Maririn
Full Member

kleine Prinzessin
|
 |
« : Luty 01, 2012, 08:26:51 » |
|
3 edycja konwentu Love, organizowana jak co roku we Wrocławiu  konwencja walentynkowa~! Początek: sobota, 11.02.2012, 09:00 Koniec: niedziela, 12.02.2012, 15:00 strona www: [ http://www.miohi.pl ] mało czasu zostało, ale ktoś może ma ochotę się wybrać? ^^ po długim czasie braku pobytu na konwentach zdecydowałam się pojechać akurat tam. jednak nie będę lolicić, bo robię cosplay :clista obecności: * Mari (i jej urocze koleżanki : D) * Loivissa * Tynia * Chester
|
|
|
|
« Ostatnia zmiana: Luty 05, 2012, 10:52:13 wysłane przez Maririn »
|
|
|
|
|
|
|
|
Loivissa
|
 |
« Odpowiedz #1 : Luty 01, 2012, 09:22:30 » |
|
O, z ciekawości - jaki to będzie cosplay? Ja też będę w cosplayu, o ile się wyrobię(co ja gadam, muszę).
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Maririn
Full Member

kleine Prinzessin
|
 |
« Odpowiedz #2 : Luty 01, 2012, 09:30:46 » |
|
Loivissa - nic związanego z loli, tym bardziej, że to cosplay męski XD""" (pf, nawet nie wiecie, ile potrafi mój makijaż!) hiver laurant z roman, sound horizon. (here, jakby ktoś chciał mnie poznać) znajome robią mi do grupki violette i hortense (here), które już można na upartego zaliczyć pod loli cosplay, gdyby nie materiały stroju ^^;nie offtopując już, cieszę się, że będziesz i liczę na to, że więcej osób z forum także się pojawi  sądzę, że zrobię listę osób w temacie.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Ichigo666
|
 |
« Odpowiedz #3 : Luty 01, 2012, 11:32:43 » |
|
w sumie, ja nie wiem , czy pojadę ... chciałabym, ale to wszystko zależy od budżetu w moim portfelu XD
|
|
|
|
|
|
~.~ ...
|
|
|
|
miwako
|
 |
« Odpowiedz #4 : Luty 02, 2012, 12:17:22 » |
|
O mamo, Wrocław tak blisko i nie mam w ten weekend szkoły trochę mnie kusi.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
koharu
|
 |
« Odpowiedz #5 : Luty 02, 2012, 12:22:50 » |
|
Miałam nie jechać, ale COSPLAY LAURANTA VIOLETTE I HORTENSE *_______________________* Muszę Was zobaczyć, koniecznie!
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Maririn
Full Member

kleine Prinzessin
|
 |
« Odpowiedz #6 : Luty 02, 2012, 01:42:30 » |
|
Miałam nie jechać, ale COSPLAY LAURANTA VIOLETTE I HORTENSE *_______________________* Muszę Was zobaczyć, koniecznie!
! mam rozumieć, że fanka? <3 koniecznie musimy Cię poznać, przyjeżdżaj! : D
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Tynia
|
 |
« Odpowiedz #7 : Luty 02, 2012, 07:35:57 » |
|
Oooo, jedź Koharu! Ja wybieram się na Lova. Jak zwykle będę lolicić się w Sali Gier Japońskich potocznie zwanej j-games roomem.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Chester
|
 |
« Odpowiedz #8 : Luty 05, 2012, 01:27:22 » |
|
Będę i cosplay też będzie 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
koharu
|
 |
« Odpowiedz #10 : Luty 12, 2012, 11:46:59 » |
|
DZIEWCZYNY DZIEWCZYNY, będzie nagranie z waszego występu z "Roman"? <3 Jej, jaka szkoda że nie mogłam Was zobaczyć T^T
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Loivissa
|
 |
« Odpowiedz #11 : Luty 13, 2012, 06:49:20 » |
|
Ja niestety nikogo z was nie widziałam, bo konwent ssał moim zdaniem i siedziałam przeważnie w moim pseudo sleepie za szafami. Jakby co to byłam Edzien z FMA w wersji neko, bo jak zwykle nie zrobiłam właściwego cosplay'u na czas :p.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Maririn
Full Member

kleine Prinzessin
|
 |
« Odpowiedz #12 : Luty 13, 2012, 09:16:38 » |
|
DZIEWCZYNY DZIEWCZYNY, będzie nagranie z waszego występu z "Roman"? <3 Jej, jaka szkoda że nie mogłam Was zobaczyć T^T
na pewno pojawi się w najbliższym czasie~ na razie mam zdjęcie ze sceny XD http://fc03.deviantart.net/fs71/f/2012/044/b/5/sound_horizon___roman__cosplay__by_frauleinmarie-d4picww.jpga ja wypowiem się, że konwent dla mnie był jedną wielką męką i problemem - miałam nadzieję, że kupując wejściówkę na miejscu na dwa dni będę mogła zostać na noc, a organizatorzy chcieli mnie praktycznie wywalić ze sleeproomu, bo "nie ma miejsca", mimo że byłam tam od piątku i w sumie miałam pewnego rodzaju pierwszeństwo, bo kiedy weszłam do sleepa to praktycznie nikogo nie było ^^; do tego miałam okropnie wysokie buty do cosplayu, 12,5 cm koturn, w których chodziłam niemal całą sobotę i noga mnie bolała niemiłosiernie, ale trzeba było wytrzymać :c do tego na przebieraniu się, makijażu cosplayowym etc. spędziliśmy jakoś 4 godziny w toalecie. przynajmniej założyłam soczewki i je zdjęłam ;_; no cóż, to takie tam tylko żalenie się. mało czasu miałam na wszystko, na konwencie praktycznie oprócz cosplayu nie robiłam nic :c i orgowie mnie wkurzali, bardzo bardzo. sam cosplay jako event też był nieco nieogarnięty, patrząc z perspektywy cosplayera. no cóż, lekki failcon, ale socjal ratował wszystko 
|
|
|
|
« Ostatnia zmiana: Luty 13, 2012, 09:27:11 wysłane przez Maririn »
|
|
|
|
|
|
Loivissa
|
 |
« Odpowiedz #13 : Luty 13, 2012, 05:38:32 » |
|
Dopiero przed chwilą zobaczyłam was w galerii Gargu, którego to też na samym conplace nie spotkałam ><. W sumie to nawet cieszę się, że miałam na sobie wygodniejszy cosplay, bo chodzenie w halce z kołami oraz butach na koturnach nie byłoby tu wskazane. A tak w ogóle... Świetnie wyglądałyście :3. Na sam cosplay oczywiscie nawet nie próbowałam się wbić, bo jak ze szkoły ludzie wylewali się oknami, to już widzę, co tam by się działo, gdyby co najmniej połowa z nich próbowała się tam dostać! Tak moim zdaniem - jak konwenty miohi mają taką sobie organizację, to nie mogłam się wiele spodziewać w takiej sytuacji, niestety. Tak przy okazji(wieem, że szanse marne) może któraś z was znalazła kolczyk alchemy gothic - http://img.bazarek.pl/39572/6090/176301/36346273447aed4319ee21.jpg - to proszę o powiadomienie mnie. Byłabym bardzo wdzięczna.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Suzuko
|
 |
« Odpowiedz #14 : Luty 15, 2012, 02:03:20 » |
|
Maririn, właśnie obczaiłam sobie zdjęcia z cosplayu na facebooku. Świetnie wyszło! Brawo! Szkoda, że Wrocław jest tak daleko i nie mogłam tam być.
|
|
|
|
|
|
Suzuko
|
|
|
|
|