|
Reina
|
 |
« Odpowiedz #255 : Czerwiec 22, 2009, 05:25:42 » |
|
Dziękuję bardzo. ^__^
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Bubu
|
 |
« Odpowiedz #256 : Czerwiec 23, 2009, 03:25:55 » |
|
Moja ciotka z czarnego bzu robi różnego rodzaju syropy, nalewki i soki, faktycznie smak jest niepowtarzalny, deser musiał być pyszny. Ja teraz, jako że znudziło mi się wpieprzanie truskawek luzem czy ze śmietaną, robię co kilka dni takie śmiesznie łatwe ciasto.
|
|
|
|
|
|
Lo, w ustach czuję niesmak, dziś ich nie otworzę Zwłaszcza do ciebie, ale w oczach dojrzyj pożar. W mych oczach jest przysięga: w tym samym hotelu Znajdą mnie rano w wannie i we krwi całego.
|
|
|
|
Kyuuketsuki
Gość
|
 |
« Odpowiedz #257 : Wrzesień 26, 2009, 01:00:03 » |
|
kyaa~~! piękne- musiało być pysznie- jak to dobrze że nie umiem gotować, wyglądałabym 2 razy gorzej niż teraz... a i nigdy nie kupujcie lukru z dr. Oetkera- jest niedobry, mimo że różowy- nie lubię różu, ale na ciastkach jest piękny ^^ <yummy!>
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Miaka
|
 |
« Odpowiedz #258 : Grudzień 09, 2009, 09:14:25 » |
|
kyaa~~! piękne- musiało być pysznie- jak to dobrze że nie umiem gotować, wyglądałabym 2 razy gorzej niż teraz... a i nigdy nie kupujcie lukru z dr. Oetkera- jest niedobry, mimo że różowy- nie lubię różu, ale na ciastkach jest piękny ^^ <yummy!>
ale gotuje sie dla innych a nie dla siebie  co do lukru - po co kupowac jak mozna zrobic od 0 samemu? 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
maupka
|
 |
« Odpowiedz #259 : Grudzień 10, 2009, 04:34:26 » |
|
Pewnie dlatego, że tak jest szybciej, prościej, niektórzy nie potrafią zrobić lukru sami no i działa też magia reklamy. Chociaż taki lukier z torebki (zwłaszcza różowy) raczej nie jest smaczny. Miaka, mogła byś podać jakiś przepis na lukier albo link do strony? 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
patrycjajoker
Full Member

Poniedziałki są czerwone.
|
 |
« Odpowiedz #260 : Grudzień 10, 2009, 05:30:53 » |
|
ale gotuje sie dla innych a nie dla siebie  co do lukru - po co kupowac jak mozna zrobic od 0 samemu?  Ale w domu nie zrobisz lukru koloru toksycznego różu/zieleni ;]
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
rika
Gość
|
 |
« Odpowiedz #261 : Grudzień 12, 2009, 12:55:08 » |
|
jak to nie, przecież można go ufarbować. kupujesz barwniki spożywcze i voila. XD
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Alice in Wonderland
|
 |
« Odpowiedz #263 : Grudzień 13, 2009, 11:35:10 » |
|
Tutaj masz duże pole do popisu. W sklepach jest dużo różnych posypek, mogą być wiórki kokosowe. Można też kupić czekoladowe serduszka albo listki. Lub zrobić krem i przyozdobić je kremem. Można je też polać różnymi polewami.
Bardzo fajne te babeczki.
|
|
|
|
|
|
***Beautiful World*** ♣Moje życzenia są jak marzenie, lecz moje marzenia są nie do spełnienia♣
|
|
|
|
Miaka
|
 |
« Odpowiedz #264 : Luty 04, 2010, 06:29:48 » |
|
Pewnie dlatego, że tak jest szybciej, prościej, niektórzy nie potrafią zrobić lukru sami no i działa też magia reklamy. Chociaż taki lukier z torebki (zwłaszcza różowy) raczej nie jest smaczny. Miaka, mogła byś podać jakiś przepis na lukier albo link do strony?  musze powiedziec, ze lukier z torebki jest o wiele mniej wygodny od wlasnego 'zimnego' lukru, poniewaz ten z torebki jest goracy i szybko zastyga, zimnym sie wygodniej dekoruje i ma sie wplyw na konsystencje. Przepis: bialko jajka wymieszac z kilkoma lyzkami cukru pudru do takiej konsystencji jaka potrzebujemy  . Mozna metoda prob i bledow. jak to nie, przecież można go ufarbować. kupujesz barwniki spożywcze i voila. XD
dokladnie, majac rozne farbki mozemy ufarbowac lukier na x roznych kolorow , zupelnie innych niz te kilka ograniczone w sklepie  .
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Cathy_Orchid
|
 |
« Odpowiedz #265 : Luty 05, 2010, 10:23:58 » |
|
Ja produkuję lukier z cukru pudru i goracej wody  Można do tego dodać jakis aromat i/lub barwnik.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Miaka
|
 |
« Odpowiedz #266 : Luty 05, 2010, 11:12:30 » |
|
Ja produkuję lukier z cukru pudru i goracej wody  Można do tego dodać jakis aromat i/lub barwnik. tak tez mozna, ale tez wtedy robisz goracy lukier, ktorym jak juz mowilam ciezko jest dekorowac. (profesjonalni dekoratorzy uzywaja tylko zimnego, ktory czesto robia nawet nie z bialek surowych a ze sproszkowanych bialek). Jesli musisz najpierw zrobic obwolutke dla rysunku na ciasteczku, potem je wypelnic, a potem jeszcze udekorowac we wzorek, jest to niestety niemozliwe goracym (ktore ma jedna konsystencje, a potrzebujemy trzech roznych).
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
TRUskawa*_*
Gość
|
 |
« Odpowiedz #267 : Grudzień 12, 2010, 11:06:46 » |
|
Yup, a ja wczoraj muffinki piernikowe robiłam  Dziś twarde i smakują jak sucharki, a wczoraj takie dobre były ;_; Ale rodzina stwierdziła, że bardzo dobre ^^
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|