Witamy, Gość. Zaloguj się, lub zarejestruj proszę.

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji

Aktualności: Zapraszamy do dyskusji! Smiley

Słodycze-filozofia lolit

Strony: 1 [2] 3 4 ... 18
  Drukuj  
Autor Wątek: Słodycze-filozofia lolit  (Przeczytany 16408 razy)
Ribbon
Hero Member

アリーナ

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #15 : Wrzesień 02, 2007, 09:52:53 »

JA tez w wawie nie mieszkam a w Lublinie  ale myślę że warto byłoby rozruszać stolice na lolicio  Grin
AiS
Gość
« Odpowiedz #16 : Wrzesień 02, 2007, 10:02:57 »

Hym wybaczcie offtopa ale fajnie byłoby zorganizować lolicie spotkanie w hallowen np . w warszawie w jakimś parku ładnym ^^ :Smiley
Jeszcze raz sory za offtop

O, nawet ciekawy pomysł.Z tym, że ja się nie wypowiem, ponieważ i tak nie znalazłabym czasu... może znajdzie się ktoś zainteresowany. Zaproponuj w przeznaczonym do tego temacie^^

Co do słodyczy, kocham je! Uwielbiam nawet te dziwaczne made in Japan i lody na krewetkach! Mogłabym je piec i robić na okrągło. Na śniadanie, obiad i kolacje. Na święta, spotkania, wizyty i żeby je wręczać na ulicy z koszyczka. Kiedy ktoś do mnie przychodzi, wychodzi z ciasteczkami albo czekoladkami.
Tylko ich wygląd musi się łączyć z dobrym smakiem. Niektóre (przeważnie z rodzaju oblukrowanych) są tak słodkie, że aż mdli... ale zawsze można na nie patrzeć xD
Pomijam fakt, że większość stanowi 'spożywcze śmieci'. Od czasu do czasu nie zaszkodzi ^.^
Ribbon
Hero Member

アリーナ

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #17 : Wrzesień 02, 2007, 10:11:21 »

Oj... aj ... ah ...oh !! JA chce wyjść na ulice w lolicim stroju i rozdawać ciasteczka trumienki  :Smiley
La Lolita Rock Diva
Gość
« Odpowiedz #18 : Wrzesień 02, 2007, 10:12:08 »

No dałoby się przemyślić - już widze jak mnie rodzice zaworza jesienią do Wawy, chyba jak dostanę 6 z czegoś ^^"
Sumire
UPIERDLIWE USTROJSTWO
Administrator
Hero Member

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #19 : Wrzesień 02, 2007, 09:54:58 »

Uwielbiam słodycze. Uwielbiam i jeśc i wyrabiac. Właśnie wykonuję dania z malin i jeżyn- istna orgia smaku.
Jednak pomysł jedzenia tylko i wyłącznie cisteczek, lodów, tortów itp raczej mi nie odpowiada- wszystko z umiarem.

AiS> lody na krewetkach? takie cudo jest słodkie czy wytrawne?

Nie ma potrzeby się tym krępować, Spock.
To zdarza się ptaszkom i pszczółkom.

Ptaki i pszczoły nie są Wolkanami, kapitanie.
La Lolita Rock Diva
Gość
« Odpowiedz #20 : Wrzesień 04, 2007, 02:38:10 »

Słyszałam o nich, a że kocham krewetki i słodycze nad zycie  to mogłabym tak o nich dyskutowac godzinami - a słyszałaś AiS o krewetkach kandyzowanych, to przysmak w Azji,ale nie wiem skąd dokładnie .... Chyba upiekę muffinki na swoje urodzinki, przebiore sie za lolitkę i bede w szkole zordawać je wszystkim uczniom i nauczycielom ... Zrobię tak!!!
Maea
Jr. Member
**

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #21 : Wrzesień 10, 2007, 05:30:22 »

Kamikaze Girls miałam okazję obejrzeć. Pochwalę się. xD Słodycze są jakby takim moim napędem. Gdy od tygodnia nie będę miała nic słodkiego w ustach to chyba... Podrę moje halki. Brak słodyczy to katorga. Co zresztą po mnie widać XD' A co do spotkania: Czemu akurat w Warszawie? T_____T' A Wrocław? T_T' Mam takiego straaszliwego pecha mieszkać pod Wrocławiem =.=' Tu nic się nie dzieje. Jedyne co, to BAKA '>.>
La Lolita Rock Diva
Gość
« Odpowiedz #22 : Wrzesień 15, 2007, 09:09:01 »

kochana jestem z toba!W plocku tez się nic nie dzieje ...
Klaudynka
Hero Member

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #23 : Wrzesień 16, 2007, 06:42:14 »

Łiiiii! Ja mam codziennie dzień słodyczy i w ogóle non-stop jestem na cukrowym haju. Azn To co, ze potem wydaję setki zł na dentystę. u.u" Ważę 54kg przy 164cm wzrostu i lubię swój wystajacy tyłek Tongue Ale trzeba jeś też owoce i warzywa i ryby, żeby sobie dostarczyć witamin (nie ma to jak lolitka z ziemistą cerą i matowymi włosami). Jak ktoś ma tak, że musi słodkie, ale boi się zgrubnąć, to polecam muesli, można kupić gotowe, ale najlepiej jak sie ma czas zmieszać samemu płatki, orzechy i owoce świeże lub suszone i zalać mlekiem lub ulubionym jogurtem, to wartościowy i sycący posiłek, ma mnóstwo witamin i błonnik a przy tym jest tak słodkie, że zaspokaja apetyt na słodycze na cały dzień. Wariant mniej dietetyczny: dodać małe kawałki czekolady i toffi - pyszne *.*.
Sumire
UPIERDLIWE USTROJSTWO
Administrator
Hero Member

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #24 : Wrzesień 18, 2007, 07:39:12 »

Tak w temacie- La Lolita swojego czasu prosiłaś o przepis na muffinki. Te są przepyszne:
Babeczki waniliowe z malinami
Składniki:
- 12 dag miękkiego masła
- 25 dag drobnego cukru (ale nie cukru pudru!)
- 1 łyżeczka olejku waniliowego
- 3 jajka
- 18 dag mąki
- 1/2 łyżeczki soli
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 3/4 szklanki mleka
- maliny do dekoracji
Polewa:
- 6 dag przesianego cukru pudru
- 2-3 łyżki gorącej wody
- kilka kropli wanilii lub soku z cytryny

Sposób przyrządzania:
Rozgrzej piekarnik do temp. 180°C. Do dołków formy na mufinki powkładaj pergaminowe mankieciki. Utrzyj masło z cukrem na puszystą masę, dodaj wanilię i kolejno jajka (zanim dodasz kolejne jajko, upewnij się, że poprzednie dokładnie połączyło się z masą). Dodaj mąkę z proszkiem do pieczenia i 1/2 łyżeczki soli. Na koniec wlej mleko i wymieszaj, ale niezbyt dokładnie, bo masa musi mieć lekko grudkowatą konsystencję. Ciastem napełnij papierowe mankieciki, piecz 20-25 minut na złoty kolor. Wyjmij z piekarnika i studź przez 10 minut w formie, a potem wyjmij i pozostaw, aby całkiem wystygły. Utrzyj składniki polewy, posmaruj ciastka i posyp malinami. Uwaga: polewę możesz przygotować z cukru pudru i soku z cytryny. Wtedy nie dodajesz już wanilii.

Nie ma potrzeby się tym krępować, Spock.
To zdarza się ptaszkom i pszczółkom.

Ptaki i pszczoły nie są Wolkanami, kapitanie.
Ribbon
Hero Member

アリーナ

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #25 : Wrzesień 18, 2007, 08:01:23 »

Cheesy wyjmuje notesik i pisze *uśmieszek* ^^"
la lolita przechwyciłam twój a raczej sumire przepis Cheesy
NayukiNoMori
Full Member

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #26 : Wrzesień 18, 2007, 09:33:23 »

Jeeej:) Jak ja uwielbiam słodycze:) Nie jem ich non stop, bo się zgadzam, że to niezdrowe , ale jak już mnie najdzie, to potrafię zjeść ich duużo Smiley szczególnie takie w cukierniach, albo ciepłe drożdżówki i pączki na Chmielnej Smiley Mniiam! 
Szkoda, że sama jestem kulinarnym beztalenciem i w moim przypadku upieczenie ciasta graniczy z cudem  Undecided   Ale przepis Sumire na muffinki wygląda tak zachęcająco, ze mam ochotę spróbować Smiley

Jak trafiłam na to forum jakieś 2 miesiące temu i przeglądałam różne tematy, to widziałam jakieś prześlicznie wyglądające lolicie wypieki na piknik, chyba właśnie autorstwa Sumire Smiley no too aż miałoby się ochotę samemu coś takiego zjeść Smiley albo przynajmniej popatrzeć! Smiley

A tak w ogóle to chciałam się przywitać, bo jestem tu nowa:)
Ribbon
Hero Member

アリーナ

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #27 : Wrzesień 18, 2007, 10:59:44 »

NayukiNoMori witaj ^^ ...
Trish
Jr. Member
**

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #28 : Wrzesień 19, 2007, 03:54:33 »

witam:) jestem tu nowa. slodycze jem mniej więcej co drugi dzien. Uwielbiam czekoladę, białą, mleczną i gorzką:) Czasem mi się marzy, upiec jakies ciasta, ciasteczka... mm, tylko jest jeden problem- jestem calkowitym beztalenciem jesli chodzi o to... zostaje mi tylko mieć nadzieję, że może kiedyś uda mi się upiec coś co było by zjadliwe ^^
Ribbon
Hero Member

アリーナ

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #29 : Wrzesień 19, 2007, 04:34:24 »

Jak sie kiedyś spotkamy to upieke ci ciasteczka z jagodami * grzebie w paperkach pod półką na telefon i szuka przepisu*  Grin

Strony: 1 [2] 3 4 ... 18
  Drukuj  

Skocz do:  

Development, Design, Writing and Emigration Blog

Q2 - Reading

Spore - evolucja wcielona?

Sleepless nights because of your cat? Read this to get some rest

Having problems with your cat? Check out this guide!