Witamy, Gość. Zaloguj się, lub zarejestruj proszę.

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji

Aktualności: Zapraszamy do dyskusji! Smiley

Autentyczne lolity

Strony: 1 ... 5 6 [7] 8
  Drukuj  
Autor Wątek: Autentyczne lolity  (Przeczytany 8181 razy)
Ribbon
Hero Member

アリーナ

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #90 : Wrzesień 28, 2007, 05:25:24 »

pseprasamy T_T" ...
tak juz sama nie wiem jezeli nie masz orginalnych ciuchów to nie jestes lolita O_o ?
taka była wypowiedz moej znajomej i juz sie ribbon zgubił ...
Lilcia
Hero Member

Zobacz profil WWW Email
« Odpowiedz #91 : Wrzesień 28, 2007, 05:44:46 »

tak juz sama nie wiem jezeli nie masz orginalnych ciuchów to nie jestes lolita O_o ?

zadnych nie mam T.T bo ja poczatkujaca jestem lolita... Embarrassed

a jesli chodzi o autentyczne lolity (...) to widzialam dzis w warszawie takie dwie japoneczki. Byly tak slicznie ubrane, na czarno >.<

pinku
Hero Member

Fear the kawaii ones

Zobacz profil WWW Email
« Odpowiedz #92 : Wrzesień 28, 2007, 07:48:35 »

oryginalnych w sensie japońskich-firmowych? E tam, bzdura. Hand-made lolity wymiatają dużo bardziej, niż takie co to wszystko mają już gotowe.
Lola, która sama sobie potrafi zmajstrować strój pokazuje, że ma talent i wyobraźnie. No Grin

"We are dolls, they seem to say, but don't play with us. We bite."

pinkowa autoreklama^^' : www.allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=3439285

www.galeriafiufiu.pl/artysta.php?projid=34

a może książkę: podaj.net/uzytkownik.php?id=8752
NayukiNoMori
Full Member

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #93 : Wrzesień 29, 2007, 12:25:09 »

Pinku popieram Wink Ja też nic oryginalnego nie mam, sama wszystko przerabiam lub szyję i nie uważam, żeby było w tym coś złego Wink  Oryginalne ciuchy z Baby czy Innocent są na pewno prześliczne i świetnej jakości, ale razem z przesyłką są tak drogie, że na cokolwiek z Japonii byłoby mnie stać może za rok, albo 2 ;[  I pewnie do tego czasu coś tam będę miała z tych moich wymarzonych, ale nie uważam, że brak marki jest jakąś przeszkodą w loliceniu Wink i ma się jakkolwiek do autentyczności loli.

Większość fotek, które widziałam u nas na forum to ciuchy hand-made i uważam, że są cudowne i oryginalne Wink Zresztą nie każda lola europejska już pomijając przeważnie brak kasy może sobie pozwolić na ciuchy z Japonii, bo ich rozmiary przeważnie są za małe, biorąc pod uwagę wzrost i budowę Europejek w stosunku do Azjatek.
Ale idąc za Pinku ^^ jak się ma trochę wyobraźni i talentu to można sobie wykombinować naprawdę prześliczne lolicie sukienki, spódnice czy dodatki, a jak się ma problemy z utrzymaniem igły w łapce (jak ja jakiś czas temu Grin ) to zawsze można skorzystać z pomocy bardziej doświadczonych lolit bądź krawcowych;)

A tak swoją drogą, ja wiem, że tu już na pewno gdzieś było w którymś temacie, ale jak to właściwie  jest : czy wszystkie lole w Japoni noszą się markowo i uważają, że jak ktoś nie ma ciuchów z baby czy moi meme moitie to nie może być lolitą, czy się zdarzają jakieś wyjątki? Bo ja już słyszałam tak różne wersje, że w tej kwestii mały mętlik w główce Nayu ;]

Już zmieniłam Wink
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 29, 2007, 04:05:17 wysłane przez NayukiNoMori » Zapisane
Toshiko
Hero Member

« Odpowiedz #94 : Wrzesień 29, 2007, 01:15:59 »

Nayu prosze cie zmień ten kolor, bo nie idzie tego czytać >< ja uważam, ze nie trzeba sie ubierać w sklepie, w którym bluzka kosztuje 200 zł >< czasami bardzo fajne rzeczy można dostać w lumpie i to naprawde niedrogo.albo kupic i doszyc jakieś koronki lub rękawki i też jest fajny efekt^^

Harajuku Decadance Kid <3
http://www.nme.com/awards/video/id/j9MQIoOItYw/search/seileen  Tokyo Decadance promo tour spring '09 video love love love love *o*
http://www.wrc.com/index.jsp <33333
La Lolita Rock Diva
Gość
« Odpowiedz #95 : Wrzesień 29, 2007, 05:13:41 »

A kto tu mówi że lolita nie powinna miec nie markowych ciuchów ... przeciez ja tez nic ni mam markowego,kupuje w ciuchciach i zwykłych sklepach spódniczki,sukienki i bluzki i tworze świat na nowo ... jedyne co mi sie marzy to oddatki z BABy w stylu headdresików i kokard,bo ni umiem tego zrobić(pomocy) Im lolitka orginalniejsza to tym lepiej,bo nudno jest i troche głupio jak dwie rózne lole,beda miały te same ciuszki ^^*
Lilcia
Hero Member

Zobacz profil WWW Email
« Odpowiedz #96 : Wrzesień 29, 2007, 05:17:53 »

no sie wie! ale mi jest smutno bo mialam dostac 2 sukienki z metamorphose a oni powiedzieli ze nie dorobia  Cry
sama szyc tez nie potrafie wiec przerabiam sukienki z innych sklepow.

Toshiko
Hero Member

« Odpowiedz #97 : Wrzesień 29, 2007, 05:23:18 »

ja dopiero wchodze w lolity, ale już mam pewien projekt, który mi na pewno babcia zrealizuje, bo ona jest w tym bardzo dobra  Grin i pewnie co nieco sie przy niej naucze, bo dla mnie szycie to była czarna magia... ja potrafie bardzo niewiele (co mam nadzieje sie zmieni), ale coś tam jednak zrobić umiem^^

Harajuku Decadance Kid <3
http://www.nme.com/awards/video/id/j9MQIoOItYw/search/seileen  Tokyo Decadance promo tour spring '09 video love love love love *o*
http://www.wrc.com/index.jsp <33333
La Lolita Rock Diva
Gość
« Odpowiedz #98 : Wrzesień 29, 2007, 05:24:07 »

a skad bierzesz materiały??takie ładne
Chester
Hero Member

<3 Psycho fashion designer <3

czesterfield@hotmail.com
Zobacz profil WWW Email
« Odpowiedz #99 : Październik 21, 2007, 02:58:56 »

Więc tak- zacznę od najważniejszej kwestii (jak dla mnie), którą tu poruszano- lole w Japonii. Byłąm w Japonni przez dwa tygodnie, u ciotki, która mieszka tam od 15 lat (przeprowadziła się z całą rodziną) i jej córka, która jest w moim wieku (też 18 wiosen) jest loli-manką. Co mnie najbardziej zaskoczyło gdy poszłyśmy na miejsce spotkania? Jak się okazuje, tam generalnie Ghotic Lolity traktowane są na równi z cosplayem- dziewczęta przychodzą w jedno miejsce z całym ekwipunkiem, przebierają się i zmieniają się w te śliczne, rozchihotane, przytulaśne dziewczynki. A potem jak wieczór się zbliża, to wracają z powrotem do swoich prawdziwych postaci. I tak to się toczy. Moja kuzynka, podobnie jak ja, pali jak smok, pije hektolitry alkoholi i klnie jak szewc, ale gdy staje się na te parę godzin lolą to zmienia się nie do poznania. Obie wyznajemy te same zasady co do GL i nie tylko- wszystko ma swoje granice. I nie chodzi to o to, że w tym i w tym momencie nie możesz się zachowywać tak i tak- kto normalny widział nawaloną lolę ze szlugiem w zębach wykrzykującą łacinę podwórkową? Bo ja na pewno nie. Mnie czasami się zdarza zapalić będąc w kiecce, ale tylko dlatego, że poprostu palę już za długo i ciężko mi się z tego wyrwać

I tak naprawdę wydaje mi się, że strój lub też częstotliwość noszenia danego stylu kształtują podświadomie nasz charakter i sposób zachowania się.

Jeśli chodzi o mnie to ja generalnie traktuję GL jako genialny styl ubierania (w którymś temacie napisałam szerzej o mojej rodzince Smiley), ponieważ eklektyczność mojej szafy jest tak wielka, że nie potrafię się konkretnie określić, więc chodzenie ubranym cały czas w jednym stylu byłoby dla mnie trudne ^^.

Ufff się rozpisałam ^^"
Boromirka
Gość
« Odpowiedz #100 : Październik 21, 2007, 08:08:34 »

I tak naprawdę wydaje mi się, że strój lub też częstotliwość noszenia danego stylu kształtują podświadomie nasz charakter i sposób zachowania się.
cała prawda Smiley może to dziwne, ale ja sama to po sobie odczułam.  Cool
Lilcia
Hero Member

Zobacz profil WWW Email
« Odpowiedz #101 : Październik 21, 2007, 06:37:55 »

nom, nie wolno sie ograniczac XD
ja staram sie ubierac codziennie inaczej Wink

Boromirka
Gość
« Odpowiedz #102 : Październik 21, 2007, 07:52:25 »

Ja różnie, mam mało kiecek niestetyż i ciągle je piorę. To załoze niebieską, to czarne, to bordową, albo zestaw spódnica gorset. ;P ale spodni nie mialam na sobie od 3 lat bez mała
Lilcia
Hero Member

Zobacz profil WWW Email
« Odpowiedz #103 : Październik 23, 2007, 09:02:43 »

ja jeansy uwielbiam ^.^ rurki Tongue

Chester
Hero Member

<3 Psycho fashion designer <3

czesterfield@hotmail.com
Zobacz profil WWW Email
« Odpowiedz #104 : Październik 23, 2007, 04:51:04 »

ja jeansy uwielbiam ^.^ rurki Tongue

Taaaak rurki są cudowne Grin

Strony: 1 ... 5 6 [7] 8
  Drukuj  

Skocz do:  

Development, Design, Writing and Emigration Blog

Q2 - Reading

Spore - evolucja wcielona?

Sleepless nights because of your cat? Read this to get some rest

Having problems with your cat? Check out this guide!