|
Sake
|
 |
« : Październik 27, 2011, 04:51:45 » |
|
Chciałabym zapytać, ile czasu najdłużej czekałyście na paczkę wysłaną airmailem? To, na co czekam, nie dotyczy akurat lolita, ale niedługo 4 moje paczki zostaną wysłane tą samą metodą. Drugiego października zostało wysłane moje zamówienie z strapya-world i nadal go nie ma. Nie wiem, co mam robić :<
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Sariel
|
 |
« Odpowiedz #1 : Październik 27, 2011, 05:18:35 » |
|
mi średnio idzie 2 tygodnie...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
hatsu
|
 |
« Odpowiedz #2 : Październik 27, 2011, 06:24:57 » |
|
No, 2 tygodnie to taki standard, choć z pocztą bywa różnie, proponuję czujnie rozglądać się za awizo i np. przejść się z zapytaniem na pocztę, a nuż paczki już tam są. Plus przykładowo z Chin teoretycznie Airmail ma iść od 15 do 25 dni roboczych, nie wiem jak jest dla Japonii i strapya.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Sake
|
 |
« Odpowiedz #3 : Październik 27, 2011, 06:38:18 » |
|
Dzięki wielkie  Pójdę na pocztę, zapytam, a jak nie ma, to na razie pozostaje mi cierpliwie czekać. Przesyłka jest prezentem dla przyjaciółki, a jej urodziny są 18 grudnia, więc mam nadzieję, że do tej pory dotrze.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Gillanek
Full Member

Strange kind of woman
|
 |
« Odpowiedz #4 : Październik 27, 2011, 09:34:23 » |
|
Sake, leć na pocztę. A jak nie będzie, pisz do FKO (w sensie do facia ze Strapyi, który się kontaktuje z klientami). Ja często od nich zamawiam, zawsze biorę Airmail i najdłużej czekałam 5 dni roboczych, najkrócej - 3. Trzymam kciuki, żeby się wszystko szybko i szczęśliwie rozwiązało! 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Sake
|
 |
« Odpowiedz #5 : Październik 27, 2011, 11:03:21 » |
|
Ooo! Wielkie dzięki! W takim razie coś jest nie tak, skoro czekam naprawdę długo. Napiszę później, czy wszystko się wyjaśniło 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Sake
|
 |
« Odpowiedz #6 : Grudzień 04, 2011, 07:23:24 » |
|
Minęły dwa miesiące i nadal nic. Oczywiście próbowałam się skontaktować. Najpierw pisałam dwa razy na contact, bo w FAQ zaznaczyli, że jeśli ma się problem z airmailem, to z tego należy skorzystać. NIC. Wkurzyłam się i napisałam do tego głownego gościa ze Strapayi. NIC. Nie wiem, co mam robić :CC Może to wina poczty na onecie?
|
|
|
|
« Ostatnia zmiana: Grudzień 04, 2011, 08:52:26 wysłane przez Sake »
|
|
|
|
|
|
Mekhari
|
 |
« Odpowiedz #7 : Grudzień 04, 2011, 08:14:40 » |
|
A kiedy pisałaś? Może trzeba poczekać na odpowiedź, bo jeśli pisałaś np. dwa tygodnie temu, a masz kopię tego listu spróbuj napisać jeszcze raz. Powodzenia!
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Sake
|
 |
« Odpowiedz #8 : Grudzień 04, 2011, 08:58:15 » |
|
Dwa wcześniejsze wysyłane były bezpośrednio ze strony Strapayi z okienka "contact" D; Pierwszy z jakiś miesiąc temu, drugi nie wiem. Wiadomość do pana Kousuke poszła w ostatni poniedziałek.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
MurasakiUsagi
|
 |
« Odpowiedz #9 : Grudzień 04, 2011, 09:11:39 » |
|
masz może numer pocztowy swojej przesyłki? mogłabyś sprawdzić czy taka przesyłka jest i czy została wysłana w śledzeniu przesyłek
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Sake
|
 |
« Odpowiedz #10 : Grudzień 04, 2011, 10:41:51 » |
|
Znalazłam coś takiego:
Transaction ID: 0CH17615RV7199024 Payment Type: PayPal Express Checkout (instant) Timestamp: 2011-10-02T14:02:33Z Payment Status: Completed Amount: 23.00 USD
Nie wiem, w jaki sposób mogłoby to być dla mnie przydatne i jak mogę sprawdzić .__.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|