Mortia
Towarzysze
Sr. Member
Nanomachine Crusnik 04
|
 |
« : Czerwiec 08, 2007, 09:36:36 » |
|
Jak według Was powinna czy też wygląda piżama,bielizna lolicia?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Nieobecna
Newbie
|
 |
« Odpowiedz #1 : Czerwiec 10, 2007, 12:01:10 » |
|
Hm, ja tam zawsze widziałam lolitki w staromodnych długich koszulkach nocnych z mnóóóstwem falbanek i równie staromodnej bieliźnie. Na przykład staniczek XIX wiecznej pensjonarki i pantalonki...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Boromirka
Gość
|
 |
« Odpowiedz #2 : Czerwiec 10, 2007, 07:30:09 » |
|
O taa zgadzam sie z przedmówcą, chociaż pantalony są niewygone nocą, to długie zwiewne i leciutkie koszulki z mnóstwem koronek nie dość że są śliczne to i wygodne
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
kasiotfur
|
 |
« Odpowiedz #3 : Czerwiec 11, 2007, 04:46:52 » |
|
Pantalony są wygodne  ja tam też uwazam ze albo dluga koszulka, albo koszuleczka i pantalony  Co by nie byc golosłowną  : 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Sumire
|
 |
« Odpowiedz #4 : Czerwiec 11, 2007, 06:14:50 » |
|
Ja też preferuje długie koszule ozdobione falbanami i koronkami. I długie zwiewne peniuary. Albo coś w rodzaju tego pieknego kompletu który nosi Christine z "Upiór w operze" z 2004r (kiedy Upiór wywabia ją z garderoby)- achhhh... cudo- chociaż spanie w gorsecie może byc ryzykowne XD
I tak jak moje przedmówczynie uważam ze lolicie jak najbardziej pasują panataloniki.
|
|
|
|
|
|
Nie ma potrzeby się tym krępować, Spock. To zdarza się ptaszkom i pszczółkom.
Ptaki i pszczoły nie są Wolkanami, kapitanie.
|
|
|
|
Boromirka
Gość
|
 |
« Odpowiedz #5 : Czerwiec 11, 2007, 07:39:18 » |
|
Pantalonyt pod kiecke ale do spanai są straszne Kasiostforze mam identyczne 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
sen.
|
 |
« Odpowiedz #6 : Czerwiec 17, 2007, 09:34:51 » |
|
ja tam śpie w piżamce, ale generalnie lolite bym widziała w jakiejś koszuleczce bez rękawów + troche falbanek/koronek/jedno i drugie i krótkich gatkach 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
AiS
Gość
|
 |
« Odpowiedz #7 : Czerwiec 18, 2007, 01:22:17 » |
|
Oryginalna nie będę i jak Wy wszyscy postawię na zestaw - koszulka i pantalony lub długa koszulka, a wszystko to z koronkowo-falbankowymi dodatkami  Sama śpię w długiej koszulce i czepku na głowie... ale niestety nie wkleję zdjęcia, ponieważ się wstydzę pokazywać w stroju nocnym -^^-
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Itonia
|
 |
« Odpowiedz #8 : Czerwiec 19, 2007, 04:21:00 » |
|
A ja mam zwykłą koszule nocną ze snoopim 
|
|
|
|
|
|
Gothic Lolita and... her strawberry <3
|
|
|
|
Sumire
|
 |
« Odpowiedz #9 : Czerwiec 19, 2007, 10:21:00 » |
|
|
|
|
|
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 19, 2007, 10:24:57 wysłane przez Sumire »
|
|
Nie ma potrzeby się tym krępować, Spock. To zdarza się ptaszkom i pszczółkom.
Ptaki i pszczoły nie są Wolkanami, kapitanie.
|
|
|
|
Boromirka
Gość
|
 |
« Odpowiedz #10 : Czerwiec 24, 2007, 09:54:01 » |
|
Sumire... Powaliłaś. Piękne naprawdę, chyba zmolestuję babcię o uszycie ta z drugiego linka pierwsza po lewej to dzieło sztuki 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Pacynka
|
 |
« Odpowiedz #12 : Wrzesień 24, 2007, 11:53:16 » |
|
dla wszystkich co uważają się za krawieckie beztalencia (nie wierzę Wam i tak!) wykrój na pantalonki; od razu zaznaczam, że nie jest stworzony przeze mnie tylko wzięty z GLB. co należy zrobić: wydrukować (powinno być na całą stronę A4) iść do ksero i poprosić o powiększenie mniej więcej 3 krotne (wtedy powinno być około 108 cm w obwodzie, na rozmiar 36/38) a później nożyczki, igła i nitka w dłoń i do dzieła! http://i129.photobucket.com/albums/p221/Pacynka/lolita%20stuff/pantalonki.jpg?t=1190626725wykrój działa bo już go wypróbowałam  wkleję fotkę jak tylko odzyskam aparat
|
|
|
|
|
|
Landrynkolandia pełna cukierków
|
|
|
|
La Lolita Rock Diva
Gość
|
 |
« Odpowiedz #13 : Wrzesień 29, 2007, 05:35:17 » |
|
ładniutko ... a mam pytanko - pantalony to bielizna,wiec jak mam je nosic,jesli nosze rajstopy,a chce aby spodniczki były podniesione Widziałam w pewnym sklepie Triumphu staniczki z broszka-wisiorkiem Camea
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
kasiotfur
|