Witamy, Gość. Zaloguj się, lub zarejestruj proszę.

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji

Aktualności: Zapraszamy do dyskusji! Smiley

PayPal

Strony: [1] 2 3 ... 6
  Drukuj  
Autor Wątek: PayPal  (Przeczytany 8099 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przeglądają ten wątek.
Pacynka
Hero Member

różowo mi

« : Październik 16, 2007, 08:47:56 »

ogólnie nie jest to trudne, trzeba tylko czasem trochę cierpliwości Smiley

1. wchodzimy na stronę www.paypal.com/pl
    >kilkamy na górze na "załóż konto" zaznaczamy konto osobiste, kraj i regoin klik kontunuuj
    > wypełniamy wszystko i robimy według instrukcji, z tego co pamiętam dostajemy linki aktywujące na maila i voila! mamy konto PayPal
2. nie pamiętam czy od razu można podać numer karty czy robi się to później, ale powiedzmy, że nie wpisujemy od razu
    >zakładka profil, klik na karty kredytowe/debetowe, wpisujemy numer karty i właściwie to wszystko
3. karta musi być albo kredytowe (można ja dostać jak ma się stałe dochody)- nie płatnicza! napis Visa albo MasterCard to nie wszystko, albo do zakupów przez internet
    > ja osobiście mam kartę przdpłaconą ING Bank Śląski oraz konto student+dostęp on line, żebym mogła ją podglądać i robić operacje przez Internet (w Multibanku też chyba jest taka opcja), jej koszt to 24zł na 2 lata czyli niedużo i nie ma już żadnych prowizji ani nic; dla wszystkich niepełnoletnich: wystarczy mieć ukończone 13 lat, ale do banku radzę iśc z rodzicem
działa to tak, że wpłacam pieniądze na kartę a jak dokonuję płatności to PayPal sam ściąga potrzebną kwotę

ps.w zakładce opis konta będzie napis status-niezweryfikowany, dobrze jest się zweryfikowć (tak jak głosi instrukcja), wpłacamy na konto PayPal 6,50zł, weryfikują nas, po 3-5 dniach wpisujemy kod- jest napisane co i jak, gdzie on jest itd, a nasze 6,50 dostaniemy z powrotem po dokonaniu pierwszej płatności

przy zakupach na eBay'u i płatności system sam prowadzi nas za rączkę, więc trudno coś zrobić nie tak Smiley

życzę wszystkim powodzenia!

Landrynkolandia pełna cukierków
Trish
Jr. Member
**

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #1 : Październik 16, 2007, 10:44:22 »

Wielkie dzięki za instrukcję Cheesy ^^ napewno się przyda, a z tego co widzę to w sumie nie jest tak ciężko jak myślałam... ^^
Mada
Hero Member

聖なる美学

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #2 : Październik 17, 2007, 10:56:51 »

Ja moge dodac, ze w mBanku, sprawa wyglda nastepujaco.

Jezeli ma sie karte kredytowa - OK, mozna jej uzywac z paypal.

Jezeli nie, mozna wyrobic sobie tzw. eKarte, ktora nie ma zadnej wartosci przy prawdziwych zakupach, nie ma nawet paska i nie mozna jej przeskanowac i nia zaplacic w sklepie, ale to wlasnie dzieki niej mozna robic zakupy przez internet. Do tego kontroluje sie ile pieniedzy znajduje sie na tej karcie, wiec mozna tylko przelac na nia tyle ile potrzeba do zakupow internetowych i nie martwic sie ze sklep pobierze za duzo, etc.

Koszt roczny to tez cos w okolicach 20-25zl, dokladnie nie pamietam. : )
Chester
Hero Member

<3 Psycho fashion designer <3

czesterfield@hotmail.com
Zobacz profil WWW Email
« Odpowiedz #3 : Listopad 26, 2007, 06:45:08 »

Ok wszystko łądnie i pięknie, ale mam pytanie do Mady.
Czy ty przelewasz przez eKartę, potem prze PP na konta danych firm nasze polskie złocisze czy dolaryeuro/inną walutę?

Pytanie może mało inteligentne, ale to mi wirerci straszną dziurę w brzuchu ^^"
Mada
Hero Member

聖なる美学

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #4 : Listopad 26, 2007, 07:15:38 »

Otoz tak, korzystam z kalkulatorka na waluty.wp.pl Nie wazne czy mam zaplacic z dolarach, yenach czy euro, przeliczam sobie okolo ile to bedzie PLN, i tyle PLN przenosze na moja eKarte. Po czym zlecam zaplate przez Payal i zrobione. Smiley
Poza tym na stronie paypal jak sie zalogujesz i bedziesz miala jakis request zaplaty (bo sprzedajacy moze ci takie przypomnienie przeslac), to PP automatycznie pokazuje ci ile to jest w PLN. Nie ma wiec zadnego problemu z wymiana waluty itp. Bardzo wygodne.
Chester
Hero Member

czesterfield@hotmail.com
Zobacz profil WWW Email
« Odpowiedz #5 : Luty 18, 2008, 11:39:50 »

Minęło troszku czasu i ja z kolejnym pytaniem- znowu do Mady Smiley
Mam już wszystko, muszę teraz tylko dodać e-kartę. I tu... zonk, bo nie wiem gdzie na tej karcie znajduje się ten numer, który zwykle jest na odwrocie karty kredytowej za 16-cyfrowym numerem karty.
Helm mi plis ^^"
Maelinn
Sr. Member

Zobacz profil WWW Email
« Odpowiedz #6 : Luty 19, 2008, 08:38:37 »

mbank? to jest kod CVV2, który niegdyś dostawało się pocztą, a teraz można go sprawdzić na wykazie ekart (tylko trzeba podać hasło jednorazowe).

To tylko ja. Biedny wariat.
sweet ichigo
Hero Member

Loża szyderców

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #7 : Luty 20, 2008, 01:00:17 »

czyli jeżeli mam kartę debetową w mBanku to nie mogę założyć PayPala? T-T
Maelinn
Sr. Member

Zobacz profil WWW Email
« Odpowiedz #8 : Luty 21, 2008, 10:47:13 »

nie, do wszelkich płatności przez internet, albo jest karta kredytowa (przynajmniej kiedyś można nią było za zakupy płacić) albo eKarta.

To tylko ja. Biedny wariat.
sweet ichigo
Hero Member

Loża szyderców

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #9 : Luty 21, 2008, 02:11:43 »

dziękuję ^^
postaram się o eKartę ^^
Chester
Hero Member

czesterfield@hotmail.com
Zobacz profil WWW Email
« Odpowiedz #10 : Marzec 05, 2008, 12:49:31 »

Następny problem.
Po w pisaniu numeru karty, kodu weryfikacyjnego i reszty klikam w zweryfikuj i tu nagle wyskakuje mi to:
Ta karta kredytowa została odrzucona przez bank, który ją wystawił. Aby uzyskać szczegółowe informacje na temat powodów odrzucenia karty, skontaktuj się z działem obsługi klienta wystawcy karty kredytowej. Możesz ewentualnie spróbować dodać inną kartę kredytową.

Zadzwoniłam do obsługi mbanku i paypala i w obu miejsca radzili mi to samo- pozbyć się polskich znaków z danych. Pozbyłam się,a problem został. Jaką macie na to radę?
Mada
Hero Member

聖なる美学

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #11 : Marzec 05, 2008, 08:26:50 »

Podajesz numer eKarty, prawda? Zadzwon jeszcze raz do mBanku, jesli na pewno wstawilas dokladnie i poprawnie wszystkie dane.Pamietam, ze mi tez na poczatku nie udawalo sie tego zweryfikowac, bo wpisywalam jakistam zly kod, ale sie udalo. ^^
Pacynka
Hero Member

różowo mi

« Odpowiedz #12 : Kwiecień 07, 2008, 04:10:47 »

&%$#$*(*%!!!!! wkurzyłam się! mam w opisie, że kwota została zwrócona (3 dni temu) na kartę kredytową ale oczywiście na karcie kasy nie ma. ktoś się orientuje ile to może trwać?

ps. nie wiem czy ta informacja jest potrzebna ale napiszę od razu: saldo paypal (ta tabelka na pierwszej stronie po zalogowaniu) jest 0 (zero).

Mada
Hero Member

聖なる美学

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #13 : Kwiecień 07, 2008, 04:29:28 »

to moze trweac nawet tydzien, zanim pieniadz epojawia sie u ciebie na koncie... zawsze trzeba dlugo czekac >>'
Pacynka
Hero Member

różowo mi

« Odpowiedz #14 : Kwiecień 07, 2008, 04:31:45 »

no to po prostu super! Angry

Strony: [1] 2 3 ... 6
  Drukuj  

Skocz do:  

Development, Design, Writing and Emigration Blog

Q2 - Reading

Spore - evolucja wcielona?

Sleepless nights because of your cat? Read this to get some rest

Having problems with your cat? Check out this guide!