Witamy, Gość. Zaloguj się, lub zarejestruj proszę.

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji

Aktualności: Zapraszamy do dyskusji! Smiley

Pierwsze zamówienie z AP, co? Jak? i dlaczego?

Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: Pierwsze zamówienie z AP, co? Jak? i dlaczego?  (Przeczytany 356 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przeglądają ten wątek.
Mary_neko
Hero Member

« : Grudzień 05, 2011, 09:00:02 »

No więc planuję zamówić sobie płaszcz z AP :3 W zasadzie zamówienia miałam dokonać dzisiaj ale troszkę się w tym wszystkim zakręciłam. Mam więc pytanie do was dziewczyny:
a) Zamawiając z Angelic Pretty składam zamówienie na tej stronie http://www.angelicpretty.com/shopping/index.htm czy jakiejś innej?
b) Na stronie przeczytałam, że opłatą za dowóz jestem obarczana później a nie przy opłacie zamówienia ( ile dowóz wynosi +/- ew. znacie jakiś adres kontaktowy, żebym mogła do AP maila po angielsku napisać i spytać ile to wyniesie)
c) Rozumiem, że AP normalnie akceptuje paypal? :3

Z góry dziękuję za wszelką pomoc. Błagam o nią! ;P Naprawdę liczę na paczuszkę od AP na święta.
hatsu
Global Moderator
Hero Member

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #1 : Grudzień 05, 2011, 10:12:17 »

Który, który?  Cheesy

Nie zamawiałam nigdy centralnie z AP bo zasadniczo nie mam zbyt dobrych doświadczeń z zamawianiem czegoś prosto ze sklepu, ale znalazłam to info:

http://www.angelicpretty.com/en/guide/index.html

Plus zawsze mi się wydawało, że aby zamawiać z ich japońskiej strony potrzebujesz shopping service, bezpośrednio za to można z tej angielskiej, tylko nie ma tam wszystkiego i ilekroć patrzę, wszystko wydaje się być overpriced as hell  Grin

Zamilczę jednak bo nie wiem  Wink
xXasukaxchanXx
Hero Member

God hates Your outfit!

« Odpowiedz #2 : Grudzień 05, 2011, 10:23:12 »

Chcąc zamówić z głównej strony AP musisz mieć SS, tak przynajmniej ja zostałam poinformowana jakiś dłuższy czas temu. Zamawianie przez com/en nie jest takie trudne, musisz tylko szybko sobie upolować daną rzecz oraz pilnować, kiedy wyślą Ci invoice. (mi wysyłali ponad miesiąc a gdy przez dwa dni nie miałam dostępu do internetu, akurat wtedy wysłali mi invoice ale anulowali go, bo nie wpłaciłam w terminie)
Ach i jeszcze nie zdziw się, bo zamawiając przez com/en możesz jeszcze w trakcie dowiedziec się, że dana rzecz którą chcesz jest wyprzedana, mimo że nie napisali na stronie sold out.

Candy
Full Member

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #3 : Grudzień 06, 2011, 08:37:18 »

Payplaya nie przyjmują, sama próbowałam zamówić. I zanim załatwiłam sobie inny sposób płatności- mojej kiecki nie było... Nie jestem pewna ale wydaje mi się że z japońskiej strony nie wysyłają do PL, w każdym razie tak słyszałam. Nie wiem ile jest w tym prawdy.

xXasukaxchanXx
Hero Member

God hates Your outfit!

« Odpowiedz #4 : Grudzień 06, 2011, 08:46:12 »

paypala nie przyjmują na usa. Na com/en przyjmują paypal normalnie.

Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do:  

Development, Design, Writing and Emigration Blog

Q2 - Reading

Spore - evolucja wcielona?

Sleepless nights because of your cat? Read this to get some rest

Having problems with your cat? Check out this guide!