ogólnie nie jest to trudne, trzeba tylko czasem trochę cierpliwości

1. wchodzimy na stronę
www.paypal.com/pl >kilkamy na górze na "załóż konto" zaznaczamy konto osobiste, kraj i regoin klik kontunuuj
> wypełniamy wszystko i robimy według instrukcji, z tego co pamiętam dostajemy linki aktywujące na maila i voila! mamy konto PayPal
2. nie pamiętam czy od razu można podać numer karty czy robi się to później, ale powiedzmy, że nie wpisujemy od razu
>zakładka profil, klik na karty kredytowe/debetowe, wpisujemy numer karty i właściwie to wszystko
3. karta musi być albo kredytowe (można ja dostać jak ma się stałe dochody)- nie płatnicza! napis Visa albo MasterCard to nie wszystko, albo do zakupów przez internet
> ja osobiście mam kartę przdpłaconą ING Bank Śląski oraz konto student+dostęp on line, żebym mogła ją podglądać i robić operacje przez Internet (w Multibanku też chyba jest taka opcja), jej koszt to 24zł na 2 lata czyli niedużo i nie ma już żadnych prowizji ani nic; dla wszystkich niepełnoletnich: wystarczy mieć ukończone 13 lat, ale do banku radzę iśc z rodzicem
działa to tak, że wpłacam pieniądze na kartę a jak dokonuję płatności to PayPal sam ściąga potrzebną kwotę
ps.w zakładce opis konta będzie napis status-niezweryfikowany, dobrze jest się zweryfikowć (tak jak głosi instrukcja), wpłacamy na konto PayPal 6,50zł, weryfikują nas, po 3-5 dniach wpisujemy kod- jest napisane co i jak, gdzie on jest itd, a nasze 6,50 dostaniemy z powrotem po dokonaniu pierwszej płatności
przy zakupach na eBay'u i płatności system sam prowadzi nas za rączkę, więc trudno coś zrobić nie tak

życzę wszystkim powodzenia!