|
La Lolita Rock Diva
Gość
|
 |
« : Lipiec 26, 2007, 04:17:18 » |
|
W takich filmach jak Maria Antonina czy Kamikaze Girls, przedstawiony jest obraz całodziennego jedzenia słodyczy ^^* W Kamikaze Girls , sama Momoko przekonuje nas , że powinnyśmy jeśc tylko sliczne ciastka,lody i biszkopty ^^ Rynek japoński ofertuje wiele smakołyków - ostatnio natknełam się na owocową czekoladę w kolorze różowym ^^ A co wy myślicie,czy chciałybyście choć raz w miesiącu zrobić taki dzień "słodyczy".Ja bym osobiście chciałam spróbowac czegoś takiego ^^ 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Euflonica
|
 |
« Odpowiedz #1 : Lipiec 26, 2007, 08:35:32 » |
|
Ja osobiście robię sobie "dzień słodyczy" conajmniej raz na trzy dni, czego efekty później niestety widać  Szczerze mówiąc wolę nie-kolorowe smakołyki, bo szkoda takie jeść ^^ - człowiek siedzi i się na to patrzy i z żalem później je, a ja wolę mieć z jedzenia słodyczy przyjemność ;]. Ale różowe czekolady...hm...dawno już takiej nie jadłam. ... Nie oglądałam niestety tych filmów, więc nie mogę się wypowiadać na temat tego motywu...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Nieobecna
Newbie
|
 |
« Odpowiedz #2 : Lipiec 28, 2007, 01:10:15 » |
|
Kolorowa czekolada! Yay! Z Wenecji przywiozłam sobie całą torbę czekoladek w kolorach tęczy: Niebieskie, zielone, pomarańczowe, różowe, fioletowe... Miętowe, truskawkowe, jagodowe... Mniaaaam. Każdy zasługuje, żeby się od czasu do czasu rozpuścić, i zrobić sobie "dzień słodkości" 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
La Lolita Rock Diva
Gość
|
 |
« Odpowiedz #3 : Lipiec 28, 2007, 02:50:46 » |
|
Akurat we wtorek lece na sycylie,do hotelu oddalonego od Palermo 70 kmm i jak spotkam jakies łakocie,to se pewnie kupię.Rok temu przywiozłam z Kalabrii małe słoiczki miodu o różnych smakach i kolorach min.cytrynowy miód,truskawkowy i pistacjowy ^^**
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Nieobecna
Newbie
|
 |
« Odpowiedz #4 : Lipiec 29, 2007, 02:20:23 » |
|
A jednak mimo wszystko najwspanialej smakują słodycze zrobione własnoręcznie 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
La Lolita Rock Diva
Gość
|
 |
« Odpowiedz #5 : Lipiec 29, 2007, 08:46:27 » |
|
Oprocz ciast i ciasteczek, to ni miałam w swoich łapkach,żadnych przepisów ^^" na słodycze
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Boromirka
Gość
|
 |
« Odpowiedz #6 : Lipiec 31, 2007, 10:55:31 » |
|
Ej, wiecie, że mi padło na mózg i ostatnio nie jem prawie w ogóle słodyczy, ani lodów. Ja nie wiem o co chodzi. Żyję tylko na chińskich zupkach i tostach z serem xD
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
pinku
|
 |
« Odpowiedz #7 : Sierpień 01, 2007, 03:36:42 » |
|
Eee cały dzień jeść tylko słodycze? Przyznam, że mi się pomysł średnio podoba. Brzuszek boli, ząbki bolą a w dodatku i tak cały dzień chodzisz głodna XP Słodycze lubię bardzo, zwłaszcza te ślicznie wyglądające, ale jako deser/przerywnik/dodatek do bardziej konkretnego jedzenia. Inna sprawa, że każde jedzenie powinno być ślicznie podane. To właśnie lubię w japońskiej kuchni - potrafią z ryżu, wodorostów i dziwnych stworzeń z mackami^^ zrobić potrawy, które wyglądają bardziej kawaii niż nasze krajowe torty x.x'
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
La Lolita Rock Diva
Gość
|
 |
« Odpowiedz #8 : Sierpień 09, 2007, 08:57:47 » |
|
No masz rację^^ Wróciłam z sycylii i mam kilka fotek z ciastkami ^^ Były ładne,ale mało smaczne ^^ " nie to co lody... 1 gałka u nich,to nasze 5 ^^ A wracając do japońskich dan-sama bym chciała w przyszłości takie wykonywac,oni je musza pewnie długo przyrzadzać, aby były takie starane.Jak np te mini osmiornice z rzodkiewek z oczkami
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
najeli
|
 |
« Odpowiedz #9 : Sierpień 10, 2007, 08:37:43 » |
|
|
|
|
|
|
|
upon the Bosh - like world...
|
|
|
|
La Lolita Rock Diva
Gość
|
 |
« Odpowiedz #10 : Sierpień 10, 2007, 10:27:19 » |
|
No to zmieniam opcje, raz w miesiacu dzien słodkosci by nie zaszkodził - a wogule japonczycy maja mini porcje
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Ribbon
|
 |
« Odpowiedz #11 : Sierpień 31, 2007, 09:54:03 » |
|
Uuuuuielbiem słodkości ... jeżeli lolitka je słodycze i dużo sie rusza (skacze,tańczy) to raczej jej to nie szkodzi ...osobiście kocham śliczne ciasteczka ^^
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
La Lolita Rock Diva
Gość
|
 |
« Odpowiedz #12 : Wrzesień 01, 2007, 11:17:08 » |
|
Wreszcie sie ktoś sie ze mna zgodził ... ale wygląd wcale ni jest tak ważny ...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Ribbon
|
 |
« Odpowiedz #13 : Wrzesień 02, 2007, 09:37:43 » |
|
Hym ja już zaczęłam myśleć o tegorocznym hallowen ^^ A to najlepsza okazja na to żeby zrobić jakąś impreze a co za tym idzie upichcić mnóstwo ciastek ciasteczek i pralinek ... Oj słodkości !! Hym wybaczcie offtopa ale fajnie byłoby zorganizować lolicie spotkanie w hallowen np . w warszawie w jakimś parku ładnym ^^ :  Jeszcze raz sory za offtop
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
La Lolita Rock Diva
Gość
|
 |
« Odpowiedz #14 : Wrzesień 02, 2007, 09:50:36 » |
|
Jeszcze misss cesarzowa nias nie zablokowała ... szkoda,że ja nie mieszkam w Wawie,a w Płocku ....
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|