|
kaori
|
 |
« : Listopad 29, 2011, 09:39:50 » |
|
Co o tym myślicie? Jest coś takiego jak Gal Mama, to czemu nie loli  Przeraża mnie fakt, że co raz częściej myślę o posiadaniu dziecka D: Wiadomo, że jest to na dzień dzisiejszy nie do zrealizowania, bo najpierw chce skończyć studia (lub zrobić chociaż licencjat, bo na magisterkę chyba tak czy siak pójdę na zaoczne) i bądź co bądź wiąże się to z dużymi wydatkami. Także temat jest dość odległy przynajmniej w moim przypadku, ale nie mniej jednak można podyskutować. Myślicie, że dałoby radę to ze sobą pogodzić? Samą ciążę na przykład. Są sukienki typu empire, tylko czy ciążowy brzuch się tam zmieści? No i czy będzie to wyglądać dobrze? Może ktoś ma zdjęcia lolit w ciąży lub z małymi dziećmi.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Fairy_Emily
|
 |
« Odpowiedz #1 : Listopad 29, 2011, 10:01:23 » |
|
Pomimo, że zaliczam się do ludzi, którzy dzieci lubią tylko w dobrym sosie, tak zdjęcia z tego bloga są całkiem urocze http://ameblo.jp/c428172h/Te mini sukienki z ap też są całkiem cute, ciekawe czy pani sama je robi z przeszytych oryginalnych ap, czy może bierze skądś materiał 
|
|
|
|
|
|
Dreaming with fae creatures....
|
|
|
|
elluin
|
 |
« Odpowiedz #2 : Listopad 29, 2011, 10:03:03 » |
|
Część lolicich empire waistowych sukienek wydaje się być stworzona w tym celu!  Może to całkiem słodko wyglądać. Jedna z popularnych loli mam z egla: http://egl.livejournal.com/16452360.htmlNie mogę na razie znaleźć nic lepszego.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
kaori
|
 |
« Odpowiedz #3 : Listopad 29, 2011, 10:03:40 » |
|
mama i córka lolita, super pomysł  pewnie wyglądają jak siostry :d no, ja za cudzymi dziećmi nie przepadam, ale na swoje mnie już od roku bierze...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
xXasukaxchanXx
|
 |
« Odpowiedz #4 : Listopad 29, 2011, 10:04:35 » |
|
Kiedyś się natknęłam, że to rodzice tej dziewczynki składają zamówienie na mini-sukieneczki od AP ale ile w tym prawdy, nie wiem.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
elluin
|
 |
« Odpowiedz #5 : Listopad 29, 2011, 10:09:56 » |
|
Ta mała jest przesłodka! i ślicznie to wygląda na proporcach dziecka.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Mary_neko
|
 |
« Odpowiedz #6 : Listopad 29, 2011, 10:11:18 » |
|
Ogółem to dzieci nie lubię ... ale to zestawienie strasznie mi się podoba. Urocze!
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
hatsu
|
 |
« Odpowiedz #7 : Listopad 29, 2011, 10:50:44 » |
|
Widziałam te fotki lolicich mam na egl kiedyś, ta babka chyba postowała też jakieś swoje zdjęcia w trakcie ciaży w SC. Z kolei sukienki dziewczynki z AP są (ponoć) przerabiane pod jej wymiary z oryginałów, jej zdjęcia wypływają na egl cyklicznie i zawsze rozpętuje sie dyskusja na temat rozpieszczania dzieci i na ile to jest niezdrowe pakować w 4 (?) latkę która ciagle przecież rośnie tle pieniedzy xD Gdzieś znalazłam info, że jej mama jest w ogóle z ekipy Angelic Pretty, ale to wszystko niepotwierdzone ploty  Anyway- mi idea posiadania dziecka i lolity strasznie sie gryzie, z tego prostego powodu, że utożsamiam ten styl jednak z młodością, brakiem zobowiązań, dekadencją, beztroską na ile to możliwe, jakimś wybujałym i kosztownym hobby, zabawą, tworzeniem swojego własnego świata i z jakimś eskapizmem jednak, a podejmując się takiej odpowiedzialności jak wychowywanie dziecka trzeba jednak wrzucić trochę inny tryb, jeśli ktoś się nosi w tym stylu codziennie to już w ogóle zmiana priorytetów, no i dochodzą względy czysto praktyczne, nieprzespane noce/zarzygane burando/kaszka rozmemłana po spódnicy + jednoczesna próba osiągnięcia wyglądu odrealnionej lalki= big nono, przynajmniej dla mnie  Jasne, nie wnikam, jak ktoś jest w stanie ogarnąć 2 te sprawy jednocześnie, może ma inny stosunek do ciuchów niż ja, komfortowo czuje się pchając wózek w OTT sweecie i wygladając bardziej jak dziecko niż owo dziecko w wózku- nie ma sprawy, nie wnikam, przykład tej APowej dziewczynki i jej mamy jest uroczy bo mają wspólną pasję, ale na egl jest tez kilka loli mam, których dzieci lat przykładowo 11 są strasznymi itami, biorąc przykład z rodzicielki i wyglada to strasznie  No i rzecz jasna za straszny fail uważam robienie z dziecka/pieska modowego akcesorium, szczególnie kiedy dzieciak wyraźnie nie czuje bluesa, pozwólmy dzieciom być dziećmi w komfortowych ciuchach  Podsumowując- jesli kiedyś w przyszłości zdarzy mi się mieć dziecko, na pewno przesunę swój (codzienny) styl w kierunku czegoś bardziej kobiecego i praktycznego, ale wciąż w klimacie, mam na myśli co słodsze odłamy stylu koreańskiego czy klimaty prezentowane przez MILK, ETC, lub długonogie chińskie panny które widuję przegladając casualowe ciuchy na taobao  W sumie już poszerzam swoją garderobę o tego typu rzeczy. Lolitę, jesli bedzie mnie wtedy jeszcze kręcić zostawie na mity, przypuszczalnie będę wolała poświęcić czas dziecku niż np. kręceniu włosów przez godzinę  Kaori easy, nie jesteś jedyna, a w sumie cudzych nie znoszę 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
kurenaisuiren
|
 |
« Odpowiedz #8 : Listopad 30, 2011, 04:58:55 » |
|
U mnie jest odwrotnie. Cudze nawet lubie. Niektóre. Na pare minut, nawet pare godzin. Dlatego moja praca jest dla mnie idealna. Mam kontakt z uroczymi dziećmi, ale po lekcji oddaje je rodzicom, i to oni muszą robić całą brudną robotę XD Rizell też jest mamą, niestety przez internetową dramę i idiotów, którzy chcieli ją zniszczyć dla zabawy, nie zamieszcza już zdjeć z rodziną, a nawet zwykłe zdjęcia strojów są chronione hasłem. http://dolldollxx.blog48.fc2.com/Kiedyś myślałam tak jak hatsu, ale teraz widzę, że to się da pogodzić. Patrząc na idealnie zadbane Japonki (nie tylko lolity i gyaru), które znajdują czas i dla siebie, i dla dziecka, dochodzę do wniosku, że jest to po prostu kwestia organizacji czasu i ciężkiej pracy.
|
|
|
|
|
|
Who's to say what is proper? What if it was agreed that proper was wearing a codfish on your head, would you wear it?
|
|
|
|
kaori
|
 |
« Odpowiedz #9 : Listopad 30, 2011, 08:19:37 » |
|
myślę, że hatsu masz po części rację, ale mówisz też o czymś, czego bardzo chciałabym uniknąć - zaniedbania i pewnej utraty siebie. nie wiem, czy można być jakiegokolwiek faceta na tyle pewnym, ale jeśli mój by podszedł do dziecka poważnie i pomagał mi przy nim + ew. pomoc mojej mamy, myślę że mogłabym mieć chociaż tę godzinkę-półtorej dla siebie w ciągu dnia. zwłaszcza, jak dziecko już podrośnie. a cóż, ott sweet rzeczywiście może dziwnie wyglądać w towarzystwie dziecka, ale taki classic? albo właśnie chociaż taki casual w stronę otome
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Bilq
|
 |
« Odpowiedz #10 : Listopad 30, 2011, 08:48:27 » |
|
Ja podzielam zdanie Hatsu. Myślę, że jakbym zobaczyła loli z wózkiem na ulicy miałabym podobne przemyślenia jak wtedy, gdy widzę spaloną na solarze, ubraną w zdzirowate ciuchy laskę z dzieckiem - jednak posiadanie dziecka to poważny krok życiowy i wymaga od matki żeby jednak "wydoroślała" trochę. Zwłaszcza sweet "gryzie" mi się z dzieckiem - skoro kobieta wciąż nadaje sobie dziecięcy wygląd, czy dojrzała do własnego dziecka? Classic owszem, zgodzę się z Kaori, nawet nie przeszkadzałby. Do reszty podstyli podchodzę raczej neutralnie. Co nie znaczy że jakoś szczególnie jestem temu przeciwna, w końcu to sprawa osobista - niemniej jednak ja na pewno nie będę należała do grona loli matek  Inna sprawa że do zostania matką też się raczej mało palę...
|
|
|
|
« Ostatnia zmiana: Listopad 30, 2011, 08:51:25 wysłane przez Bilq »
|
|
|
|
|
|
KawaiiNekoMimi
|
 |
« Odpowiedz #11 : Listopad 30, 2011, 09:28:04 » |
|
Ja to już wgl mam dziwne podejście, bo pomimo moich 15 lat mam szczera ochotę wychowywać dziecko, no na szczęście aktualnie mieszkam w domu z kuzynostwem i jest mała Julcia (córka kuzyna, ma kilka miesięcy) którą kocham <3 Inna sprawa to to, ze to dziecko mało ryczy sol. Hm, jeśli chodzi o mnie, ja już jestem sweetem i tak się czuje dobrze, w classic fatalnie, wiec jakby mi się zdarzyło dziecko to raczej nie zmieniała bym na sile stylu. Ok, loli z dzieckiem może wyglądać dziwnie, ale myślę, ze nie ma tu nic do potępienia, przecież nie oddala tego dziecka, tylko się stara i wychowuje. Czy aby wychowywać dziecko trzeba się z dnia na dzień stać "matka polka" która cały dzień przesiaduje zaniedbana w kuchni? Stereotypy stereotypami, ale w tym wszystkim nie można zgubić samej siebie.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
rosehime
Gość
|
 |
« Odpowiedz #12 : Listopad 30, 2011, 09:46:20 » |
|
Pomimo, że zaliczam się do ludzi, którzy dzieci lubią tylko w dobrym sosie,
Ja też. I w bigosie też są smaczne 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Mekhari
|
 |
« Odpowiedz #13 : Listopad 30, 2011, 02:27:34 » |
|
Loli mama? Troszkę to może dziwnie wyglądać, gdy mama wygląda słodziej niż jej dziecko o_o A ubrania na ciąże? Rzeczywiście, mało które sukienki mogą pasować. Dopóki brzuch jest mały, można jeszcze je nosić. A potem nieraz ciężki powrót do normalnych ubrań. Wygodnych dresów, bluzek... W Japonii - owszem, ludzie patrzą na to inaczej, więc bycie Loli mamą tam nie jest straszne. Ale to jest Polska! W Polsce Lolicie mamy byłyby mocno wytykane palcem i krytykowane. Dziewczyna musi wydorośleć - ba, może od czasu do czasu ubierać Loli ciuchy, ale już na pewno nie tak często.
|
|
|
|
« Ostatnia zmiana: Listopad 30, 2011, 03:36:04 wysłane przez Mekhari »
|
|
|
|
|
|
Ciotoko-chan
|
 |
« Odpowiedz #14 : Listopad 30, 2011, 02:39:10 » |
|
A ja od 3 lat praktycznie codziennie zajmuję się moja bratanicą i jestem dla niej jak druga mama, ponieważ jej rodzice są jeszcze tak nieodpowiedzialni i nie przygotowani do tej roli, że zostawili wychowanie dziadkom, czyli moim rodzicom. Kocham Amelkę jak własne dziecko i jak przyjedzie do niej mama czasem na 2 dni i zabierze ją do siebie, to strasznie za nią tęsknię. Chociaż muszę przyznać, że za obcymi dziećmi też nie przepadam. No i od razu mówię, że w życiu nie mogłabym chodzić w lolicim wdzianku w jej obecności, bo jestem praktycznie co chwilę narażona na ubrudzenie czymkolwiek mimo, że ma już prawie 4 lata. Za to jej bardzo podobają się moje sukienki i raz nawet kazała się w nie ubrać, chyba rok temu to było o ile dobrze pamiętam. Nawet jej fotę trzasnęłam: http://img818.imageshack.us/img818/3366/dsc05857p.jpg Haha, to taki spontan był i ubrałam ją w pierwsze lepsze rzeczy, które miałam pod ręką i nawet puffu nie ma, ale i tak słodko xD Jeszcze jej taką jedną fotę zrobiłam w gothic, ale tam kiecka wygląda na niej jak prześcieradło, więc nie będę pokazywać. Zresztą nawet to zdjęcie będę musiała chyba usunąć niedługo, bo nie wiem czy mój brat sobie życzy, żebym ją wystawiała w internecie xD' I szczerze mówiąc nie mam nic do loli matek, dopóki nie zaniedbują swoich obowiązków, bo jeśli tak, to lepiej byłoby, gdyby się w ogóle na dzieci nie decydowały. A taka duża lolita obok małej wygląda słodko 
|
|
|
|
|
|
Rwijcie pąki swoich róż, póki jeszcze możecie, bo czas uleci, choć stary swym wiekiem. Kwiat co dziś uśmiechem się ukłoni, umrze jutro w waszej dłoni.
|
|
|
|
|