Moja mama ma dobrą koleżankę, która ma hurtownię tkanin i ona wynajduje mi materiały i sprowadza. Na początek musimy zobaczyć, czy to się będzie opłacać, więc na razie tylko pojedyncze wzory, bo niestety takie materiały są drogie i kupienie np. całej 50 m bali materiału kosztowałoby bardzo dużo. Ale jeśli wszystko pójdzie po naszej myśli, to raz na jakiś czas będą nowe wzory.
Niestety nie do końca jestem zadowolona z tego, że te materiały są troszkę elastyczne. Jest to taka gruba dzianina bawełniana. Ale sprawdzałam na sobie i układają się dobrze i tylko w dotyku to czuć, czy tak z bardzo bliska. I są to dobre jakościowo tkaniny. Nie jakaś tam podła dzianina, co się zaraz zniszczy. Mogę oczywiście wysłać zdjęcia ze zbliżeniem.
Cały czas intensywnie poszukuję nowych tkanin.
Może zamówię coś niebawem z Japonii, ale to też się wiąże z zamrożeniem pieniążków etc...
I niebawem też dowiem się, jakie są szanse na zrobienie własnych projektów tkanin. Znaczy, czy nie będzie to kosztować miliardów złotych.
Odpowiadając na różne PMki: (bo może się też to przydać innym zainteresowanym)
- Oczywiście można też płacić mi przelewem na konto. Za tydzień wyjeżdżam na semestr do Czech, ale w sumie skoro jesteście w Polsce i moja mama z Polski będzie to wszystko wysyłać, to w sumie tak jest nawet wygodnej.
- Na razie są tylko takie wersje kolorystyczne i w ciągu 2 tygodni to się raczej nie zmieni
- Czas oczekiwania to 3-5 dni odkąd dostanę pieniążek
- Wszystko jest szyte na Wasze dokładne wymiary
- Cena spódniczki z normalnym paskiem to 35-40$ zależy od materiału, z wysokim stanem to 40-45$
- Można zamawiać też JSK i OP, na razie nie mam jeszcze zdjęć. Ich cena to 50-65$ w zależności od skomplikowania
-Wszystkie zamówienia podlegają Waszej modyfikacji - zmiana kroju, wybór koronki etc. i o ile to nie jest jakaś bardzo wymyślna i harda zmiana, to cena nie wzrasta.
Jak jeszcze coś mi się przypomni, to dopiszę