Hej dziewczyny znajoma koleżanki chce zrealizować pewien projekt.
Wklejam wam meila od niej może któraś z was się zainteresuje : )
Tytuł „reportaż lolita fashion”
Cyklu zdjęć przedstawiający życie dziewczyn reprezentujących styl lolita fashion.
Zależy mi na tym żeby przez cykl zdjęć pokazać nie tylko styl ubierania przedstawicielek tego stylu ale również ich funkcjonowanie w społeczeństwie (krótkie wywiady z dziewczynami umieszczone pod zdjęciami).
Pomysł jest taki, żeby zdjęcia były zrobione w naturalnym środowisku życia dziewczyn. Nie chce aby to były to wyłącznie zdjęcia fashion podkreślające piękne stroje. Kontrast między ubiorem a otoczeniem ma podkreślić wyjątkowość tego stylu.
Nie chciałabym z oczywistych powodów podawać więcej szczegółów na tym etapie

Jeśli jednak, któraś z dziewczyn będzie zainteresowana to chętnie zdradzę więcej.
W ramach podziękowania za udział w projekcie mogę dziewczynom zaproponować sesję zdjęciową w studiu lub w innym wybranym przez nie miejscu oraz dobrą zabawę
Tak więc otrzymalam dalsze info : )
Cześć Dziewczyny!
Chciałam Wam podziękować za zainteresowanie !
Mam nadzieję, że bliższe przedstawienie tematu zasieje ciekawość i zachęci Was do udziału w projekcie.
Projekt tak jak informowała Was Itonia, to reportaż fotograficzny pt. „lolita fashion”
Projekt będzie realizowany w ramach pracowni dyplomowej – fotografii użytkowej prof. Rosława Szaybo (zachęcam do obejrzenia prac) w ASP w Warszawie . Projekt będzie moim dyplomem

Tak jak pisałam wcześniej najbardziej zależy mi na pokazaniu każdej z Was, jako przedstawicielki stylu Lolita fashion, ale przede wszystkim ukazanie indywidualnego portretu i osobnej historii.
Zdecydowaliśmy z profesorem, że najważniejsza w fotografiach będzie jednostka. Więc treść zdjęć będzie zależała tak naprawdę od Was!
Przed wykonaniem zdjęć chciałabym się spotkać z każdą z Was indywidualnie, żeby przeprowadzić krótki wywiad, to co powiecie będzie się inspiracją do zdjęć.
Mam już kilka pomysłów na zdjęcia, ale one mogą się zmienić jak Was poznam.
Ważne będzie otoczenie w którym na co dzień egzystujecie. Może mieszkacie w jakiejś ciekawej okolicy? Może Wasz pokój wygląda jak dom lalki lub jest jego zupełnym zaprzeczeniem? Może, któraś z Was ma świetną rodzinę i to z nią chciałaby pozować do zdjęcia? I mogłabym tak długo jeszcze…:) Ale jestem przekonana, że to właśnie podczas wspólnej rozmowy wpadniemy na najlepszy pomysł !
Teraz trochę technicznych i logistycznych informacji.
Ze względów formalnych dziewczyny biorące udział w projekcie muszą być pełnoletnie.
Jeśli, któraś z Was nadal będzie zainteresowana to chciałabym jak najszybciej umówić się na spotkanie. Mieszkam w Warszawie więc tutaj będzie mi najłatwiej. Natomiast nie wykluczam możliwości odwiedzin jakiegoś pięknego polskiego miasta. Do połowy stycznia chciałabym, żeby wszystkie zdjęcia były pięknie oprawione, wywiady zredagowane i wydrukowane a katalog w składzie.
W lutym będę się bronić więc z tej okazji oczywiście wszystkie Was zaproszę na wystawę na której będziecie mogły się podziwiać ! ( może zorganizujemy jakiś mały pokaz mody?) a po wernisażu to już tylko dobra zabawa i świętowanie !!!

To wszystko z mojej strony. Jeśli macie jakieś sugestie lub pytania to chętnie wysłucham i odpowiem.
Z niecierpliwością czekam na Wasze odpowiedzi!
Pozdrawiam,
Magda Szymonek