|
Amai
|
 |
« Odpowiedz #30 : Grudzień 05, 2011, 02:51:25 » |
|
rika- EYECANDY lolicie na str. 101 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
rika
|
 |
« Odpowiedz #31 : Grudzień 05, 2011, 02:54:59 » |
|
już znalazłam, dziękać.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
rosehime
Gość
|
 |
« Odpowiedz #32 : Marzec 07, 2012, 05:37:33 » |
|
Całkiem przypadkowo natrafiłam wczoraj na podkład w sklepie. Na opakowaniu napisane, że kolor NATURALNY JASNY. Mówie a co mi tam spróbuje, 2.50,- to nie majątek. JEST ŚWIETNY! mam taką białą skóre! Miałam go na twarzy cały dzien i żadnych skutków ubocznych (a dodam, że jestem alergiczką i nie wszystkie kosmetyki moge używać). Widziałam, że zostało jeszcze kilka sztuk. Jutro idę kupic sobie więcej na zapas (data ważności do 2014r) jak ktoś chce to moge mu kupić :]
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Anja
|
 |
« Odpowiedz #33 : Marzec 07, 2012, 06:07:03 » |
|
2.50?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
rosehime
Gość
|
 |
« Odpowiedz #34 : Marzec 07, 2012, 06:15:32 » |
|
Tak, wiem, że dziwna cena. Tanio. Bo to jakaś tania firma.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
KawaiiNekoMimi
|
 |
« Odpowiedz #35 : Marzec 07, 2012, 06:40:35 » |
|
Mogła byś podać marke?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
rosehime
Gość
|
 |
« Odpowiedz #36 : Marzec 07, 2012, 06:42:16 » |
|
EDITT cosmetics.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Kar Lin
|
 |
« Odpowiedz #37 : Marzec 07, 2012, 07:05:57 » |
|
W życiu nie nałożyłabym czegoś za 2.50 na twarz.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
rosehime
Gość
|
 |
« Odpowiedz #38 : Marzec 07, 2012, 07:09:22 » |
|
Twoja sprawa, nikt ci nie każe.
Akurat osobiście uważam, że cena nie ma tu nic do znaczenia. W Londynie w tak zwanych funciakach, z koleżankami kupowałysmy kosmetyki - eyeliner za 1f., tusze do rzęs za 1,50f. ogólnie mase kosmetyków za grosze i nic nikomu nie było, a kiedyś kupiłam SUPER EKSTRA podkład w drogeri który doradziła mi sprzesawczyni do mojej cery, dałam za niego prawie 2 dychy i dostałam wysypki od niego.
|
|
|
|
« Ostatnia zmiana: Marzec 07, 2012, 07:12:59 wysłane przez rosehime »
|
|
|
|
|
|
Bilq
|
 |
« Odpowiedz #39 : Marzec 07, 2012, 07:52:14 » |
|
Efekty stosowania złych/szkodliwych kosmetyków często wychodzą po jakimś czasie a nie od razu... To że nie masz wysypki nie oznacza że nie zapchają Ci porów i nie zniszczą cery. Osobiście nie wydaje majątku na kosmetyki, ale podkład za 2.50 to jak dla mnie przesada 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Anja
|
 |
« Odpowiedz #40 : Marzec 07, 2012, 07:58:15 » |
|
Akurat osobiście uważam, że cena nie ma tu nic do znaczenia. W Londynie w tak zwanych funciakach, z koleżankami kupowałysmy kosmetyki - eyeliner za 1f., tusze do rzęs za 1,50f. ogólnie mase kosmetyków za grosze i nic nikomu nie było, a kiedyś kupiłam SUPER EKSTRA podkład w drogeri który doradziła mi sprzesawczyni do mojej cery, dałam za niego prawie 2 dychy i dostałam wysypki od niego.
Tak,tak oczywiscie...Ale nie wydaje ci sie ze DOBRE skladniki, nigdy nie beda kosztowac na tyle malo zeby mozna bylo sprzedawac produkt za te 2.50? Zwykle nie bez powodu kosmetyki z gornej polki sa drogie.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Kar Lin
|
 |
« Odpowiedz #41 : Marzec 07, 2012, 08:00:51 » |
|
Rose- moja skóra reaguje bardzo gwałtownie na kosmetyki z kiepskim składem. Do tej grupy zalicza się w zasadzie cały asortyment Rossmanna, wiele kosmetyków z górnej półki (99% to jak dla mnie koszmarki za zabójcze ceny ;p) i no cóż, nie spodziewam się niczego lepszego po mazidłach z tego przedziału cenowego ;p W zasadzie w chwili obecnej pozostały mi minerały i kosmetyki naturalne (z nimi nie mam większego problemu, ale i tak w miarę możliwości kupuję półprodukty i robię sama).
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Nana
Newbie
"I am beautiful in every single way"
|
 |
« Odpowiedz #42 : Marzec 07, 2012, 08:08:33 » |
|
Dla mnie 20zł na podkład to mało, przepraszam, tak mnie wychowali. Sama testuję każdy podkład na szyi, bo uczula mnie wiele kosmetyków. Może tak taniego podkładu nie nałożyłabym na twarz, ale z kolei mój najlepszy jak dotąd róż (a mam na ich punkcie obsesję) był kupiony kiedyś w Biedronce. Byłam na wyjeździe, rozwaliła mi się kosmetyczka i stało takie czarne coś... Nie wiedziałam, że coś jest w środku! Jakieś w domu moje zdziwienie...Szminki, lakiery... Cienie przez pierwsze kilka miesięcy były świetne, teraz zaschły (ale to moja wina, zero szacunku do wszystkiego co mam), szminki ładne, ale trwałość średnia, róże... jeden ma taki kolor, że nie mam jak go użyć, a drugi jest moim ideałem. Były też jakieś błyszczyki i badziewne pędzelki, w sumie nadają się do roztarcia czegoś jak nie wyjdzie. Jedynym minusem (plusem?) jest strasznie mocna pigmentacja róży przez co trzeba mieć wprawę w nakładaniu. Edit - firma to TCW, a za cały zestawik 30 złotych dałam.
A, właśnie Editt Cosmetics coś mi mówi. o_O Możliwe, że mają jakąś inną markę w posiadaniu?
Koncząc offtop i nawiązując bardziej do bladej cery - słyszałam ostatnio o białym (nie wybielającym tylko białym... chyba) kremie BB, ktoś o nim wspominał na jakimś kanale na yt, a ja jestem ciapą i to zgubiłam... Ktoś jest w stanie pomóc? Chyba miał white w nazwie...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
rosehime
Gość
|
 |
« Odpowiedz #43 : Marzec 07, 2012, 09:17:15 » |
|
A, właśnie Editt Cosmetics coś mi mówi. o_O Możliwe, że mają jakąś inną markę w posiadaniu?
Nie wiem. I wracając do cen - ja nie patrze na ceny tylko na to co mnie uczula a co nie. Ten mnie nie uczula (przynajmniej na razie, jak coś będzie sie dzialo to przestane go używać) więc będę używać. I Bilq, może i Efekty stosowania złych/szkodliwych kosmetyków często wychodzą po jakimś czasie a nie od razu... To że nie masz wysypki nie oznacza że nie zapchają Ci porów i nie zniszczą cery.
ale kiedyś i tak bede stara, bede miała zmarszczki i bede miala zniszczoną cere wiec co za róznica 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
elluin
|
 |
« Odpowiedz #44 : Marzec 07, 2012, 09:43:21 » |
|
Wiesz, ale krąży gdzieś po sieci zdjęcie czterdziesto-kilku letniej Japonki, która ma twarz jak piętnastka, a obok dla porównania obrazek z jakąś kobietą w wieku 25 lat, która wygląda co najmniej na 40... Jakby nie było, jakość kosmetyków ma bardzo duży wpływ na to kiedy się zestarzejemy.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|