Witamy, Gość. Zaloguj się, lub zarejestruj proszę.

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji

Aktualności: Zapraszamy do dyskusji! Smiley

Blada cera

Strony: [1] 2 3 ... 5
  Drukuj  
Autor Wątek: Blada cera  (Przeczytany 2288 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przeglądają ten wątek.
Mekhari
Full Member

nightingale

Zobacz profil WWW
« : Listopad 06, 2011, 07:41:24 »

A ciekawe co zrobiła ze skórą, że jest taka biała.
Są takie pudry, fluidy, które powodują, że robi się efekt "porcelanowej lalki". Takie kosmetyki jeśli dobrze poszukać są na Allegro, ale też można kupić na Restyle Smiley
rosehime
Gość
« Odpowiedz #1 : Listopad 07, 2011, 02:01:10 »

A ciekawe co zrobiła ze skórą, że jest taka biała.
Są takie pudry, fluidy, które powodują, że robi się efekt "porcelanowej lalki". Takie kosmetyki jeśli dobrze poszukać są na Allegro, ale też można kupić na Restyle Smiley

Wystarczy dobrać odpowiedni puder/fluid. Ja takie kupuję w zwykłych drogeriach, jak najjaśniejszy kolor.
Najpierw nakładam fluid który rozjaśnia i wyrównuje koloryt skóry a na to troche pudru, również bardzo jasnego koloru, skóra może nie jest biała jak ściana (co w sumie nie wygląda ładnie) ale jest jasna i lalkowata  Smiley
Amai
Full Member

« Odpowiedz #2 : Listopad 07, 2011, 02:07:42 »

@rosehime- a mogę wiedzieć jakiego pudru używasz lub polecasz aby używać. Bo ja niestety nie znam takiego który byłby dosyć jasny, wszystkie są ciemne i pomarańczowe..
rosehime
Gość
« Odpowiedz #3 : Listopad 07, 2011, 02:10:04 »

Nie używam jakiejś konkretnej firmy. Po prostu patrze by był najjaśniejszy kolor. To widać od razu.
blondzilla
Hero Member

new edition of la lola

« Odpowiedz #4 : Listopad 07, 2011, 02:34:03 »

fluid max factor 45 bodajże, ale nie używam teraz nic po za bb kremem.
Tovah
Hero Member

FEEDIN' TIEM!

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #5 : Listopad 07, 2011, 02:39:36 »

Rose sądząc po Twoich zdjęciach to jednak jest to jeszcze za ciemny kolor- w sumie mało lalkowaty- myślę że pudrami ze zwyklej drogerii tak nie da się zrobic.

Astor Mattitude jest chyba najjaśniejszym jakiego używałam dotychczas, ale dla mnie minimalnie za ciemny - najjaśnijszy z kolei w MAC 001 chyba jest świetny tylko ze drogi. Dla uzyskania efetu BIAŁEJ skóry chyba trzeba by użyć stargazerowego białego albo mieszac go ze zwykłym.
Amai
Full Member

« Odpowiedz #6 : Listopad 07, 2011, 02:41:36 »

Dzięki za odpowiedzi, jak tylko wyzdrowieję pójdę do drogerii. Smiley
Elphie
Hero Member

Zobacz profil WWW Email
« Odpowiedz #7 : Listopad 07, 2011, 02:43:40 »

Zależy czy pytasz o puder-podkład czy o zwykły puder do "noska" Wink Pudry prasowane z Rimmela Stay Matte mają całkiem jasne kolory. 001 to prawie jak kość słoniowa Wink ale dla pełnej białości lepsze będą te restyle'owe.

rosehime
Gość
« Odpowiedz #8 : Listopad 07, 2011, 02:46:08 »

Widziałam kiedyś na filmiku na YU japonke która robiła makijaż i miała coś co wyglądało jak szminka ale to było do twarzy (puder albo fluid) i miała od tego białą cere.
Ja nie chce mieć białej tylko bardzo jasną.
Niestety nie posiadam profesjonalnego aparatu i zdjęcia robie telefonem, więc jakość nie jest zadowalająca i często kolor skóry wygląda na ciemniejszy ale uwierz, że w rzeczywistości jest jasna. Nie raz z resztą usłyszałam, że jestem blada jak śmierć xP a to zasługa owego pudru.
Mirokurun
Gość
« Odpowiedz #9 : Listopad 07, 2011, 05:57:37 »

Kontynuując offtop - ja używam pudru Manhattan Clearface w kolorze Vanilla. (http://www.pinkmelon.de/wp-content/uploads/2010/09/manhattan_clearface_puder_teaser_neu.jpg) Smiley Mi pasuje, jest bardzo jasny.
Tovah
Hero Member

FEEDIN' TIEM!

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #10 : Listopad 07, 2011, 06:24:17 »

Kontynuując offtop - ja używam pudru Manhattan Clearface w kolorze Vanilla. (http://www.pinkmelon.de/wp-content/uploads/2010/09/manhattan_clearface_puder_teaser_neu.jpg) Smiley Mi pasuje, jest bardzo jasny.

Na zdjęciu z lampą i tak nic nie widać. ;]
Ofelia
Hero Member

Rose witch

Zobacz profil WWW Email
« Odpowiedz #11 : Listopad 07, 2011, 06:50:44 »

Też go używam i jestem zadowolona Smiley

Nikorin
Sr. Member

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #12 : Listopad 07, 2011, 09:07:44 »

kiedyś go kupiłam..był za żółty i ciemny.
okazało się, że mam bladą cerę... pod tą stertą czarnych kropek.
snowwhite89
Hero Member

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #13 : Listopad 08, 2011, 03:08:58 »

Nie martw się mój problem odwieczny ;p.
Ale muszę przyznać, że krem bb się świetnie sprawdza bynajmniej co do koloru nie trzeba szukać i bardzo podoba mi się jego efekt, już po kilku użyciach stwierdziłam, na co mi puder xD.
Osobiście bardzo blady kolor ivory jest w constance carol... można spróbować bo tani bynajmniej ja go lubię Smiley.
Arisuu
Hero Member

Zły szatan.

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #14 : Listopad 08, 2011, 08:56:15 »

ja mam zawsze problem ze znalezieniem dobrego podkładu/pudru, bo mam strasznie bladą skórę. Jedyny podkład, jaki znalazłam pasujący to L'oreal True Match C1 (on jest z różowym, ale do rozjaśnienia cery bardzo dobry podobno i nie będzie wyglądała twarz przesadnie sztucznie - ale uwaga, on łatwo schodzi strasznie :/) + puder Manhattan soft compact powder natural look transparent, po nałożeniu na podkład przez jakiś czas jest mega biel. Jeszcze jaśniejszy podkład jest od Astora, ale to jakiś drogi

Dobry kotek niecnotek.

Strony: [1] 2 3 ... 5
  Drukuj  

Skocz do:  

Development, Design, Writing and Emigration Blog

Q2 - Reading

Spore - evolucja wcielona?

Sleepless nights because of your cat? Read this to get some rest

Having problems with your cat? Check out this guide!