Witamy, Gość. Zaloguj się, lub zarejestruj proszę.

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji

Aktualności: Zapraszamy do dyskusji! Smiley

Słodycze-filozofia lolit

Strony: [1] 2 3 ... 18
  Drukuj  
Autor Wątek: Słodycze-filozofia lolit  (Przeczytany 16408 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przeglądają ten wątek.
La Lolita Rock Diva
Gość
« : Lipiec 26, 2007, 04:17:18 »

W takich filmach jak Maria Antonina czy Kamikaze Girls, przedstawiony jest obraz całodziennego jedzenia słodyczy ^^* W Kamikaze Girls , sama Momoko przekonuje nas , że powinnyśmy jeśc tylko sliczne ciastka,lody i biszkopty ^^ Rynek japoński ofertuje wiele smakołyków - ostatnio natknełam się na owocową czekoladę w kolorze różowym ^^ A co wy myślicie,czy chciałybyście choć raz w miesiącu zrobić taki dzień "słodyczy".Ja bym osobiście chciałam spróbowac czegoś takiego ^^
Euflonica
Hero Member

Queen of Hearts

Zobacz profil WWW Email
« Odpowiedz #1 : Lipiec 26, 2007, 08:35:32 »

Ja osobiście robię sobie "dzień słodyczy" conajmniej raz na trzy dni, czego efekty później niestety widać Tongue Szczerze mówiąc wolę nie-kolorowe smakołyki, bo szkoda takie jeść ^^ - człowiek siedzi i się na to patrzy i z żalem później je, a ja wolę mieć z jedzenia słodyczy przyjemność ;]. Ale różowe czekolady...hm...dawno już takiej nie jadłam. ...

Nie oglądałam niestety tych filmów, więc nie mogę się wypowiadać na temat tego motywu...

I'll see you on the dark side of the moon
www.euflonica.com
Nieobecna
Newbie
*

« Odpowiedz #2 : Lipiec 28, 2007, 01:10:15 »

Kolorowa czekolada! Yay!

Z Wenecji przywiozłam sobie całą torbę czekoladek w kolorach tęczy: Niebieskie, zielone, pomarańczowe, różowe, fioletowe... Miętowe, truskawkowe, jagodowe... Mniaaaam.

Każdy zasługuje, żeby się od czasu do czasu rozpuścić, i zrobić sobie "dzień słodkości" Smiley
La Lolita Rock Diva
Gość
« Odpowiedz #3 : Lipiec 28, 2007, 02:50:46 »

Akurat we wtorek lece na sycylie,do hotelu oddalonego od Palermo 70 kmm i jak spotkam jakies łakocie,to se pewnie kupię.Rok temu przywiozłam z Kalabrii małe słoiczki miodu o różnych smakach i kolorach min.cytrynowy miód,truskawkowy i pistacjowy ^^**
Nieobecna
Newbie
*

« Odpowiedz #4 : Lipiec 29, 2007, 02:20:23 »

A jednak mimo wszystko najwspanialej smakują słodycze zrobione własnoręcznie  Wink
La Lolita Rock Diva
Gość
« Odpowiedz #5 : Lipiec 29, 2007, 08:46:27 »

Oprocz ciast i ciasteczek, to ni miałam w swoich łapkach,żadnych przepisów ^^" na słodycze
Boromirka
Gość
« Odpowiedz #6 : Lipiec 31, 2007, 10:55:31 »

Ej, wiecie, że mi padło na mózg i ostatnio nie jem prawie w ogóle słodyczy, ani lodów. Ja nie wiem o co chodzi. Żyję tylko na chińskich zupkach i tostach z serem xD
pinku
Hero Member

Fear the kawaii ones

Zobacz profil WWW Email
« Odpowiedz #7 : Sierpień 01, 2007, 03:36:42 »

Eee cały dzień jeść tylko słodycze? Przyznam, że mi się pomysł średnio podoba. Brzuszek boli, ząbki bolą a  w dodatku i tak cały dzień chodzisz głodna XP
Słodycze lubię bardzo, zwłaszcza te ślicznie wyglądające, ale jako deser/przerywnik/dodatek do bardziej konkretnego jedzenia. Inna sprawa, że każde jedzenie powinno być ślicznie podane. To właśnie lubię w japońskiej kuchni - potrafią z ryżu, wodorostów i dziwnych stworzeń z mackami^^ zrobić potrawy, które wyglądają bardziej kawaii niż nasze krajowe torty x.x'

"We are dolls, they seem to say, but don't play with us. We bite."

pinkowa autoreklama^^' : www.allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=3439285

www.galeriafiufiu.pl/artysta.php?projid=34

a może książkę: podaj.net/uzytkownik.php?id=8752
La Lolita Rock Diva
Gość
« Odpowiedz #8 : Sierpień 09, 2007, 08:57:47 »

No masz rację^^ Wróciłam z sycylii i mam kilka fotek z ciastkami ^^ Były ładne,ale mało smaczne ^^ " nie to co lody... 1 gałka u nich,to nasze 5 ^^ A wracając do japońskich dan-sama bym chciała w przyszłości takie wykonywac,oni je musza pewnie długo przyrzadzać, aby były takie starane.Jak np te mini osmiornice z rzodkiewek z oczkami
najeli
Hero Member

czerwony kapturek

Zobacz profil WWW Email
« Odpowiedz #9 : Sierpień 10, 2007, 08:37:43 »

taaaaa... a potem zamiast slodkich lolitek po ulicach beda sie przetaczac wieloryby w koronkach..  Grin Grin Grin

upon the Bosh - like world...
La Lolita Rock Diva
Gość
« Odpowiedz #10 : Sierpień 10, 2007, 10:27:19 »

No to zmieniam opcje, raz w miesiacu dzien słodkosci by nie zaszkodził - a wogule japonczycy maja mini porcje
Ribbon
Hero Member

アリーナ

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #11 : Sierpień 31, 2007, 09:54:03 »

Uuuuuielbiem słodkości ... jeżeli lolitka je słodycze i dużo sie rusza (skacze,tańczy) to raczej jej to nie szkodzi ...osobiście kocham śliczne ciasteczka ^^
La Lolita Rock Diva
Gość
« Odpowiedz #12 : Wrzesień 01, 2007, 11:17:08 »

Wreszcie sie ktoś sie ze mna zgodził ... ale wygląd wcale ni jest tak ważny ...
Ribbon
Hero Member

アリーナ

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #13 : Wrzesień 02, 2007, 09:37:43 »

Hym ja już zaczęłam  myśleć  o tegorocznym hallowen  ^^ A to najlepsza okazja na to żeby zrobić jakąś impreze a co za tym idzie upichcić mnóstwo ciastek ciasteczek i pralinek ... Oj  słodkości !!
Hym wybaczcie offtopa ale fajnie byłoby zorganizować lolicie spotkanie w hallowen np . w warszawie w jakimś parku ładnym ^^ :Smiley
Jeszcze raz sory za offtop
La Lolita Rock Diva
Gość
« Odpowiedz #14 : Wrzesień 02, 2007, 09:50:36 »

Jeszcze misss cesarzowa nias nie zablokowała ... szkoda,że ja nie mieszkam w Wawie,a w Płocku ....

Strony: [1] 2 3 ... 18
  Drukuj  

Skocz do:  

Development, Design, Writing and Emigration Blog

Q2 - Reading

Spore - evolucja wcielona?

Sleepless nights because of your cat? Read this to get some rest

Having problems with your cat? Check out this guide!