|
kasiotfur
|
 |
« : Czerwiec 25, 2006, 10:56:30 » |
|
W galerii zaczynajcie nowe wątki na nowe zdjęcia, projekty itd. WŁASNE!!! Cudze fajne rzeczy wrzucajcie do linków.
Bądźcie precyzyjni w nazywaniu tematów. Teraz może to nie ma znaczenia, ale jak będzie ich więcej i ktoś będzie czegoś szukał, stanie się to bardzo pomocne.
Galeria ma przedewszystkim stymulować Wasze działania, więc zachęcam do wrzucania swojej twórczości  Nie wolno wrzucać fotek szerszych niż forum
GALERIA GŁÓWNA !!!Na nową sesję zdjęciową/nowy imidż/nowy coordinate, który uważacie za wart uwagi, zakładacie nowy temat, a zdjęcia umieszczacie w pierwszej wiadomości. To pozwoli innym użytkownikom widzieć gdzie pojawiły się nowe zdjęcia (nowy temat), a gdzie komentarze (nowe wiadomości w temacie już wcześniej widzianym). Galeria jest dla LOLIT I ARYSTOKRATÓW, bo wydaje mi się, że są w tym stylu dość nierozłączne. Tym samym, wrzucacie do galerii głównej zdjęcia we wszelkich stylach lolicich, w tym ero loli, hime stylizacje, wielkie suknie balowe, stylizacje na księcia itd. itp. SAMI decydujecie gdzie wrzucać swoje stylizacje! Nie czujcie się jednak nieśmiali, albo, że 'wasza stylizacja nie jest jeszcze wystarczająco tru loli' - nie ma takiej opcji. Jeśli próbujecie nowych stylów loli/aristocrat, to jak najbardziej pasuje to do galerii głównej! Jeśli uważacie, że macie jedną fotkę, na którą nie warto zakładać całego tematu, istnieją 'Lolicie randomy' - http://www.gothiclolita-poland.com/forum/index.php/topic,944.0.html
Jak widzicie pojawiły się nowe kategorie. Aby wszystko było jasne, zamieszczam małą charakterystykę każdego z nich: Archiwum Stare tematy Galerii, zostaną zamknięte 22 czerwca. (Będę tam stare tematy galerii, sprzed rewolucji 22/05/09, ze zdjęciami rozrzuconymi po tematach. Jeśli chcecie, możecie wyciągać z tamtąd stare zdjęcia, zakładać dla nich nowe tematy, kasować rzeczy, których już tam nie chcecie itd. Ten dział zostanie 'tylko do czytania' od 22/06/09)
Moda Alternatywna Wszystkie formy mody jakie chcecie zaprezentować, oprócz lolit i arystokratów. Tym samym 'zwykłe' stylizacje gotyckie, retro, gal, gyaru, fajne stylizacje codzienne, jrockowe i co wam jeszcze przyjdzie do głowy, np. stylizacja na tancerkę samby 
Inne Rysunki, projekty, zdjęcia NIE związane z lolitami/arystokratami. Zdjęcia fajnego budynku, nie związane z modą, najróżniejsze rysunki, projekty czy co jeszcze można wrzucić do galerii, ląduje tam.
Opinie proszę! Dział dla intensywnej krytyki i dokładnych porad. Tutaj zdjęcia zestawów lub całe sesje zdjęciowe, na które chcecie dokładnej krytyki i porad. NIE znaczy to, że w galerii Loliciej 'zwykłej' należy tylko słodzić, ale, że w tej, wypada się wysilić w swoim komentarzu, nawet jeśli osoba na zdjęciach wygląda słodko i fajnie. Jeśli się nie widzi błędów, może nawet podkreślić co się w stroju podoba, co w nim dobrze 'gra'.
Spotkania Zdjęcia z meetów, konwentów, spotkań Tutaj zakładamy tylko jeden temat na jedno 'wydarzenie'.
Portfolio Zamknięte galerie użytkowników Celem tego poddziału jest aby każdy mógł mieć taką osobistą galerię, która będzie zbiorem zdjęć + krótka notka o sobie (albo i nie). Prawdopodobnie miałby to być wybór takich najlepszych zdjęć. Aby taką galerię założyć, wystarczy zrobić taki zbiór, założyć z nim temat w galerii zwykłej, po czym wysłać mi o tym PW. Przeniosę go do działu 'Portfolio', gdzie nie będzie go można komentować, ale użytkownik, który temat stworzył, będzie mógł go dowolnie modyfikować, dodawać zdjęcia itd. Preferowany system wrzucania zdjęć - z datą (może to być tylko rok ) od najnowszych do najstarszych (nowe na górze tematu)
|
|
|
|
« Ostatnia zmiana: Maj 22, 2009, 08:50:13 wysłane przez kasiotfur »
|
|
|
|
|
|
|
|
cień
|
 |
« Odpowiedz #1 : Lipiec 02, 2006, 07:56:10 » |
|
bu... a moich etiud filmowych nie da się porozdzielać na zdiecia:P, ale w sumie i tak mają one ogolny wyraz a nie zwiazany z gotykiem (no...moze muzyka;))
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
kasiotfur
|
 |
« Odpowiedz #2 : Lipiec 02, 2006, 09:19:18 » |
|
Alez mozesz wrzucic na jakis ardes (googlevideo czy cos ?) i wrzucic jako linki. Bardzo chetnie zobacze 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Stary Yuki
Jr. Member

Stary... dziad.
|
 |
« Odpowiedz #3 : Maj 19, 2008, 07:23:40 » |
|
Nikt tego tematu nie poruszył więc spróbuje coś napisać. Co zrobić by twoja galeria była przyjazna dla oglądających ją użytkowników?Ok. Mamy cyfrówkę, mamy komputer, no to szybko szybko bo trza na forum wrzucić moje nowe buty ! Hola hola… najpierw popatrz co to za zdjęcie Jakie błędy najczęściej popełniamy.**-** moim zdaniem najbardziej banalne ale prawdziwe, zapominamy obrócić zdjęcie. Wierzcie mi zajmuje to sekundę a dzięki temu oszczędzamy innym karku. Jeżeli posiadacie Win XP w standardowej przeglądarce graficznej systemu mamy na dole takie opcje jak obrócenie obrazka. **-**Inną bolączką jest wielkość zdjęcia, jeżeli robimy wysoką jakość czyli np. 4 mega piksele to rozdzielczość jest ogromna i trzeba sobie z nią jakoś poradzić. Jeżeli nie potraficie tego zrobić: Polecam program VSO Image Resizer Umożliwia ona szybką zmianę rozdzielczości obrazka klikając prawym przyciskiem myszy, potrafi również jednocześnie zmienić rozdzielczość wielu obrazkom na raz co jest bardzo wygodne przy większej ilości zdjęć. Jaka najlepsza rozdzielczość? Cóż, Kasiotfur napisał by nie rozciągać forum, jednak nie podała ile pikseli ma ramka forum, bo tak naprawdę wielkość forum dostosowuje się do wielkości naszej rozdzielczości jaką mamy na komputerze. Ja osobiście polecam zmniejszyć całość na 400x400 zdjęcia jest dobrze widoczne dla rozdzielczości 800x600 jak i powyżej 1000 pikseli na forum. Ok. mamy już zdjęcia, jest one w dobrej pozycji oraz ma odpowiednią rozdzielczość. **-**Następnym błędem jest jakośc tego zdjęcia. Jeżeli jest poruszone zamazane, nie ostre,  lub mocno przepalone  to lepiej nie wrzucajmy takich zdjęć nawet jeżeli by były super świetne to lepiej dać mniej a takie które są dobrze zrobione.Jeżeli nikt z was nie potrafi, nie ma lub go po prostu nie interesuje go zabawa w Adobe Photoshop to chciałbym wszystkim polecić prostą bazę danych obrazków która umieszcza zdjęcia w osobistej galerii jak i można dzięki nie mu np. korygować jasność, wyeliminować królicze oczy itp. Jeżeli posiadasz konto Gmail na pewno znajdziesz program Picasso2 który pomaga przy katalogowaniu oraz małych poprawkach przy zdjęciach jak i umieszczaniu ich w Internecie http://picasaweb.google.comTu już zapraszam do własnej eksploracji, program jest nie skomplikowany. Chciałbym jeszcze przytoczyć pare przydanych adresów które warto zapamiętać przy wrzucaniu plików JPG jak i AVI.Przy wrzucaniu zdjęć sztandarowymi stronami są: http://tinypic.com/ Bardzo prosty serwis, wyszukujesz zdjęcie i klikasz Upload [teraz również „prześlij teraz”] Mamy również wygenerowany kod BBC na forum jak i HTML na strony oraz sam link docelowyoraz http://imageshack.us/Troche bardziej rozbudowany serwis pozwala na wrzucanie na forum już pomniejszonych obrazków z możliwością powiększenia go przez kliknięcie[ polecam przy większych obrazkach którym nie chcemy zmniejszać rozdzielczości ]np:  Oby dwa serwisy nie potrzebują logowania. Ani podawania żadnych informacji o sobie, w imageshack email jest opcjonalny. We wszystkich tych serwisach nie ma katalogu twoich obrazków więc jeżeli zapomnimy adresu, cóż trzeba wrzucić fote jeszcze raz  . Uwaga przez powyższe serwery można również wrzucać filmy.Video oraz inne Avi Polecam oczywiście http://youtube.com/ Oczywiście trzeba założyć konto, ale to nic nie boli. Chociaż serwis często mocno pogarsza jakość filmu.http://video.google.pl/ Oraz gogle którego osobiście nie polecam, nie przetwarza wszystkich formatów z którymi są później problemy, i który lepiej działa przy ściągnięciu oprogramowania. Oczywiście trzeba mieć konto na gmailu. Osobiście nie polecam polskich serwisów, są one zaśmiecone od reklam oraz logowanie grozi kalectwem jak używamy Internet Explorer zamiast mozilli czy też opery.Jeżeli ktoś by miał pytania lub chciałby coś sprostować proszę pisać  .
|
|
|
|
« Ostatnia zmiana: Maj 19, 2008, 07:28:26 wysłane przez Stary Yuki »
|
|
|
|
|
|
La Lolita Rock Diva
Gość
|
 |
« Odpowiedz #4 : Maj 19, 2008, 07:47:37 » |
|
Przyznam racje do nieuzywania Internet Explorer - zżarty mam komp w połowie przez wirusy lub przez błedy tego programu xP tylko net,aparat i gg mi działą 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Sumire
|
 |
« Odpowiedz #5 : Maj 19, 2008, 11:13:13 » |
|
Dzieki Yuki. Dobry z Ciebie człowiek ^^
|
|
|
|
|
|
Nie ma potrzeby się tym krępować, Spock. To zdarza się ptaszkom i pszczółkom.
Ptaki i pszczoły nie są Wolkanami, kapitanie.
|
|
|
|
sweet ichigo
|
 |
« Odpowiedz #6 : Maj 20, 2008, 09:47:57 » |
|
Super Yuki  **-** moim zdaniem najbardziej banalne ale prawdziwe, zapominamy obrócić zdjęcie. Wierzcie mi zajmuje to sekundę a dzięki temu oszczędzamy innym karku. Jeżeli posiadacie Win XP w standardowej przeglądarce graficznej systemu mamy na dole takie opcje jak obrócenie obrazka. Dla osób, które w ogóle sie na tym nie znają dodam, że aby wejść do tej przeglądarki graficznej należy kliknąć wybrane zdjęcie prawym przyciskiem myszy i na rozwiniętej liście wybrać: Otwórz za pomocą > Podgląd obrazów i faksów systemu Windows
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Sumire
|
 |
« Odpowiedz #7 : Maj 20, 2008, 06:57:15 » |
|
Pozwole sobie jeszcze dodac: od tej pory wszystkie zdjecia których ogladanie grozi zwichnieciem karku bedą usuwane.
|
|
|
|
|
|
Nie ma potrzeby się tym krępować, Spock. To zdarza się ptaszkom i pszczółkom.
Ptaki i pszczoły nie są Wolkanami, kapitanie.
|
|
|
|
Euflonica
|
 |
« Odpowiedz #8 : Maj 20, 2008, 06:58:12 » |
|
Sumire - za to będziesz dla mnie boginią. Nigdy więcej wykręcania głowy >_<
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
kasiotfur
|
 |
« Odpowiedz #9 : Maj 22, 2009, 02:08:03 » |
|
Zapraszam do pierwszej wiadomości tego tematu!!!
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
kaori
|
 |
« Odpowiedz #10 : Maj 22, 2009, 02:27:11 » |
|
kurde... to co mam zrobić, jeśli dawno temu założyłam temat ze swoją galerią i mam tam i rysunki i fotki? zmieniać czy już tak zostawić?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
kasiotfur
|
 |
« Odpowiedz #11 : Maj 22, 2009, 02:33:30 » |
|
kaori >>  Cały temat zostanie przesunięty do 'Archiwum', jeśli jednak chcesz, żeby był 'żywy', to przerzuć rysunki, fotki niezwiązane do 'Innych', a zdjęcia siebie do nowego tematu w Galerii Loliciej (głównej) albo do 'Alternatywnej mody', zależnie od tego co na nich jest. Nie zakładaj nowego tematu na każdy zestaw skomentowanych już zdjęć, tylko zrób zestaw wybranych zdjęć w pierwszej wiadomości tematu. Jeśli jednak nie chcesz, możesz zostawić temat jak jest, będzie przeniesiony do Archiwum, ale od 22 czerwca zamknięty jako 'tylko do czytania'
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Yaoiko
|
 |
« Odpowiedz #12 : Maj 22, 2009, 06:17:20 » |
|
Czy do 'Opinie proszę' można wrzucać tylko lolicie stylizacje? Bo zastanawiam się czy można tam wstawiać nie koniecznie lolicie zestawy, ale np jeśli ktoś ma kilka zestawów do wyboru i nie wie co założyć na imprezę/spotkanie/wesele etc i chciałby się zapytać który zestaw jest najciekawszy to można tam też wrzucać takie zdjęcia?
nie wiem czy to pytanie jest zrozumiałe ale starałam się wytłumaczyć to jakoś XD
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
kasiotfur
|
 |
« Odpowiedz #13 : Maj 22, 2009, 06:18:51 » |
|
Yaoiko >> Myślę, że z takim pytaniem to jednak do Mody Alternatywnej 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Boromirka
Gość
|
 |
« Odpowiedz #14 : Maj 22, 2009, 08:11:06 » |
|
Dobra jestem za głupia XD jak ktoś będzie chciał oglądać moje foty do DA moje każdy zna xD
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|