
|
elluin
|
 |
« Odpowiedz #33 : Maj 15, 2008, 07:22:28 » |
|
Byłam wczoraj w banku, żeby zmajstrować sobie kartę kredytową do paypala. I pan w okienku chciał mi doradzić, czy wziąć visa czy mastercard i pytał gdzie ja tą kartą zamierzam płacić. I jak mu powiedziałam, że w Japonii to zrobił strasznie śmieszną minę  Z tego co wiem to do płatności przez neta najlepsza jest Visa, ale Mastercard też się nada. Właściwie to nie ma dużych różnic między nimi. Ja mam Visę i dobrze działa, nie miałam problemów z PayPalem.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Kyu
Gość
|
 |
« Odpowiedz #34 : Maj 16, 2008, 03:36:35 » |
|
...
|
|
|
|
« Ostatnia zmiana: Listopad 26, 2011, 01:37:18 wysłane przez Kyu »
|
|
|
|
|
|
sweet ichigo
|
 |
« Odpowiedz #35 : Maj 18, 2008, 12:13:34 » |
|
a mam pytanko... czy ktoś by mi użyczył swojego paypala? v.v' bo ja muszę zapłacić za wygraną aukcję w crescent shop, a w ciaż wyskakuje mi info: We are returning you to PayPal again since you now need a new funding source. (Error Code:10422) ja bym przesłała pieniążki ;_____; albo wie ktoś jak to naprawić? v.v' bo mam do zapłacenia nie całe 300$, a na eKarcie jest prawie 2 razy tyle, wiec nie ma możliwości, zeby było za mało pieniędzy D: czy sa ustalane jakieś limity? v.v'
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Mada
|
 |
« Odpowiedz #36 : Maj 18, 2008, 10:29:54 » |
|
Lepiej do nich napisz, ze masz taki problem, bo dostaniesz kare za spoznione platnosci i bedzie jeszcze gorzej. I spytaj sie czy mozesz zaplacic z czyjegos konta paypal, bo mysle ze to moze byc niemozliwe. Jak mozliwe, to moge ci pomoc ewentualnie. Ale nie sprawdzilas nawet konta przed kupowaniem na crescent?? :/ Na pewno przelalas pieniadze na eKarte?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
sweet ichigo
|
 |
« Odpowiedz #37 : Maj 18, 2008, 11:43:05 » |
|
Na eKarcie na pewno znajdowała się odpowiednia ilość pieniędzy. Pisałam i do pp i do mBanku (z pp powiedzieli że mam wyczyścić ciasteczka, a z mBanku, ze mam zadzwonić na mLinię). Na szczęście przed chwilą udało mi się dokonać przelewu bez problemu ^^ Może po prostu w weekendy wszystko chodzi w bankach wolniej i przez cały dzień mimo iż załadowałam eKartę nie zostało to przetworzone przez system, albo coś ^^" No właśnie z powodu tego, ze są kary za spóźnione płatności tak bardzo mi zależało na szybkim przesłaniu pieniędzy. Okropnie się przestraszyłam ;o; Uznałam, że jeśli mi się nie uda przez ten tydzień dokonać tej płatności to napisze do Crescent by wyjaśnić sytuację, zapytać czy jest możliwość skorzystania z innego konta pp i jeśli nie to jakie sa dane do przelewu bankowego. Na szczęście wszystko dobrze sie skończyło ^^ Baaaardzo Ci dziękuję Mado za pomoc ^_______^
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Mada
|
 |
« Odpowiedz #38 : Maj 18, 2008, 11:55:49 » |
|
No tak, wcale ci nie pomoglam chyba, ale nie ma sprawy. Wyfdaje mi sie, ze jak jest taka sytuacja to lepiej napisac do crescent przed uplywem tygodnia. No i skoro placilas az 300$, to napisz koniecznie co kupilas!! :3
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
sweet ichigo
|
 |
« Odpowiedz #39 : Maj 18, 2008, 12:17:31 » |
|
Teraz zaproponowałaś pomoc (co wiele dla mnie znaczy), ale ostatnio wciąż mi pomagasz @.@" To z zamawianiem tipsów, to z kontem na crescent itd. ^^ Już sie pochwaliłam zakupem w temacie "Co dziś kupiłaś/łeś?" ^_____^
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
pinku
|
 |
« Odpowiedz #40 : Październik 31, 2008, 10:39:34 » |
|
Dostałam dziś takiego niusa na maila:
"W systemie PayPal możesz odtąd kupować, korzystając z rachunku bankowego!
Dlaczego to Ci się spodoba: Do robienia zakupów przestaje Ci być potrzebna karta kredytowa. Nie musisz martwić się o limity związane z płatnościami kartą kredytową. Kupuj bez podawania swoich informacji finansowych."
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
sweet ichigo
|
 |
« Odpowiedz #41 : Październik 31, 2008, 12:10:11 » |
|
Ja także  Polega to na tym, ze przelewasz pieniądze z konta bankowego na konto paypal. W ciągu 2-4 dni powinny się one znaleźć na twoim koncie paypal. Wtedy płacąc przez paypal'a pieniądze są pobierane bezpośrednio z konta paypal, a nie ściągane z karty 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
najeli
|
 |
« Odpowiedz #42 : Październik 31, 2008, 12:23:21 » |
|
jezusie maryjo! wreszcie!!!! ah!!!! jestem dzisiaj szczesliwym czlowiekiem! 
|
|
|
|
|
|
upon the Bosh - like world...
|
|
|
|
Vinkei
|
 |
« Odpowiedz #43 : Październik 31, 2008, 04:36:06 » |
|
...czyli można mieć Paypala bez karty kredytowej? *.*
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
lamiette
|
 |
« Odpowiedz #44 : Październik 31, 2008, 07:20:44 » |
|
normalnie zakładam konto! < i tak na razie nic na nim nie będzie  >
|
|
|
|
|
|
"For the record, Bodyline is on the freaking dirt-cheap end of the spectrum. They must use elves chained to sewing machines to produce that shit, or possibly unicorns." http://la-miette.blogspot.com/
|
|
|
|
|