Witamy, Gość. Zaloguj się, lub zarejestruj proszę.

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji

Aktualności: Zapraszamy do dyskusji! Smiley

Słodycze-filozofia lolit

Strony: 1 ... 16 17 [18]
  Drukuj  
Autor Wątek: Słodycze-filozofia lolit  (Przeczytany 16408 razy)
Reina
Full Member

« Odpowiedz #255 : Czerwiec 22, 2009, 05:25:42 »

Dziękuję bardzo. ^__^

Bubu
Full Member

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #256 : Czerwiec 23, 2009, 03:25:55 »

Moja ciotka z czarnego bzu robi różnego rodzaju syropy, nalewki i soki, faktycznie smak jest niepowtarzalny, deser musiał być pyszny. Ja teraz, jako że znudziło mi się wpieprzanie truskawek luzem czy ze śmietaną, robię co kilka dni takie śmiesznie łatwe ciasto.

Lo, w ustach czuję niesmak, dziś ich nie otworzę
Zwłaszcza do ciebie, ale w oczach dojrzyj pożar.
W mych oczach jest przysięga: w tym samym hotelu
Znajdą mnie rano w wannie i we krwi całego.
Kyuuketsuki
Gość
« Odpowiedz #257 : Wrzesień 26, 2009, 01:00:03 »

kyaa~~! piękne- musiało być pysznie- jak to dobrze że nie umiem gotować, wyglądałabym 2 razy gorzej niż teraz... a i nigdy nie kupujcie lukru z dr. Oetkera- jest niedobry, mimo że różowy- nie lubię różu, ale na ciastkach jest piękny ^^ <yummy!>
Miaka
Hero Member

girl geek

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #258 : Grudzień 09, 2009, 09:14:25 »

kyaa~~! piękne- musiało być pysznie- jak to dobrze że nie umiem gotować, wyglądałabym 2 razy gorzej niż teraz... a i nigdy nie kupujcie lukru z dr. Oetkera- jest niedobry, mimo że różowy- nie lubię różu, ale na ciastkach jest piękny ^^ <yummy!>
ale gotuje sie dla innych a nie dla siebie Wink

co do lukru - po co kupowac jak mozna zrobic od 0 samemu? Wink
maupka
Sr. Member

« Odpowiedz #259 : Grudzień 10, 2009, 04:34:26 »

Pewnie dlatego, że tak jest szybciej, prościej, niektórzy nie potrafią zrobić lukru sami no i działa też magia reklamy.
Chociaż taki lukier z torebki (zwłaszcza różowy) raczej nie jest smaczny. Miaka, mogła byś podać jakiś przepis na lukier albo link do strony? Wink
patrycjajoker
Full Member

Poniedziałki są czerwone.

« Odpowiedz #260 : Grudzień 10, 2009, 05:30:53 »

ale gotuje sie dla innych a nie dla siebie Wink

co do lukru - po co kupowac jak mozna zrobic od 0 samemu? Wink

Ale w domu nie zrobisz lukru koloru toksycznego różu/zieleni ;]

rika
Gość
« Odpowiedz #261 : Grudzień 12, 2009, 12:55:08 »

jak to nie, przecież można go ufarbować. kupujesz barwniki spożywcze i voila. XD
maupka
Sr. Member

« Odpowiedz #262 : Grudzień 13, 2009, 10:10:16 »

Upiekłam wczoraj babeczki (co prawda z pudełka) i wyszły bardzo dobrze. Żałuję trochę, że lukier który był w zestawie stał się za rzadki ;> I tak się zastanawiam, czego można by jeszcze użyć do dekoracji ich?

http://img689.imageshack.us/i/1001689b.jpg/
http://img24.imageshack.us/i/1001690d.jpg/
Alice in Wonderland
Hero Member

§Rampari's room§

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #263 : Grudzień 13, 2009, 11:35:10 »

Tutaj masz duże pole do popisu. W sklepach jest dużo różnych posypek, mogą być wiórki kokosowe. Można też kupić czekoladowe serduszka albo listki. Lub zrobić krem i przyozdobić je kremem. Można je też polać różnymi polewami.

Bardzo fajne te babeczki.

***Beautiful World***
♣Moje życzenia są jak marzenie, lecz moje marzenia są nie do spełnienia♣
Miaka
Hero Member

girl geek

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #264 : Luty 04, 2010, 06:29:48 »

Pewnie dlatego, że tak jest szybciej, prościej, niektórzy nie potrafią zrobić lukru sami no i działa też magia reklamy.
Chociaż taki lukier z torebki (zwłaszcza różowy) raczej nie jest smaczny. Miaka, mogła byś podać jakiś przepis na lukier albo link do strony? Wink

musze powiedziec, ze lukier z torebki jest o wiele mniej wygodny od wlasnego 'zimnego' lukru, poniewaz ten z torebki jest goracy i szybko zastyga, zimnym sie wygodniej dekoruje i ma sie wplyw na konsystencje.
Przepis:
bialko jajka wymieszac  z kilkoma lyzkami cukru pudru do takiej konsystencji jaka potrzebujemy Wink. Mozna metoda prob i bledow.

jak to nie, przecież można go ufarbować. kupujesz barwniki spożywcze i voila. XD
dokladnie, majac rozne farbki mozemy ufarbowac lukier na x roznych kolorow , zupelnie innych niz te kilka ograniczone w sklepie Smiley.
Cathy_Orchid
Full Member

Zobacz profil WWW Email
« Odpowiedz #265 : Luty 05, 2010, 10:23:58 »

Ja produkuję lukier z cukru pudru i goracej wody Smiley Można do tego dodać jakis aromat i/lub barwnik.
Miaka
Hero Member

girl geek

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #266 : Luty 05, 2010, 11:12:30 »

Ja produkuję lukier z cukru pudru i goracej wody Smiley Można do tego dodać jakis aromat i/lub barwnik.
tak tez mozna, ale tez wtedy robisz goracy lukier, ktorym jak juz mowilam ciezko jest dekorowac. (profesjonalni dekoratorzy uzywaja tylko zimnego, ktory czesto robia nawet nie z bialek surowych a ze sproszkowanych bialek).

Jesli musisz najpierw zrobic obwolutke dla rysunku na ciasteczku, potem je wypelnic, a potem jeszcze udekorowac we wzorek, jest to niestety niemozliwe goracym (ktore ma jedna konsystencje, a potrzebujemy trzech roznych).
TRUskawa*_*
Gość
« Odpowiedz #267 : Grudzień 12, 2010, 11:06:46 »

Yup, a ja wczoraj muffinki piernikowe robiłam Grin Dziś twarde i smakują jak sucharki, a wczoraj takie dobre były ;_;
Ale rodzina stwierdziła, że bardzo dobre ^^

Strony: 1 ... 16 17 [18]
  Drukuj  

Skocz do:  

Development, Design, Writing and Emigration Blog

Q2 - Reading

Spore - evolucja wcielona?

Sleepless nights because of your cat? Read this to get some rest

Having problems with your cat? Check out this guide!